• beccagranen

    Tävling: Ditt barns första steg! Vinn presentkort från Barnskospecialisten!


    Fs första steg, fångat på kort!  <3

    När vår yngsta dotter Freja tog sina första steg, så grät jag floder!
    Givetvis är det känslosamt för alla föräldrar, både glädje, förväntan på den kommande tiden och även en liten gnutta ledsamhet att den lilla bebisen plötsligt blivit så stor.

    Men just denna dagen minns jag som igår, jag skratta och grät samtidigt och framför allt släpptes en stor tyngd jag burit på sedan hon föddes.

    När vår efterlängtade lilla flicka föddes, så perfekt i våra ögon, fick vi beskedet om att båda hennes höfter var ur led. Efter några dagars olidlig väntan fick vi komma till ortopedin och vår dotter diagnostiserades med dubbelsidig höftledsluxation av svår grad. Samma dag satte dom på henne en von rosenskena, hon var orörlig dygnet runt förutom en timme i veckan, då vi fick åka och bada henne på sjukhuset och skenan avlägsnades.
    Trots att det var ett tungt besked så var vi förhoppningsfulla, skenan skulle användas i 3 månader och sedan övergå till en enklare stödkudde. Men när tre månader passerat, fick hon förlängd tid då höfterna inte hade anpassat sig som förväntat. Varje månad blev det nya bakslag, men tillslut vid 6,5mån kunde vi övergå till en frejkakudde. Och strax efter 8månaders dagen var hon fri!
    Nu kunde hon äntligen få börja röra sig fritt och lära sig rulla, använda sina fötter/ben, sitta mm. och bråttom hade hon!

    På sin 11(+4dagar) månaders dag satt vi i lekrummet, hon hade nyss lärt sig att stödja sina ben stående. Plötsligt när jag tog upp min mobil för att ta ett kort på henne, sträckte hon ut sina armar och gick tre steg rakt emot mig! och jag fånga det på kort! En sån lycka jag kände då, vi hade inga förhoppningar om att hon skulle börja gå än på länge, om ens alls. Vi hade fått informerat att de flesta barn med luxation blir återställda och kommer börjar gå så småningom, men med tanke på hennes komplikationer så sjönk hoppet. Strax efter 1års dagen var vi på återbesök hos läkaren, hon gick stadigt, höfterna var återställda och hon blev friskförklarad. Nu är hon strax över två år och hon springer klättrar, hoppar för fullt :)
  • beccagranen
    Speakers Corner skrev 2015-04-10 19:13:34 följande:
    Du kan inte göra såhär mot mig, du knäcker mig här. 
    Jag sitter här och gråter en skvätt när jag läser din dotters berättelse.
    Så fint du skriver, så mycket känslor.
    Jag är glad att hon mår så bra idag och att hon verkar vara ett mycket älskat barn.
    Ha en fin helg och tack för tårarna. Glad
    Tack för så fina ord, det värmer :)
    Det är svårt att beskriva i ord vad det innebar att se hennes första steg, det blir överväldigande. Men efter alla motgångar och oro inför framtiden så var det, de bästa tecknet, att allt skulle bli bra nu :)

    Trevlig helg till dig med!
Svar på tråden Tävling: Ditt barns första steg! Vinn presentkort från Barnskospecialisten!