Inlägg från: nattuw |Visa alla inlägg
  • nattuw

    Har du förtroende för regeringen?

    KillBill skrev 2017-03-04 12:25:11 följande:

    Det Ygerman har sagt är att det kalla krigets civilförsvar inte ska tillbaka eftersom ett modernt försvar inte ska inte bygga på strukturerna från förr. Ygermandet pekar på att det är viktigare att Sverige har stora lager av bränsle än lager av livsmedel och att Sverige behöver stärka skyddet för såväl statliga som privata IT-system.

    www.dn.se/nyheter/sverige/ygeman-kalla-krigets-civilforsvar-ska-inte-tillbaka/


    Efter att ha läst artikeln måst jag revidera #5360till: Vi får verkligen hoppas att han inte får bestämma länge.
  • nattuw
    Moderno skrev 2017-03-05 16:12:19 följande:
    Alla möjliga scenarion är ju möjliga att föreställa sig, men borde inte hela gränsen mot Norge också ha skurits av för att just den teorin ska vara tänkbar? Fraktas allt livsmedel till sverige på ett sådant sätt att det räcker med attackflygplan (vet ej hur stor räckvidd de har) och ubåtar?
    Det scenario som kan ställa till problem är om livsmedelstillgången stryps för hela Skandinavien. Vilket, enligt de som anser sig kvalificerade att bedöma sådana saker, mycket väl kan ske.

    Om det blir en konflikt som ser ut att kunna eskalera måste man inte bara ta hänsyn till risken för avskurna transportrutter. Det finns även en reell risk att producentländerna, istället för att exportera sitt överskott, väljer att lägga upp egna beredskapslager.

    Vi kan alltså mycket väl få en matbrist eller kraftigt ökade matpriser trotts att inga skott avlossas och trotts att det finns mat. Och det är däri det stora problemet ligger.
  • nattuw
    Moderno skrev 2017-03-05 21:20:43 följande:
    Om livsmedelstillgången stryps för hela Skandinavien (och, får jag anta, Finland, Baltikum, om hotet kommer från Ryssland, samt eventuellt Danmark och norra Tyskland), då kan man väl också föreställa sig ett scenario där beredskapslagren spärras av markinsatser? I så fall borde det finnas mindre anledning att bygga upp lager.
    OM det det redan finns fientlig trupp på svenskt territorium så är sannolikheten iallafall större att lokalbefolkningen slipper svälta om det finns mat att dela ut än om det inte finns mat att dela ut.
  • nattuw
    Flash Gordon skrev 2017-03-09 09:45:46 följande:
    Hur tänker du kring att Annie Lööf har utnämnt S och LO til huvudfiender?

    Hur tänkte du att C:s önskemål om avskaffad arbetsrätt ska fungera ihop med S och LO?
    Det är väl bara att göra som med MP. Locka med en ministerpost. Som politiker kan man inte låta petitesser som ideologi stå vägen för makt.
  • nattuw
    Världsmedborgare skrev 2017-03-11 10:14:45 följande:

    Kom åxå ihåg att Sverige även hanterat flyktingkrisen och invandringen på ett mycket bra sätt, trots storleken och den låga beredskapen vi har/haft, för att klara att ta hand om ett så stort antal människor på flykt.


    Flyktingkrisen var/är en kris just för att den inte hanterades på ett bra sätt.

    Hela frågan utmärktes av ett kortsiktigt tänkande, en oförmåga att handskas med verkligheten och en förhoppning om att det hela skulle lösa sig av sig själv bara man inte låtsades om problemet. Vilket är ungefär samma metod som regeringen använder för alla svåra frågor.
  • nattuw
    Världsmedborgare skrev 2017-03-13 11:32:41 följande:

    Fel, kris blev det enbart för att inte EU:s samtliga länder tog sitt ansvar.


    Hanteringen av krisen sköttes lika illa oavsett vem du eller regeringen än vill skylla på.
  • nattuw
    KillBill skrev 2017-04-07 11:50:24 följande:
    Så ja, det är alliansens fel.
    Fast ärligt talat, i din värld är ju allt som du inte kan beskylla SD för alliansens fel.
  • nattuw
    Intenuigen skrev 2017-04-14 20:01:49 följande:
    Som man bäddar får man ligga.
    I detta fall borde det heta som regeringen/riksdagen bäddar får folket ligga.
  • nattuw
    nihka skrev 2017-05-12 01:24:43 följande:

    Nu ska personer som fått avslag/utvisningsbeslut få stanna för att studera och sedan jobba. Vad i helvete har studier med skyddsskäl att göra?


    Ingenting. Men att de som har påbörjat en utbildning skall få slutföra den och sedan ges en möjlighet att söka jobb i Sverige är nog det första bra förslag som denna regering har tagit när det gäller flykting-/invandrarfrågan.
  • nattuw
    nihka skrev 2017-05-12 10:54:35 följande:
    Jag håller inte med. Alla asylsökande under 18 år har rätt att gå i skolan. Det här beslutet innebär att du kan söka asyl, börja på gymnasiets individuella program och få stanna utan att ha skyddsskäl. Signalen blir att Sverige delar ut gratis utbildning till alla ungdomar som vill komma hit. Man flyttar dessutom in asylprocessen i klassrummet. Lärare kommer i praktiken att få avgöra vem som ska få uppehållstillstånd och inte eftersom beslut grundar sig på skolresultat och om eleven bedöms sköta skolan. Som upplagt för påtryckningar. Som om lärare inte har tillräckligt mycket att ansvara för och att göra som det är med att bedriva undervisning.
    Med tanke på att gymnasieutbildningen mestadels sker på svenska så lär språket fungera som en barriär mot överutnyttjande. Och en utbildning är den absolut bästa hjälp (kanske inte den svenska om vi får tro PISA men...) de kan få.

    En utbildning är, till skillnad från fagra ord om människors lika värde, en handfast möjlighet att hjälpa dem till ett bättre liv. Oavsett om det livet kommer att levas här i Sverige eller i något annat land. I grund och botten handlar det om synen på människor. Är de bara offer som man kan utnyttja som politiska slagträn eller hyser man en genuin empati och vill hjälpa dem till ett bättre liv.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?