Inlägg från: nattuw |Visa alla inlägg
  • nattuw

    Har du förtroende för regeringen?

    KillBill skrev 2017-08-15 15:01:16 följande:

    Att arbeta för att samhällets utveckling exempelvis i politiska partier är klassat som allmännyttig verksamhet det kommer du inte ifrån.


    Frågan kvarstår. Exakt vad gör SD och S som är allmännyttigt.
  • nattuw
    KillBill skrev 2017-08-15 20:37:54 följande:
    Att människor engagerar sig politiskt för samhällets utveckling är mycket positivt. Om människor inte gjorde detta skulle samhället inte fungera. 
    Så SD har gått från att vara en bespottad paria till att bli samhällsnyttig. Vem hade för något år sedan vågat gissa på en sådan vändning.
  • nattuw
    KillBill skrev 2017-08-16 07:33:23 följande:
    Menar du att du inte ser samhällsnyttan med politiska partier?
    Ett politiskt parti företräder en viss intressegrupp och enskilda intressen stämmer inte alltid överens med vad som är bäst för samhället i stort. Därför går det inte att tala om politiska partier som samhällsnyttiga. Att partierna fyller en viss funktion i en demokrati, eller för den delen även i en diktatur, gör inte att politiska partier med automatik blir samhällsnyttiga.
  • nattuw
    Tom Araya skrev 2017-08-23 21:30:51 följande:
    Det är ingen bedrift när det sker innan han i praktiken får visa den politik han vill bedriva. Jag har inte hört någon i efterhand hylla Reinfeldt för den politik han bedrev förrän nu. Få har förstört så mycket på så kort tid.
    Apropå inte hylla så var det idag en person på nyheterna som uttalade sig om arvet efter Reinfeldt. Reinfeldt lämnade efter sig det öppna hjärtats politik och DÖ vilket Batra fått ta konsekvenserna av och betala priset för.
  • nattuw
    Mentat skrev 2017-08-24 20:39:02 följande:
    Reinfeldt hade avgått långt innan man ingick DÖ. Den kan han rimligen inte lastas för.
    Tydligen kunde han det. Från inslaget (TV4): "Reinfeldt var också partiledare när Alliansen ingick i den hårt kritiserade decemberöverenskommelsen.".

    Enligt Wikipedia presenterades DÖ i december 2014 och Batra tog över som partiledare i januari 2015. Hur sedan det eventuella ansvaret för överenskommelsen skall fördelas lämnar jag till någon annan att reda ut.
  • nattuw
    KillBill skrev 2017-08-25 07:41:57 följande:

    Även om Anna Kinberg Batra formellt inte tog över som partiledare för moderaterna förrän januari 2015 så var det Anna som frontade DÖ när samarbetet presenterades. Jag vill minnas att Fredrik Reinfeldt drog sig tillbaka från moderaterna ganska snabbt efter valförlusten.


    Som sagt ansvarsfördelningen får nån annan reda ut och eventuella rättelser riktas lämpligen till tv4 nyheter.
  • nattuw
    Flash Gordon skrev 2017-08-28 06:39:40 följande:
    Skandalen puttrar på.

    Nu är den framme vid Stefan Löfvens eget skrivbord.
    Se där, se där. Det kanske blir så att både M och S kommer att gå till val med nya fräscha partiledare.
  • nattuw
    Mentat skrev 2017-08-24 20:39:02 följande:
    Reinfeldt hade avgått långt innan man ingick DÖ. Den kan han rimligen inte lastas för.
    Jaha nu sprids det även fake news i SR/Studio 1.  Där nämndes idag att Batra fick DÖ i knäet när hon tog över efter Reinfeldts alltför snabba och konstiga sorti.
  • nattuw
    KillBill skrev 2017-09-05 21:43:20 följande:
    Jag har absolut inget emot medias granskning men förstår inte nyttan med att presentera samma nyhet flera gånger och slå upp den som att den vore ny.
    Det är så media fungerar och i det här fallet så är det faktiskt befogat då det kan väcka en medvetenhet om de integritets/säkerhetsproblem som finns runt all IT-användning.

    Många, inte bara myndigheter, har en alldeles för slapp syn på IT-säkerhet. Förhoppningsvis kommer den här skandalen att leda till en ökad medvetenhet gällande IT-säkerhet. Som vi sett de senaste dagarna, där även polisen har slarvat med IT-säkerheten, så finns det ett stort behov av att synliggöra frågan om IT-säkerhet.

    Låt oss, för alla vårs säkerhet och integritets skull, hoppas att det tar lång tid innan denna skandal blir glömd.
  • nattuw

    Det ser ut som regeringen vill öka beskattningen av redan beskattade pengar. Enligt ett förslag skall skatten höjas för investeringssparkonton (ISK). Ett sparande där man betalar skatt på pengarna även om man gjort en förlust. Däremot kan de som har lån glädja sig åt att det inte tycks finnas några planer på att skrota räntesubventionerna för de som har lån.

    Vi har onekligen kommit en lång väg från Lyckoslantens spara och slösa när de som sparar skall bestraffas medan de som lånar belönas. Men jag antar att det är en del av den nya socialdemokratiska fördelningspolitiken, att ta från de som sparar för att ge åt dem som lånar.

Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?