Inlägg från: Fredan |Visa alla inlägg
  • Fredan

    Har du förtroende för regeringen?

    KillBill skrev 2021-06-13 20:20:07 följande:
    Delmi är en oberoende kommitté som initierar studier och förmedlar forsknings­resultat som underlag till framtida migrations­politiska beslut och för att bidra till samhällsdebatten.

    Kritiken handlar om forknkngsresultat som Delmi har förmedlat från Stockholms och Uppsala universitet.

    Vad tycker du att regeringen skulle ha gjort? Stoppat Delmi från att rapportera forskningsresultat? I så fall resonerar du som regimen i den totalitära i Ungern.
    Bara att lägga ned omedelbart. Satsa pengarna på välfärd istället.
  • Fredan
    KillBill skrev 2021-06-13 20:41:14 följande:
    Är du emot forskning som kan utgöra underlag inför framtida migrations­politiska beslut?
    Jag tycker att välfärd framför forskning som bevisligen är totalt misslyckad.

    Dessa forskare har kliat skägget i 8 år och det har lett till Europas värsta gängkriminalitet. Jag lägger

    Är dock inte emot forskning generellt. Dock ska även forskare och deras resultat ifrågasättas. Tanken är ju att det ska leda till ett bättre samhälle, inte ett sämre.
  • Fredan
    Padirac skrev 2021-06-13 23:36:11 följande:
    Vad är problemet med att  "Delegationen för migrationsstudier är en oberoende kommitté som initierar studier och förmedlar forsknings­resultat som underlag till framtida migrations­politiska beslut och för att bidra till samhällsdebatten."?

    Tycker du att forskning om migration är onödig? Är det ett problem eller onödigt att forskningen visar att främlingsfientlighet och rasism normalisterats i dagstidningar, bland opinionsbildare och i social medier?

    Det var väl PolPot och Mao som ansåg att intellektuella (lärare och forskare) inte fick vara yrkesverksamma  - tänker du inte lite lika?

    Eller anser du att viss forskning skall tystas?
    Problemet är att resultatet är typ världens sämsta migrationspolitik som gjort Sverige ökänt. Kostnaderna för misslyckandet är oöverblickbara.

    Det är ju inte så att det saknas exempel på länder som lyckats bättre än Sverige med sin migrationspolitik. Eftersom Sverige är ungefär sämst i världen på migration så ter dig sig meningslöst att forska från denna nivå. Dra istället lärdom från andra länder som kan sin sak bättre. Implementera detta och sen kan man återuppta forskandet från en högre nivå.

    Jag anser att det står var och en fritt att forska om vad de vill. Men ska man ha statligt stöd för sin forskning måste man kunna påvisa användbara resultat.

    Att misslyckad migrationspolitik kan leda till ökad främlingsfientlighet visste jag innan forskningen startade. Så nästa gång kan de fråga mig istället för att lägga skattemedel på dålig forskning.
  • Fredan
    Padirac skrev 2021-06-14 00:12:17 följande:
    Menar du att "Delegationen för migrationsstudier är en oberoende kommitté som initierar studier och förmedlar forsknings­resultat som underlag till framtida migrations­politiska beslut och för att bidra till samhällsdebatten" och de rapporter de tar fram utifrån aktuell forskning om migration har gjort att Sverige är ökänt?

    Jag tror helt säkert att du inte kan skilja på budbärareren, avsändaren, örfattaren eller källan författaren har för sin text.

    Vari ligger det meningslösa med att det visas att rasism och främlingsfientlighet normaliserats i odagstidningar, av opinionsbildare och på sociala medier? Du säger ju själv att främlingsfientlighet finns och att du vet detta - kanske visste du också att dagstidningar, opinionsbildare och sociala medier normaliserar och sprider främlingsfientlighet och rasism?  I så fall är ju innehållet som FLs SDvurmare ojar sig och förfasas över inte kontroversiellt eller ens någonting att uppröra sig för kanjag tycka.  Om du inte visste detta så är det väl bra att denna normalisering av främlingsfientlighet och rasism kommer i dagen? - demlis uppgift är ju att förmedla kunskap som skall användas för framtoda migrationspolitiska beslut.

    Så, var det eller var det inte okänt för dig att dagstidningar, opinionsbildare och sociala medier normaliserar främlingsfientlighet och rasism?

     
    Nej, att de ensamma skulle gjort Sverige ökänt är nog att tillskriva dem en betydelse de i mångt och mycket saknar.

    Tack för att du förmedlar din tro, men låt oss gå vidare.

    Det är väl fantastiskt att media påvisar ökad rasism och främlingsfientlighet. Men varför lägga ned miljoner på att forska om något som vi redan vet? Fakta är väl aldrig något att bli upprörd över?

    Demlis problem är ju att de inte lyckas påverka migrationsbesluten i rätt riktning. Du skriver ju själv att rasismen blir värre. Varför ska de då få fortsätta? Dessutom ökar krimininaliteten. Så lägg ned det som inte fungerar.


  • Fredan
    Padirac skrev 2021-06-14 01:03:09 följande:
    Det är väl så att den forskning delmi presenterar påvisar att det i media, av opinionsbildare och i sociala medier  förekommer normalisering av rasism och främlingfientlighet - men visst förekommer det att viss media påvisar att det finns rasism och främlingsfientlighet - men då är trådens SDvurmare framme och skriker och är upprörda om att media inte är neutrala eller i fallet med delmi att regeringen inte är neutral.. neutral i relation till främlingsfientlighet och rasism.  Det är tydligt att det finns många som är upprörda över fakta.

    Vad är då delmis uppgifter : "Delmi initierar studier och förmedlar forskningsresultat på migrationsområdet som underlag till framtida migrations­politiska beslut och för att bidra till samhällsdebatten."

    Ska delmi påverka migrationsbesluten eller är det riksdagspartierna som skall hitta vägar framåt för att lösa de problem som finns i Sverige?  

    Så vitt jag förstår skall delmi inte påverka, de skall lägga fram forskning som hjälper samhället, samhällets  institutioner och beslutsfattare att fatta informerade beslut.   Det är de av oss demokratiskt valda företrädarna som fattar beslut, om delmi försökte påverka dessa genom att inte presentera fakta från forskning så skulle delmi inte vara oberoende och inte heller uppfylla de direktiv de grundats på. 

     
    Det är spännande att du frågar mig vad syftet med Delmis verksamhet är.

    Det står ju klart och tydligt att deras forskningsresultat ska vara underlag till migrationsbeslut. Efter 8 år kan vi konstatera att migrationen gått åt helvete. Då kanske det är dags att tänka nytt. Lägg ned det som uppenbart inte fungerar.


  • Fredan
    Flash Gordon skrev 2021-06-14 10:52:36 följande:

    Och så SvD själva, utpekade av regeringen som "spridare av rasism" 

    www.svd.se/nar-statens-policyfabrik-tanker-hogt

    Kommitténs ledamöter utses av regeringen, och kansliet är placerat i regeringskansliet. Beslut om anställningar fattas av justitieministern, och budgeten fastställs av regeringen. Delmi kallar sig "oberoende", fast ifrån vad den upplever sig stå självständig, är inte helt enkelt att förstå.

    ...

    En av teserna Mattias Ekman utgår ifrån är att rasism och främlingsfientlighet har normaliserats i den svenska migrationsdebatten. Men att både svenskarna i attitydmätningar i mindre grad omfamnar, liksom flera partier har slutat yttra utsagor som att Sverige ska "satsa på ett mångkulturellt samhälle med stor tolerans gentemot människor från andra länder med andra religioner och levnadssätt" (SOM-institutet), bevisar inte att Sverige har blivit rasistiskt och främlingsfientligt.

    ...

    Men i policyunderlaget som regeringen ska forma sin politik utifrån, flyter i Ekmans analys alla aktörer och handlingar som häxor. Det skymtar också ett oreflekterat likställande mellan kritik av invandringspolitiken och rasism.

    ...

    Mattias Ekman hävdar också i sitt bidrag för att "skapa förståelse för hur samtida rasistiska och främlingsfientliga föreställningar formas och sprids i den svenska offentligheten" att två ledarsidor, SvD:s och Göteborgs-Postens, bär särskild skuld till den normalisering av rasism och främlingsfientlighet han påstår har ägt rum. En tidigare studie inom ramen för samma projektfinansiering påstås ha befäst detta. Fast den studien blev ifrågasatt både metodologiskt och i sina slutsatser, eftersom den inte förmådde skilja på gestaltning av invandring och invandringspolitikens effekter.
    .


    Helt oberoende av vett, sans och förnuft.
  • Fredan
    KillBill skrev 2021-06-14 18:03:40 följande:

    Vart vill SVD komma? Mattias Ekman är en forskare på Stockholms universitet och är alltså inte anställd på Delmi.  Menar SVD att Delmi inte ska få återge forskningsresultat från Svenska universitet om resultaten innehåller uppgifter som är misshagliga för konservativa opinionsbildare? Vad händer då  med fri och oberoende forskning?


    Är du lika nöjd om "forskningen" som återges selekteras på ett annat sätt?

    Du borde läsa på en del om hur forskning fungerar. Det släpps dagligen motstridiga forskningsrapporter.
  • Fredan
    Padirac skrev 2021-06-14 18:28:58 följande:
    Var är denna forskning som återger det omvända - vad nu detta är?

    Fram med all forskning så att den kan nagelfaras och undersökas av forskare utifrån metod, urval och resultat.

    Att du inte är nöjd med resultatet är inget skäl till att tysta forskning som du ogillar -  om metod och urval är korrekt så är resultatet det resultatet är - oavsett om det skaver politiskt eller inte. Det är väl det som är delmis uppgift?
    Vill du ha forskning som påvisar var gängkriminaliteten kommer ifrån?

    Är jag inte nöjd med resultatet? Var får du allt ifrån?
  • Fredan
    KillBill skrev 2021-06-14 18:47:25 följande:
    För att belysa att kritik som tidigare bara framfördes av 
    öppet främlings- och invandringsfientliga har blivit mer mainstream kan man titta på detta uttalande av den moderate riksdagsmannen Hanif Bali. När man läser hans insändare från år 2011 så blir det tydligt att han då skulle ha rasistanklagat den Hanif Bali har blivit 10 år senare..

    www.expressen.se/debatt/rasismen-ar-ditt-ansvar-nu-juholt/
    Vad är det du inte förstår i Hanifs budskap? Helt säker på att han skriver under på detta även idag. Det finns inget nytt i budskapet. Det är fortfarande S och MP som orsakat rasismen.
  • Fredan
    KillBill skrev 2021-06-14 18:59:26 följande:

    Om man jämför vad Arpi och Gudmundson skrev åren 2007 till 2014 dvs under den tid den moderatledda alliansregeringen fortfarande bedrev en "öppna ditt hjärta" politik  med idag så drev dessa herrar på den tiden en helt annat agenda och den som påstår något annat ljuger. Frågan är då om svenska forskare ska ha rätt att belysa en sådan förändring? Om man är positiv till en fri och oberoende forskning så bör svaret vara ja alla dagar i vecka.


    Förstår du ens själv vad du är ute efter?
  • Fredan
    Padirac skrev 2021-06-14 19:03:38 följande:
    Jag vill ha all forskning - så länge den är gjort med metoder och urval som har giltighet och resultat som går att härleda och upprepa.

    Vad är din kritik mot delmis arbete? Är du nöjd med det de gör? Om inte - varför?
    Du har redan all forskning. Att den görs enligt metoder o.s.v ingår ju i begreppet såklart.

    Det vi diskuterar är om det behövs en politiserad instutition som lyfter fram valda delar av forskningen som tjänar det aktuella styrets syften. Not so much tycker jag.

    Delmis arbete har inte hindrat att vi har Europas värsta gängkriminalitet. Så vad ska vi med Delmi till? Det lär ju inte bli värre om vi tar bort dem.
  • Fredan
    Padirac skrev 2021-06-14 19:20:38 följande:
    Var är den delen av forskningen som säger att media, opinionsbildare och social medier inte normaliserar främlingsfientlighet och rasism?

    På vilket sätt är Delmi politiserad menar du? 

    Kan en delegation underställd justitiedepartementet över huvud taget vara politiserad eller inte politiserad? Vad menar du? 
    På det hela taget är det en ytterst begränsad del av forskningen som kommit fram till att rasism är normaliserat i media. Om du googlar så kommer du också att inse det.

    Regeringen tycks ha ett starkt inflytande över Delmi.

    Forskningsrapporterna är tillgängliga för alla. Delmi är bara en onödig kostnad. Eller kan de inte googla på regeringskansliet?
  • Fredan
    KillBill skrev 2021-06-14 19:37:00 följande:

    Enlig Hanif Bali år 2011 representerade SD rasismen. Hanifs budskap var tydligt.  Samarbeta aldrig med SD. 


    Och vad har det med saken att göra?
  • Fredan
    Padirac skrev 2021-06-14 19:53:01 följande:
    Delmi har i sin rapport om det aktuella läget konstaterat att det i media, bland opinionsbildare och i sociala medier förekommer 'normalisering av främlingsfientlighet och rasism'  - är inte det intressant för dig att reflektera över?

    Delmi konstaterar utifrån känd forskning att det verkar vara en trend att nationalistiska och främlingsfientliga och rasistiska tankeströmningar vinner kraft i samhället genom att media, opinionsbildare och sociala media  - är inte det en av de rörliga faktorer som du är intresserad av?

    Uppströms eller nedströms normalisering av rasism och främlingsfientlighet?  Än så länge ligger majoritetssamhället och forskningen inte i den strömmen - även om det finns stora grupper som har dessa främslingsfientliga och rasistiska kulturbrillor på sig så är det inte mainstream i majoritetskulturen.

    Vad är uppströms? Källan till tankeströmningarna? Eller betyder uppströms att de som är där ännu inte flutit ned till punkten där rasism och främlingsfientlighet normaliseras..
    Vilken meningslös rappakalja du kommer med.

    Media är ju de facto ingenting annat än en spegling av verkligheten. Den intressanta frågan blir då varför främlingsfientligheten ökar. Jag tror att en och annan tomte är rädd för svaret.
  • Fredan
    Padirac skrev 2021-06-14 20:14:21 följande:
    Nu var det ju inte all media påstods normalisera frömlingsfientlighet och rasism - det var viss media som gjorde det enligt forskningen och enligt de empiriska exempel de tog med utifrån forskningens resultat.

    Hur fick du delmis rapport att handla om alla media, eller hur fick du mina ord att hanklda om all media?

    Regeringarna har gett delegationen olika direktiv - sen ska de självständigt arbeta utifrån detta direktiv. Det är så det fungerar i svensk förvaltning.

    Hur menar du att regeringen har ett starkt inflytande över delmi?  Hur tänker du dig att det skulle fungera om delmi inte var uderställd justiriedepartementet? Skulle det vara ett utskott i rikdagen?  En artikelserie i samnytt eller reportage i Riks?  hahaha.. 

    Jag tror att det är lämpligt att ansvariga inom förvaltning har bättre underlag än resultat från googlingar  - det är häpnadsväckande vilken omfattande okunskap och vilket förakt för kunskap som presenteras.
    Jag har inte påstått att det gäller "all media", så den frågan får du nog ta tillbaka.

    Regeringen tillsätter ju för bövelen medarbetarna i Delmi, samt beslutar vad deras budget blir. Det kanske kan ge en hint om hur de kontrollerar Delmi.

    Du har fortfarande inte kunnat presentera vad delmi är bra för. Pengar i sjön och dumvänstern vill höja skatterna. Känns det igen. Delegaterna skulle kunna ta jobb som diskare istället och börja generera pengar till statskassan istället för att belasta den.
  • Fredan
    KillBill skrev 2021-06-14 20:47:10 följande:
    Om du tror att Hanif Bali idag skulle sammankoppla Sverigedemokraterna med fördomar, rasism, skuldbeläggning, främlingsmyter och främlingshat så som han gjorde 2011 visar du tydligt att du inte har förstått dagens politiska klimat. 

    Jag frågade vad det har med saken att göra.
  • Fredan
    Padirac skrev 2021-06-14 20:16:14 följande:
    Jas, media är en spegling av verkligheten - och det förekommer alltså att främlingsfientlighet och rasism normaliseras. Det är just det Delmis rapport lyfter fram Skål
    Var det inte nyss så att du påstod att det var forskningsrapporterna som lyfte fram detta? Och de lär ju lyfta fram detta med eller utan delmi. Eller hur?

    Lägg ned delmi omedelbart. deras råd i migrationsfrågan har lett till rasism och mord. Tycker du det är bra?
  • Fredan
    Padirac skrev 2021-06-14 23:43:39 följande:
    Tror du att medlemmar i riksdagens utskott sitter och läser forskning och forskningsrapporter   Ja jävlar

    ...det skulle väl resultera i den del lustiga och sorgliga situationer...  

    än värre var ju att stackarens partikamrater försvarade summan 40 tusen miljarder..  det behövs uppenbarligen stöd för vetenskaplighet och verklighet i olika omfattning till ledamöterna - att de själva skulle läsa forskning och forskningsrapporter ... nej.. de har naturligtvis experter som sammanfattar och förtydligar olika forskningsresultat om det är aktuellt för de saker utskotten arbetar med. 

    Det verkar vara svårt att förstå hur arbetet i utskotten fungerar och vad delmi gör - jag vet inte om jag förmår förklara detta för dig {#emotions_dlg.flower}

    Här kommer i alla fall 'om delmi'

    "Delegationen för migrationsstudier - Delmi - är en kommitté som tillkommit genom regeringsbeslut i november 2013. Delmi initierar studier och förmedlar forskningsresultat på migrationsområdet som underlag till framtida migrations­politiska beslut och för att bidra till samhällsdebatten. Delmi är dubbelt oberoende, både gentemot sin uppdragsgivare och de forskare som anlitas."
    Medlemmar i riksdagen får väl göra vad de vill på dagarna. Vad hjälper det att någon annan läser när inte ens statsministern kan räkna? 30 40 50. Behöver jag skriva mer eller vill du ha en länk till det legendariska klippet från EU-nämnden?

    Vi kan vara ärliga och lämna SD utanför detta. De har aldrig haft någon makt. Det är inte SD som står ansvariga för världens sämsta migrationspolitik, gägnkriminalitet och mord i områden som tidigare var lugna.

    Delmis delegater utses av regeringen.

    Delmi har inte lyckats med någonting annat än att förvärra migrationspolitiken.

  • Fredan
    Padirac skrev 2021-06-15 00:09:56 följande:
    Vilka forskningsresultat menar du hade förändrat migrationspolitiken och vad skulle delmi gjort för att få in dessa resultat i sina rapporter?

    Menar du att det är delmi eller riksdagens ledamöter/ politiska partier som fattar beslut om migrationspolitiken? 

    Är forskningsrapporterna politik eller forskningsresultat enligt dig?

    SDs politik skulle varit 7 resor värre - på ett annat sätt. Tro mig, SD _är_ rasister och de har en grund i nazism och fascism, de har ett principprogram som översta ledarskiktet är myclet stolta över för att det är så likt det principprogram som BSS snickrade ihop och som byggde på fascisten/nazisten Per Engdahls nya eurofascism .. 
    Nu börjar vi komma nån vart, men du kan väl inte begära att jag ska göra Delmis jobb, gratis? Det är ju Delmis uppgift att komma med underlag för en förbättrad migrationspolitik. Det har man misslyckats med eftersom migrationsproblemen bara fortsätter att öka.

    Då delmi misslyckats borde man lägga ned den.

    Vilka forskningsrapporter är det som du oroar dig för att de är politik?

    Jag skiter i SD, men tycker det är viktigt med en vettig migrationspolitik.


  • Fredan
    Padirac skrev 2021-06-15 00:12:43 följande:
    SD är inte utan makt. De har lyckats knyta till sig näringsliv och andra politiska partier, de är en stark opposition på ett sätt som Sverige länge lyckades hålla undan, men maktgalningarna i riksdagen är visst beredda att dagtinga om allt för att bli utsedda till regeringspartier. En del partier är beredda att regera med och förhandla med nyssnazisterna SD. Kräks
    SD är idag liksom V som en skällande hundvalp.


Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?