Inlägg från: nattuw |Visa alla inlägg
  • nattuw

    Har du förtroende för regeringen?

    Flash Gordon skrev 2017-06-16 09:12:48 följande:

    https://twitter.com/SodertornsTR/status/875268466378461186

    https://twitter.com/SodertornsTR

    Södertörns tingsrätt tar politisk och ideologisk ställning för feminism.


    Kan det inte vara ett trollkonto? Jag vet ingenting om twitter eller hur man kontrollerar äktheten på ett twitterkonton men nog är det misstänkt likt ett bete.
  • nattuw
    KillBill skrev 2017-06-16 19:28:51 följande:

    Det är rätt humoristiskt att se alla offerkoftors upprördhet över vissa myndigheters tweets. Den här gången så framgick det inte tydligt nog att myndighetens tweets var citat från en föreläsning. Snacka om dagens I-landsproblem.


    Det handlar inte om något klädesplagg utan om att det riskerar att urholka förtroendet för samhället. Vilket är väldigt allvarligt.

    Rättssystemet är en av grundpelarna i ett samhälle och om/när förtroendet för domstolarna försvagas leder det till en försvagning av hela samhället.

    Att du aktivt arbetar för S och vifta bort allt som inte är S propaganda är en sak. Men om du verkligen inte förstår problemet med att förtroendet för en samhällsinstitution riskerar att urholkas är det riktigt illa. Ty Caesars hustru får inte ens misstänkas.
  • nattuw
    KillBill skrev 2017-07-22 10:53:43 följande:
    Mycket rycken i omlopp nu och allt är inte sant. Exempelvis så har Transportstyrelsen INTE uppgifter om det militära fordonsregistret.
    Först några citat från SVT och Transportstyrelsen för att få en bakgrund.

    SVT: "SVT har tagit del av dokument från Försvarsmakten som visar att uppgifter ur det svenska militära fordonsregistret fanns med i den data som Transportstyrelsen lät tekniker i utlandet, som inte var säkerhetsprövade, ta hand om. Försvarsmakten bekräftar nu på fredagseftermiddagen till SVT Nyheter att delar av registret finns med i den data som lämnats ut."
    ( www.svt.se/nyheter/inrikes/svt-avslojar-hela-det-militara-fordonsregistret-lamnades-till-utlandet ).

    Transportstyrelsen:"SVT Nyheter har gått ut med uppgifter om att hela det militära fordonsregistret har röjts av Transportstyrelsen för utländska IT-tekniker som inte varit säkerhetsklassade. Detta är felaktigt.

    Transportstyrelsen har inget med det militära fordonsregistret att göra. Det hanteras av militären själva."
    ( www.transportstyrelsen.se/sv/Nyhetsarkiv/transportstyrelsen-har-inte-uppgifter-om-det-militara-fordonsregistret/ )

    Notera att SVT talar om  delar av det militära fordonsregistret medan Transportstyrelsen talar om hela det militära fordonsregistret och förnekar att de har något med militärens fordonsregister att göra. Oavsett om det handlar om hela eller delar så är det allvarligt och leder till frågan om det är SVT eller Transportstyrelsen (antingen public service eller en myndighet) som ljuger.

  • nattuw
    Anton Chigurh skrev 2017-07-23 10:21:06 följande:
    Friar detta på något vis medlemmarna i NUVARANDE regeringen från ansvar ???
    Nix och det är inte heller huvudsyftet. Däremot kan Socialdemokratin, genom att gradvis lägga över mer och mer av skulden/ansvaret på någon annan, omärkligt glida bort från sin egen del av ansvaret så att de (S) inte förknippas med skandalen när det är dags för nästa val.
  • nattuw
    Anton Chigurh skrev 2017-07-23 18:13:59 följande:
    Är det vad som i folkmun kallas

    ett.....vuxet beteende !!!
    Oavsett om det är vuxet eller inte så är det iallafall en beprövad och effektiv metod.
  • nattuw

    Så efter IT skandalen blev trycket på Alliansen allt större och för att visa att de var handlingskraftig valde de att prata om en misstroendeomröstning mot tre ministrar. Löfven valde att göra sig av med två ministrar för att blidka Alliansen och den allmänna opinionen. En minister behölls för att Löfven skulle kunna rädda ansiktet och visa att han inte viker ner sig. En lösning som Alliansen ger sitt tysta godkännande till genom att senarelägga misstroendeomröstningen mot den tredje ministern. Då kan även Alliansen rädda sitt ansikte genom att hänvisa till nya uppgifter och lägga ner omröstningen.

    De tidigare ministrarna får (som vanligt) ett par lättsamma reträttplatser. Löfven har visat sig handlingskraftig. Alliansen har visat sig handlingskraftig. Media har visat sig handlingskraftig och visat på sin egen betydelse. Ryssarna har kanske inte visat sig vara handlingskraftig eller visat på sin egen betydelse men de har fått hemliga uppgifter serverad på silverfat så de är nog ändå nöjda. Svenska folket har fått sina blodsoffer och kan återgå till att prata om vädret. Inget har i grunden förändrats, ingen har lärt sig något och ingen har egentligen ansvar för något. Alla blir nöjda och glada och snart är det hela bortglömt och allt lunkar på som vanligt. Tills nästa gång.

  • nattuw
    KillBill skrev 2017-08-15 11:37:11 följande:

    Du har fel. Politisk verksamhet räknas som allmännyttig verksamhet: www.skatteverket.se/foretagochorganisationer/foreningar/ideellforening/driva/allmannyttigaforeningar.4.70ac421612e2a997f85800029958.html

    Vill du ändra regelverket så att politisk verksamhet inte längre räknas som allmännyttig verksamhet? Då är det  är ju du som vill införa ett speciellt undantag och inte socialdemokraterna.


    Vilket i förlängningen innebär att även nordiska motståndsrörelsen har ditt fulla stöd om/när det kommer till att anordna skattebefriade lotterier för att dra in pengar till sin politiska verksamhet.
  • nattuw
    KillBill skrev 2017-08-15 13:04:20 följande:
    Vill du begränsa åsiktsfriheten/anser du att det är fel att vi har likhet inför lagen?
    Nix. Däremot är det lite svårt att se vilken samhällsnytta SMR har som gör att de (eller för den delen ditt S) skall få anordna skattebefriade lotterier.
  • nattuw
    KillBill skrev 2017-08-15 14:18:59 följande:

    Menar du att politisk verksamhet inte ska betraktas som allmännyttig verksamhet? Varför då? Tycker du inte att det är bra att människor engagerar sig i samhällsdebatten?


    Exakt vilken allmännyttig verksamhet bedriver SMR och S?

    Från Wikipedia: "Allmännyttig verksamhet avser vanligen en ideell verksamhet, som riktar sig till en icke avgränsad krets av personer och som sker inom ramen för en viss verksamhetsidé för det allmänna bästa."

    Det är lite svårt att se hur en politisk rörelse som i grunden riktar sig till en avgränsad krets personer (sina anhängare) och inte direkt verkar för det allmänna bästa (utan för sina egna intressen) svara upp mot begreppet "allmännyttig verksamhet".

    De flesta skulle nog kunna samsas runt en definition av begreppet "allmännyttig verksamhet" för diverse hjälporganisationer även om de själva inte är föremål för den organisationens verksamhet. Däremot är det betydligt svårare att få en konsensus runt tanken på att Moderaternas skattesänkningar eller Socialdemokratins skattehöjningar kan anses vara allmännyttig verksamhet.

    Så, visst, gärna en balanserad politisk debatt där både Nazister och Socialdemokrater får delta. Frågan är bara om den debatten skall bekostas av skattebefriade lotterier.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?