Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Har du förtroende för regeringen?

    Flash Gordon skrev 2022-08-04 15:06:10 följande:
    Socialminister Ida Karkiainen visar hur mycket rasist Ygeman (och hon) inte är

     


    De Sverigedemokratiska ränderna går aldrig ur - att beskylla andra partier för att vara rasiater och nazister kallade SDs chefsideolog Mk för BRUN propaganda.

    När gängkriminella skjuter varandra är du mäkta indignerad - när partier pga sin värdegrund inte vill samarbeta med ett parti som har BRUNA rötter som de inte vill elelr tänekr överge är du än mer indignerad - när du själv använder bilder på barn för att insinuera att de är rasister så är det en annan värdegrund som visas.

    Ingen blir rädd för spöket Spöke 
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2022-08-04 15:06:10 följande:

    Socialminister Ida Karkiainen visar hur mycket rasist Ygeman (och hon) inte är


     


    Jaha.. det var någon som efterlyste saklig debatt .. fan tro't
    nattuw skrev 2022-08-05 01:25:58 följande:
    De behöver inte framstå som opartiska sanningssägare. Det räcker med att de kan förstöra alla försök till en debatt. Postar de en 15-20 inlägg om dan eller vad de nu är upp i så kommer alla försök till en saklig diskussion att drunkna. Vilket troligen är deras mål.

  • Padirac
    KillBill skrev 2022-08-06 10:59:42 följande:

    Vill vi verkligen att Sveriges nästa regering ska ledas av en man som betett sig så lömskt som Ulf Kristersson gjort?


    I januari 2017 kallade den förre moderatledaren Anna Kinberg Batra till presskonferens för att berätta att Moderaterna från och med nu tänkte göra upp med Sverigedemokraterna i riksdagens utskott. Väljarna reagerade starkt. Precis som Ulf Kristersson. Han förklarade för Dagens Nyheter att det var otroligt olyckligt att det tolkades som att Moderaterna ville samarbeta med SD. Kristersson berättade för DN att han aldrig skulle utrycka sig på det sättet och att det Anna Kindberg Batra sagt inte återspeglade en ambition från Moderaternas sida. Detta trots att Ulf var en del av den partiledning fattat beslutet att samarbeta med SD (och skicka fram Anna Kindberg Batra som budbärare). När folk sedan blev upprörda över närmandet till SD övergav Kristersson Anna Kinberg Batra. Tog själv över ledarskapet för Moderaterna och inledde ett ännu närmare samarbete med Sverigedemokraterna.  


    Här kan man läsa mer om Kristerssons agerande. 

    www.dn.se/ledare/amanda-sokolnicki-det-som-va.../
    Allt det UK tyckte var hemskt är det han och partiet sedan gjort -, samarbetet med SD är etablerat med till och med att M förbereder SDs äntringsstyrka, de vuxna i rummet drog lika fort som stödet till SD ökade och stödet för M minskade, gnällspika och domedagsprofeter dominerar deras kommunikationskanaler med medvetna förvanskningar och missförstånd 

    nu senast i tråden har Ms kommunikationsavdelning bett al att sprida en förvanskning av nyheter till alla då det snart är val.

    www.dn.se/nyheter/sverige/ulf-kristersson-nej-jag-tanker-inte-samtala-med-sverigedemokraterna/

    "

    ○ Men han tänker inte ta hjälp av SD-ledaren Jimmie Åkesson för att nå regeringsmakten.


    ○ – Jag tänker inte samtala eller förhandla eller kompromissa med Sverigedemokraterna, säger Ulf Kristersson i en stor DN-intervju.

    ...


    Du fick stort genomslag när du efterlyste fler vuxna i rummet. Vad har du fått för reaktioner?


    Det är uppenbart att det finns en upplevelse av att det saknas i svensk politik. Att det är ständiga anklagelser, att det är nästan avsiktliga missförstånd.

    ...


    Hoppfullhet är ett ord som återkommer i dina tal. Är det något som Moderaterna slarvat bort?


    – Ja, det tycker jag. Eller så har vi menat det, men inte lyckats uttrycka det. Om man pratar om problem som är hyggligt stora så tenderar man, i sin iver att beskriva varför problemen är så allvarliga, att nästan oavsiktligt beskriva dem som olösbara. Där har vi en historia av att både se problem och att hela tiden peka på att det finns vägar ut ur problemen.

    ...

  • Padirac
    Rataxes skrev 2022-08-11 17:43:18 följande:
    Såssarnas nya samarbetspartners?

    www.sydsvenskan.se/2022-08-11/granskning-nyan...

    En Nyanspolitiker kallar shia-muslimer för grisar, en annan sprider uppmaningen att krossa judarnas huvuden. En tredje kandidat hyllar självmordsbombare.
    Är det SDs klientel du pratar om? Kunde vara hämtat från viken avsläjad SD-chat som helst ju.

    Det sägs att SDs ideologiska tvillig är just radikal islamism då de rör sig i samma tankebanor.
  • Padirac
    KillBill skrev 2022-08-13 10:47:32 följande:

    Man kan t.ex. fråga sig om Liberalerna kommer godkänna att moderaterna slaktar Liberalernas hjärtefråga utlandsbiståndet..

    www.svd.se/a/WjQnWK/m-kd-sd-och-l-oense-om-bistandet


    Det låter på SDs OS att de inte känner till koncepten förhandla och kompromissa eller att det i den liberala demokratin inte ingår 'majoritetens diktatur'
    Ut på avbytarbänken med SD tills de förstått och accepterar det parlamentariska arbetet i svensk demokrati !
  • Padirac
    KillBill skrev 2022-08-14 12:10:54 följande:
    Läkaren förstår problematiken. Det gör inte M.

    Moderaterna i region Stockholm har de senaste åren kraftigt försämrat barn och ungdomspsykiatrin. Bl.a. har 7 st BUP avdelningar fått stänga de senaste åren och köerna till barn och ungdomspsykiatrin är idag rekordlång och det gör att elever kan få vänta flera år på att få genomföra en ADHD utredning. I moderaternas förslag ska BVC utföra screening. BVC har inte kompetens/behörighet att ställa ADHD diagnoser så hittar man något misstänkt ska barnen ändå utredas på BUP och där är det som sagt var redan rekordlånga väntetider och dessa riskera nu att bli ännu längre.

    När det gäller skillnaden mellan M och MPs förslag så tycker jag att Märta Stenevi förklarar detta mycket bra. 
    Att utreda baserat på geografiskt område tangerar SDs rastankar om essens Kräks

    De brunblå radikaliseras snabbt nu i valspurten.
  • Padirac
    Tom Araya skrev 2022-08-14 05:46:03 följande:

    Fastighetsskatten avskaffades 2008 och ersattes med en fastighetsavgift.
    Skatten gick till staten och avgiften går till kommunen.

    Hur är kostnadens storlek i jämförelse med varandra?

    Vilken tjänst är det som kommunen levererar för fastighetsavgiften?

    Hur har s tänkt sig ett ev återinförande av fastighetsskatt?
    Storleksmässigt?
    Ska skatt då ersätta avgift eller blir det båda två på varandra?


    Mer spekulativa slutsatser om saker som kan hända men det inte finns belägg för? Igen

    Fastighetsskatt har enligt ekonomer en fördel i att hålla ned priserna och på det sättet öka tillgänglighet för eget ägt boende.

    Men det finns en del baksidor också och det behövs begränsande funktioner för nivåer kopplade till inkomst tex. 

    Fastighetsskatt är inget ovanligt i världen, men den tas ut på lite olika sätt och är kopplade till olika värden i olika länder.
  • Padirac
    klyban skrev 2022-08-14 13:13:43 följande:

    Mmm, de visar upp sin brunhet inför detta valet igen som sist, frågan vad effekten blir om den bör en annan eller samma som sist.


     


    Tydligen retar de sig på namn och kriminalvården får inte heta så, snacka om rikta in sig på saker som saknar betydelse.
    Är detta SD politik och där man ger sig på ord än sakpolitiska frågor i detalj.
    Och hur ska de kunna regera om de aldrig pratar sakpolitik, det är precis som de inte ens vet hur det går till.


    Jag tror att Åkessönerna och hans följare ägnar sig åt det de brunblå anklagar S gör, ägna sig åt Symbolpolitik, det säger Åkesson själv att han anser att namnbyte till straffverket är 

    Kulturkriget från de bruna vinns genom att förändra föreställningar om verkligheten.  Återvandrningsverket, straffverket.  Det kommer mer.. 
  • Padirac
    Digestive skrev 2022-08-14 16:21:34 följande:
    Vilken problematik förstår läkaren som M missar? Uttalandet om ungdomarna samt medicinen i fråga är anmärkningsvärt och osar illa av låga förväntningar samt diskrimineringen som följer en sådan mentalitet.

    Se nedan.

    Det är i särskilda områden som nyttjandet av aktuell välfärd är på efterkälke. Att därmed satsa generellt i så kallat rättvisans namn skapar inga rättvisa resultat.

    I många andra sammanhang är ni medvetna om att eftersatta områden kan vara i behov av extra stöd och insatser men i det här fallet verkar det inte spela någon roll om de bosatta - även fortsatt - hamnar på efterkälken (med allt vad det innebär för både individen samt samhället).

    Att bara göra en generell satsning i det här fallet är att likna med att göra svenskundervisningen lika för alla. Skulle det skapa rättvisa resultat och om inte vilka är det som hamnar på efterkälke?

    Av alla efter förmåga, åt var och en efter behov brukar vara en Socialdemokratisk princip.
    i sådana fall är det väl inte orimligt att testa alla boende i områden med socioekonomisk utsatthet - det är väl knt att brottslighet är högre i socioekonimsik utsatta omrpden. 

    Att medicinera enbart barn utan att stötta familjens övriga (det finns ett stort stöd för att NPF-prolemantink är ärftig och att problemen är större i de familjer där vixna inte har rätt stöd) med medicin eller stöd för vardagen är en halv satsning.

    Dessutom är det väl känt att det i den andra änden av den socioekonomiska skalan finns fott om NPF-prolematik så de måste i någon sorts rimlighet också testas och utredas

    Nu är det dock så att även om det finns en korrelation mellan brottslighet och NPF-diagoserbarhet hos individer så finns det inte samma korrelation mellan NPF-diagosterbarhet hos individer och brottslighet, El del går det bra för, del del går det illa för, men de flesta kämpar med med sina liv.utan att bli brottsliga eller superentrepenörer.

    Sen är det redan ida skolans skyldighet att kartlägga och rekommendera utredningar för de barn som uppvisar svårighet i skolan.   Ge skolan och samhällets övriga funktioenr de resurser de behöver för att klara sina uppdrag.  Att NPF-kartlägga varenda barn kommer inte att lösa de problem som finns i socioekonomiskt utsatta områden, dels för at det inte finns resureser ör att hantera detta och dels för att det inte ens löser en liten del av de probem som finns.

    Häpnadsväckande okunskap.
  • Padirac
    Martinetto skrev 2022-08-14 18:58:05 följande:
    Om du köper socialdemokratisk jordgubbsmarmelad (står på etiketten) men den smakar surkål.
    Intalar du dig då fortfarande att det verkligen är Jordgubbar?
    Bra liknelse

    Kristersson har köpt brunkål och säger att den är jordgubbar, de säger till och med att det alltid vart jordgubbar 

Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?