Inlägg från: K Markatta |Visa alla inlägg
  • K Markatta

    Har du förtroende för regeringen?

    Svensk sjuksköterskeförenings ordförande intervjuas i Dagens Medicin:

    www.dagensmedicin.se/artiklar/2015/11/19/vi-har-ingen-brist-pa-sjukskoterskor

    Men är det inte bra om undersköterskor tar över arbetsuppgifter när det är sjuksköterskebrist?

    - Jag hävdar att vi inte har någon sjuksköterskebrist. Det finns över 40 000 sjuksköterskor som inte arbetar inom den svenska sjukvården. Bemanningsproblemen beror främst på brister i organisationerna liksom på arbetsvillkoren och lönerna.

  • K Markatta

    Riksrevisionen kommer med kritik mot finansministern för hennes budgettrixande:

    www.svd.se/andersson-kritiseras-for-budgethantering/om/naringsliv

    Riksrevisionen kritiserar finansminister Magdalena Andersson (S) och regeringen för att den kringgått utgiftstaket i budgetramverket genom att flytta utgifter från 2016 till 2015 i årsredovisningen för staten 2015.

    "Riksrevisionen menar att beslutet är att likställa med en höjning av utgiftstaket för 2016. Frågor av sådan betydelse bör normalt behandlas av riksdagen, inte av regeringen ensam", skriver Riksrevisionen i ett pressmeddelande.

    Dessutom anser Riksrevisionen att årsredovisningen inte ger en rättvisande bild av kopplingen mellan utgiftstaket och budgetreglernas överskottsmål.

    "Det är viktigt att förtroendet för det budgetpolitiska ramverket upprätthålls. Regeringen bör förklara sin syn på hur utgiftstaket stödjer överskottsmålet i ljuset av ökade utgifter och höjda utgiftstak", skriver riksrevisor Margareta Åberg i en kommentar.

  • K Markatta

    Påläggskalvarna inom Rörelsen, de som aspirerar på att i framtiden ingå i regeringen, behandlar sina medarbetare som skit, som Gustav Fridolin skulle ha sagt:

    www.dagensarena.se/innehall/ssu-stockholms-lan-anmals-for-ohallbar-arbetsmiljo/

    Fullständigt ohållbar arbetsmiljö, stress och konflikter har fått fackförbundet Handels skyddsombud att anmäla SSU Stockholms län till Arbetsmiljöverket. Stora vitesbelopp eller till och med stängning av arbetsplatsen hotar.

  • K Markatta

    Regeringen har svängt i frågan om medicinska ålderstester av asylsökande som uppger att de är minderåriga och utan vårdnadshavare i landet. Det var ju inte speciellt länge sedan som det ansågs totalt förkastligt med sådana tester. Nu låter det så här:

    sverigesradio.se/sida/artikel.aspx&artikel=6456228

    Regeringen vill att Rättsmedicinalverket ska förbereda sig på att genomföra över 18 000 åldersbedömningar på ensamkommande ungdomar i år och nästa år.

    Regeringens besked innebär att myndigheten på kort tid ska gå från att utföra i stort sett inga åldersbedömningar till omkring 1 500 per månad. Enligt migrationsminister Morgan Johansson (S) vill man med kravet ta höjd för stora mängder flyktingar.

    - När man planerar det här ska man ta höjd för det högsta scenariot. Det är en klar signal från regeringen, att planera för det högsta, säger Morgan Johansson.

  • K Markatta
    KillBill skrev 2016-06-18 04:55:35 följande:
    Regeringen tog detta beslut redan i november 2015 så detta är egentligen ingen nyhet.

    www.regeringen.se/artiklar/2015/11/regeringen.../
    Så här skrev Åsa Romson i dokumentet du länkade till:

    Frågan om en asylsökande är under 18 år är viktig för både boende och omvårdnad såväl som i frågan om uppehållstillstånd. Det gäller att finna en ordning så att medicinsk åldersbestämning av asylsökande kan tillämpas i de fall det saknas tillförlitliga handlingar som kan säkerställa en persons exakta ålder och då det kvarstår tvivel om den ålder som uppgetts.

    Det låter som att det rör sig om ett fåtal fall. Nu anser alltså Morgan Johansson (S) att det handlar om minst hälften av alla som uppgett att de är barn.
  • K Markatta
    FDFMGA skrev 2016-06-18 14:27:43 följande:
    Men mig veterligt finns det inga partiskillnader i fråga om synen på legalisering av narkotika, vilket innebär att det är en smula inadekvat att sakna förtroende för regeringen på grund av deras inställning till legalisering. En alliansregering skulle inte verka för legalisering.

    Tack och lov, eftersom det är mycket möjligt att vi får en sådan efter nästa val.
    Regeringens stödparti, kamrat 4%, tycker att användning av narkotika ska avkriminaliseras:

    www.vansterpartiet.se/politik/narkotika
  • K Markatta

    Att framtidens väljare rynkar på näsan åt regeringen kan man se även i Sifos senaste mätning:

    www.svd.se/alliansens-forsprang-48-procent/om/opinionsmatningar

    - Moderaterna börjar vinna unga väljare väldigt tydligt. Förstagångsväljarna har länge varit rödgröna. Nu är är det en tydlig slagsida åt alliansen, säger Toivo Sjörén som är chef för Sifos opinionsundersökningar.

    I åldersgruppen 18 till 23 år får allianspartierna stöd av 53 procent, medan de tre rödgröna partierna endast samlar 29 procent bakom sig.

Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?