Inlägg från: RebeckaZ70 |Visa alla inlägg
  • RebeckaZ70

    Har du förtroende för regeringen?

    felix le chat skrev 2019-03-27 15:47:41 följande:
    och när det avslöjades fick dom sparken. korrekt agerat av ett parti.

    Västerpartiet ?  Ja sist jag kollade så bor dom kvar på Kungsgatan 84 i Stockholm
    inköpt av pengar som Stalin skickade över

    Antar att dom även har kvar sin kursgård i Norrtälje ?
    Betalning ? Nikita Chrustjof.

    Kan du se framför dej att SD's partilokal var skänkt av Hitler ?
    Helt otänkbart.

    Nej lägg ner skitpartiet VPK, sälj fastigheterna och donera pengar till
    kommunismens offer eller i alla fall till en stiftelse som kan forska och förhindra
    att denna ideologi någonsin kan få fäste i världen.
    Vänsterpartiet verkar ha fått frikort från kritik trots alla märkliga kopplingar till "konstigheter" i utlandet och i Sverige, Grupp 194 t.ex. som har kopplingar till terroristerna i DFLP. För den som inte et vad det är för organisation kommer en bild där de gör Hitlerhälsning:
    Det är en terrororganisation som bl.a mördade ett 50-tal civial israeler på 70-talet.
    Visa källbilden
    I want to step into the water, And get totally wet, I'm a Romeo's daughter I'm in it up to my neck
  • RebeckaZ70
    Padirac skrev 2019-03-28 20:28:35 följande:
    Nu är jag inte själv från mellanöstern men det de gör kallas tydligen en 'roman salute' - att påstå att alla som gör detta än nazister verkar vara något alla beskyller alla för i  - som inte nödvändigtvis är en nazistisk hitlerhälsning.

    Trots att det finns kopplingar mellan nazityskland och de olika arabiska ledarna runt andra världskriget så är det knappast troligt att en (före detta marxist-leninistisk) kommunistisks arabisk rörelse skulle vara nazister då nazisterna ansåg dem vara lägre stående och de olika arabiska ledarna såg naziterna som en fiende till sina egna fiender,  kolonisatörerna från västeuropa och för en del ledare några som delade deras uppfattning om den judiska befolkningen. 

    en.wikipedia.org/wiki/Relations_between_Nazi_Germany_and_the_Arab_world

    en.wikipedia.org/wiki/Roman_salute

    "The salute employed by certain groups and their supporters, like HezbollahFatah,[85] pro-Assad NDF[86][87] and Assad supporters,[88] the Syrian Social Nationalist Party, and the Kataeb Party.,[89] have often been confused with the Roman/Nazi salute, even though in many cases the salute is performed by a closed fist rather than the Roman/Nazi extended palm. Opposition fighters in Syria have also been filmed and documenting using it, or a variance thereof, on multiple occasions.[90] From its use, a connection between Nazism and these groups is often alleged. Often these allegations are raised at the expense of the opposing groups, pro-Assad sympathizers alleging Nazi sympathies of the Opposition and vice versa.[90] However, the oath of allegiance by the Lebanese army, and the salute to the flag uses the Roman salute - possibly influenced by Vichy France shortly before independence was officially gained in 1944 - still continues to be used by the state today.[91]"

    sv.wikipedia.org/wiki/Demokratiska_fronten_f%C3%B6r_Palestinas_befrielse

    "DFLP (Democratic Front for the Liberation of Palestine), är en tidigare marxist-leninistisk, numera mer allmänt socialistiskpalestinsk politisk och militär organisation, grundad 1969 som en utbrytning från PFLP (Folkfronten för Palestinas befrielse).[1]

    DFLP är primärt aktiva bland palestinier i Syrien och Libanon, med viss närvaro på Västbanken och Gazaremsan. Dess jordanska gren har konverterats till ett fristående politiskt parti, Jordanska demokratiska folkpartiet. DFLP:s nuvarande ledare Niaf Hawatmeh är bosatt i Syrien, varifrån DFLP även antas få ett visst finansiellt stöd. Deras uttalade målsättning har varit att upprätta en gemensam demokratisk stat, där araber och judar ska kunna leva fritt från diskriminering, utan klasser och nationellt förtryck. Under 1980-talet accepterade gruppen (till skillnad från det mer militanta PFLP) Yassir Arafats förhandlingar med Israel, och idén om en tvåstatslösning, även om man behåller enstatslösningen som "vision". Man inledde förhandlingar med israeliska vänsterintellektuella redan under 70-talet, och var pådrivande i försöken att upprätta kontakter mellan PLO och den israeliska fredsrörelsen, samtidigt som man insisterade på rätten till väpnat motstånd."


    Du behöver inte försöka lära mig något om DFLP, det har jag gjort på egen hand. En kollega miste en förälder i ett av den "socialistiska" organisationens terrordåd.

    "Roman salute" ja herreg-d. Att inte de svensdka nazisvinen som varje år får lov att demonstrera på 1:a maj hänvisar till den hälsningen?



    Det här är förstås bara ett indiskt solkors? 



    liksom det här? Verkar vara populärt mede indiska symboler i de kretsarna? 



    Och ägaren till den här butiken är såklart någon som bara beundrar "konsten" som denne tyrann producerade innan han blev diktator? 

    Det är rent makalöst hur naiva svenskar (fränst vänster) kan vara när det gäller terrorgrupper i mellanöstern. Kräks

    Som den förre ministern, utsedd av Löfven, som sa att IS-resenärer kunde jämföras med frivilliga i det finska vinterkriget och islamologen som kallar hamas för "religiös socialdemokrati". 

    Jag skulle kunna skriva ett långt inlägg om arabiska nazikopplingar före, under och efter WW2, men jag har inte riktigt tid just nu. Det räcker med att påminna om att ledaren för Löfvens "kära systerparti" skrev en avhandling om att förintelsen var ett falsarium under, under tiden han studerade i Moskva.


    I want to step into the water, And get totally wet, I'm a Romeo's daughter I'm in it up to my neck
  • RebeckaZ70
    Padirac skrev 2019-03-29 23:18:59 följande:
    Om dessa bilder visar DFLP så har de definitivt nazistiska åsikter.
    De som leker med drake och flaggar med solkors lär vara religiösa socialdemokrater. 
    I want to step into the water, And get totally wet, I'm a Romeo's daughter I'm in it up to my neck
  • RebeckaZ70

    En person som är så desperat i sin iver att brunsmeta mitt hemland så att hen till och med hänvisar till förintelseförnekare kommer, oavsett bortförklaringar och vidare lögner, fortsättningsvis inte att få annat än mitt djupaste förakt. 


    I want to step into the water, And get totally wet, I'm a Romeo's daughter I'm in it up to my neck
  • RebeckaZ70
    Padirac skrev 2019-03-30 19:50:24 följande:
    Menar du att S är nazister och inte DFLP, eller menar du att DFLP är religiösa sossar?

    Eller menar du ngt annat som du inte vill skriva?
    Det är hamas som kallas religiös socialdemokrati av en välkänd och respekterad islamolog. 
    I want to step into the water, And get totally wet, I'm a Romeo's daughter I'm in it up to my neck
  • RebeckaZ70
    Padirac skrev 2019-03-30 20:07:07 följande:
    Ja, men menar du att hamas eller DFLP är nazister? Du kan inte gärna hålla DFLP ansvariga för Hamas påstådda nazism. En röra av anklagelser här som du behöver bena ut för din trovärdighet.
    Bilderna på hamasnassarna illustrerade bara nazismen som frodas i regionen. Ingenting annat. Vidare kommentar till hamas kommer i nästa inlägg.

    Det kan ju vara så att pojkscouterna i DFLP som du ömmer så för inte riktigt förstått att den hälsning de gör på bilden har en helt annan betydelse i den civilicerade världen. De kan ju faktist vara så korkade, de är ju, som du själv beskriver dem, socialister. 
    I want to step into the water, And get totally wet, I'm a Romeo's daughter I'm in it up to my neck
  • RebeckaZ70
    KillBill skrev 2019-03-30 20:27:19 följande:

    Vem har sagt det? Hamas är definitivt inget socialdemokratiskt parti. Hamas är en del av muslimska brödraskapet. En f.d. moderat riksdagsman (satt i Sveriges riksdag 2010-2014) har idag en topposition i Federation of Islamic Organisations in Europe (FIOE) som företräder muslimska brödraskapet i Europa


    KillBill skrev 2019-03-30 20:40:10 följande:

    Nu har jag hittat det gamla citatet av Jan Järpe och det han säger att eftersom Hamas driver ett omfattande socialt program för befolkningen i Gaza så säger han att man kan kalla Hamas för religiös socialdemokrati. Kopplingen mellan HAMAS och Socialdemokrati är alltså satsningar på ett socialt skyddsnät för den egna befolkningen.


    Ur ett politiskt perspektiv så är HAMAS ett nationalistiskt parti d.v.s. inte ett socialistiskt part och det är tydligt om du kollar upp saken.


    Är det inte lite förmätet, att antyda att de enda som kan tänkas satsa på sociala skyddsnät är socialdemokrater? Eller vad tycker du? Finns inte sociala skyddsnät där socialdemokrater inte styr? 

    Vad kallas de som praktiserar socialdemokrati i Sverige? 

    Medan du funderar på det kommer en annan fråga:
    Vad kallar man nationalister som :
    * Hatar judar? 
    * Leker med hakkors? 
    * Hälsar med lyft högerarm i vinkel? 

    De ledtrådarna ger ett svar på åtta bokstäver som ska in på vågrätt 1.

    1. _ _ _ _ _ _ _ _

    Om man benämner ett sånt terrorgäng i positiva ordalag (vilket jag antar att "religiös socialdemokrati" syftade på) har man sämre koll på hamas än vad till och med du har. 

    I want to step into the water, And get totally wet, I'm a Romeo's daughter I'm in it up to my neck
  • RebeckaZ70
    Flash Gordon skrev 2019-03-31 11:35:49 följande:
    Det blir inte mer inifrån rörelsen än såhär:
    http://trosolidaritet.se/andras-dolda-agendor-och-egna-sanningar/

    .
    Men nä, du förstår inte vad jag menar är jag frågar om du tror att ditt partis motarbetandet av sådana som Nalin haft en hämmande effekt på debatten. 

    Det är 20 år sedan hon varnade för extremismen men "vi tog det inte på allvar" som Minster Damberg sa.

    .
    Det är så ynkligt.

    Skaffa lite ryggrad och stå för de felaktiga val som gjordes. Lova bot och bättring och leverera på det löftet.
    "Tro och solidaritet"

    Varför dyker allid det gänget upp i samband med dessa frågor?
    I want to step into the water, And get totally wet, I'm a Romeo's daughter I'm in it up to my neck
  • RebeckaZ70
    Padirac skrev 2019-04-01 20:07:34 följande:
    Det var inga pojkscouter jag ömmade för - det var helt enkelt dina grumliga argument som jag anser du behöver klargöra. De breda penslar med vilka du målar dina argument blir oklara och förlorar trovärdighet i sin brist på saklighet.

    Du vet, bara för att jag ogillar israels bosättningspolitik och outposts, så betyder det inte att jag är antisemit eller antisionist.  På liknande sätt behöver inte DFLP vara nazister eftersom uppgifter gör gällande att den 'romerska hälsningen' som togs i bruk under 1700-talets var väl spridd i såväl USA och europa inklusive europeiska kolonier fram till -20 och -30 talen då fascister och nazister gjorde hälsningen till sitt märka. Romersk hälsning är förbjuden i Tyskland och Österrike enligt Dick Harrysson

    blog.svd.se/historia/2014/06/21/romersk-halsning-och-hitlerhalsning/ 

    en.wikipedia.org/wiki/Roman_salute

    "The Levant[edit]

    The salute employed by certain groups and their supporters, like HezbollahFatah,[85] pro-Assad NDF[86][87] and Assad supporters,[88] the Syrian Social Nationalist Party, and the Kataeb Party.,[89] have often been confused with the Roman/Nazi salute, even though in many cases the salute is performed by a closed fist rather than the Roman/Nazi extended palm. Opposition fighters in Syria have also been filmed and documenting using it, or a variance thereof, on multiple occasions.[90] From its use, a connection between Nazism and these groups is often alleged. Often these allegations are raised at the expense of the opposing groups, pro-Assad sympathizers alleging Nazi sympathies of the Opposition and vice versa.[90] However, the oath of allegiance by the Lebanese army, and the salute to the flag uses the Roman salute - possibly influenced by Vichy France shortly before independence was officially gained in 1944 - still continues to be used by the state today.[91]"


    När bilder på 'hamasnazzar' (jag har inte kollat upp dessa bilder utan tar ditt ord för att det är Hamas och ingen annan) ges som belägg för DFLPs nazism så skaver det. Oavsett DFLP skulle vara nazister eller inte kan inte bilder på Hamas användas som ett sätt att belysa ev nazism hos DFLP. 

    Det måste var och en begripa. 

    Så här skriver DFLP själva om sina mål  - texten är från 1977 och de har förändrats från att vara marxist-leninister till att vara socialister enligt uppgift. 

    www.palestinianconference.org/wp-content/uploads/2013/02/DFLP-RighttoSelfDetermination.pdf

    "We in the Department of International Relation s of the Central Committee of the DFLP present this report for all the nationalist and democratic progressive forces through- out the world, so they may see the role and position of the Palestinian Marxist-Leninist left, the DFLP, within the framework of the PLO, and our activities to develop the struggle of the PLO for freedom and national independence. In this report we hope to further the cause of international solidarity in the struggle against the common enemy of imperialism, Zionism and Nazism throughout the world, and for the progress, liberty and peace of all peoples. Department of International Relations Central Committee Democratic Front for the Liberation of Palestine May, 1977"

    Det verkar osannolikt att just DFLP är nazister även om de gör romersk hälsning eller hitlerhälsning som man ofta kallar det, 

    Att tillskriva människor som korkade pga sin politiska åsikt är mer än onyanserat, det finns så klart korkade människor i alla läger, liksom det finns briljanta människor i alla läger.  
    DFLP är ett gäng mördare oavett om de är socialister, marxist-leninister eller nazister. Läs t.ex. om Ma'alot massakern där de mördade bl.a 22 barn. 

    Om man hälsar på det viset trots att man förmodligen vet vad det betyder i den civiliserade världen så är man en idiot, även om man nu inte skulle råka vara nazist.
    I want to step into the water, And get totally wet, I'm a Romeo's daughter I'm in it up to my neck
  • RebeckaZ70
    KillBill skrev 2019-04-01 20:14:00 följande:

    Det är inte jag som säger det, om du läser hela artikeln där islamologen Jan Järpes gör en koppling mellan Hamas och socialdemokrati så förstår du att kopplingen är att Hamas i likhet med socialdemokraterna har starka sociala ambitioner och bedriver ett omfattande socialt program för befolkningen. Är man någorlunda politiskt insatt så vet man att terrorstämplade Hamas är en nationalistiskt och antisemitisk rörelse och den har således ingenting med socialdemokrati att göra.


    Med andra ord, nazister. 
    I want to step into the water, And get totally wet, I'm a Romeo's daughter I'm in it up to my neck
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?