Inlägg från: nattuw |Visa alla inlägg
  • nattuw

    Har du förtroende för regeringen?

    Tom Araya skrev 2017-09-15 07:41:30 följande:

    Regeringspartiet Miljöpartiet deltar i anti-Aurora-spektaklet trots att de officiellt står bakom att övningen hålls.


    Intressant parti det där Miljöpartiet. De både äter kakan (1) och har den kvar. Fast det hade nog varit bättre för dem om de ätit upp kakan och haft kvar sina väljare.

    Det var samma sak när det gällde gränskontroller och miljön. De hade en officiell policy som de inte stod bakom.

    (1)Jo jag vet att man vanligtvis brukar tala om en tårta men eftersom de bara är en munsbit för Socialdemokraterna så går det i detta fall inte att tala om en hel tårta.
  • nattuw
    KillBill skrev 2017-09-15 16:53:04 följande:
    De flesta partier hyser olika uppfinningar i vissa frågor. För ett tag sedan så föreslog exempelvis moderaterna att tiggeri skulle förbjudas medan exempelvis MUF anser att det är helt fel väg att gå..
    I det fallet handlade det dock inte om att partiets yttersta företrädare dömde ut sin egen politik.
  • nattuw
    KillBill skrev 2017-09-16 17:01:55 följande:
    Det handlar om ett helt förbund inom moderaterna dom dömer den moderata politiken. I ditt exempel så handlar det om enskilda MP partiföreträdare som kritiserar regeringens politik.
    Din vilja att släta över den inkonsekvens som uppvisas av Socialdemokratins dörrmatta är rörande men ändrar inte det faktum att inte ens MP:s företrädare står bakom det egna partiet. Vilket torde vara rätt unikt.
  • nattuw
    Kung Markatta skrev 2017-09-15 22:04:41 följande:

    Stefan Löfven var idag och inspekterade försvarsövningen Aurora och hade då genast sönder en Stridsbåt 90:


    Hmm det torde nog säga mer om i vilket tillstånd det svenska försvaret är i än om Löfvens förmåga att köra båt.
  • nattuw
    absalon skrev 2017-09-16 18:42:53 följande:

    För att återgå till TS - regeringen Löfvén framstår faktiskt som avsevärt mer förtroendeingivande än den för närvarande svårt splittrade oppositionen.


    Vilket i praktiken inte säger mycket. Det tar emot att skriva det men det är snart bara Jonas Sjöstedt som lyckas uppvisa både resultat och en röd tråd.

    Det lutar mer och mer åt en blankröst i riksdagsvalet. Alternativt en röst på något av de småpartier som ligger långt utanför riksdagsspärren om det går hitta något vars tillväxt man vill främja (hjälpa upp över gränsen för att få synas i media och kunna växa).
  • nattuw
    Bejje skrev 2017-09-18 08:21:06 följande:
    Om alla som annars skippar att rösta skulle göra det så skulle vi kunna få en "intressant" politisk framtid.
    Onekligen men förutom Kommunistiska partiet (fd KMLM(r)) som inte brukar ställa upp i riksdagsvalet och det numera insomnade Svenskarnas parti så är det väldigt få småpartier som någon ens hört talas om. Vilket gör det svårt att sålla bland dem.
  • nattuw
    KillBill skrev 2017-09-18 18:20:08 följande:
    Intressant att det har börjat klagas på att överskotten är för höga. Det måste vara bristen på en samhällskollaps som gör det..
    Det är nog snarare detta som gör att vissa anser det problematiskt:"Efter en felräkning i budgetprognosen sparade regeringen in 33 miljarder istället för 3. Men pengarna fryser inne och nu uteblir satsningar på sjuka, nyanlända och studenter."
    -Jules Attar, GP.

  • nattuw
    KillBill skrev 2017-09-19 06:46:10 följande:
    Den som hänger med i den politiska debatten ser att regeringen storsatsar på pensionärer, studenter och sjuka. Regeringen har även betalat av på statsskulden.
    Det är säkert en tröst för de människor som blir drabbade av den lilla felräkningen på 30 miljarder. Människor som du, för att försöka plocka lite billiga politiska poäng, indirekt hånade i inlägg #7303. Det är tur att V har lite inflytande på budgeten annars skulle det nog vara ännu värre.
  • nattuw
    Regnbågensslut skrev 2017-10-01 15:58:00 följande:
    Nej det är fel, den visar inte att Sverige har världens fjärde bästa sjukvård. Den visar att Sverige har världens fjärde bästa sjukvård när det kommer till att rädda patienter från att dö för tidigt.

    Jag tycker också det är ett bra betyg, över hur bra Sverige är att rädda patienter från att dö för tidigt.
    Att Sverige har en bra specialistvård, för de som lyckas ta sig så långt, har varit känt länge och jag antar att det är vad undersökningen visar.

    Däremot finns det rätt stora problem med primärvården. vilket innebär att det är besvärligt att få specialistvård och att de som söker för mer vardagliga problem inte alltid får det bemötande och den hjälp som kan förväntas av en väl fungerande sjukvård. Vilket också varit känt länge.

    Personligen tror jag att mycket av problemen med den svenska sjukvården beror på hur resurserna fördelas. En läkare sade i en intervju för nåt tiotal år sedan "vi ägnar för mycket tid i möten och för lite tid i operationssalarna". Troligen bottnar det i felaktiga sparkrav där läkare tvingas utföra rent administrativa uppgifter som skulle kunnat skötas lika bra eller bättre av andra än läkare.

    Om jag får spekulera lite, vilket jag får, så tror jag det finns rätt goda möjligheter att lösa många av problemen inom svensk sjukvård genom bara genom att ta några obekväma beslut och styra upp det hela bättre. Läkare skall uteslutande ägna sig åt patienterna. Administrativ personal skall sköta administrativa uppgifter. De tjänster som inte kan motivera sin existens skall skäras bort. Vanligt förekommande operationer och behandlingar skall ske efter löpande band tekniker. Diagnoser skall ställas med hjälp av en databank/databas som gör en prognos utifrån fakta och statistik vilket ökar sannolikheter för att diagnosen blir rätt och inte styrs av individens kunskap och erfarenhet.

    Det var bara en liten utvikning om svensk sjukvård.
  • nattuw
    Kung Markatta skrev 2017-10-03 22:20:04 följande:

    Fiasko för regeringens miljöpolitik:.


    De är iallafall konsekvent.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?