• Blomman701

    Redan47's samlade pärlor-resan efter plus

    Snart Lycklig jag tycker definitivt du ska stå på dig om en koll! vad jag kan hitta på nätet är det standard att kolla gb om man har en nära släkting med diabetes. 

    "För att identifiera de kvinnor som drabbas av graviditetsdiabetes utför man en glukosbelastning på alla gravida under 28:e eller 29:e graviditetsveckan. Om man tidigare haft graviditetsdiabetes eller har någon nära släkting med diabetes görs även en glukosbelastning i graviditetsvecka 12."

    Mest troligt är det en tjej vi väntar... mo ha ha kan bli en crossdresser om doktorn haft fel för här har handlats lite klänningar på Tradera.

    Zaq1234 jag ska på tul idag. Sist var ju bebisen -14 % och för mycket fostervatten. Koll av fostervatten ok sist men de vill vänta en vecka att göra tul. Ska be om en planering, för nu vill jag veta hur länge de tänkt jag ska få gå och om de tänker tvinga mig till en igångsättning eller det blir ett snitt. Ja de är fortfarande som att välja kolera eller pest. Hade önskat att jag fick starta naturligt. :)


  • Blomman701

    Tyck om mig jag tror lite magnesium kan vara toppen mot kramp i benen. 

    Tulet igår var väl si så där, bebis hade -18% i tillväxten men följde sin egen kurva. Doktorn fick tusen frågor även om han sa att vi kunde vara lugna för så länge bebis följde sin egen kurva och inte planade ut var allt ok. Jag gillar läkare som förklarar och som lyssnar. Nästa tul om två veckor. Efter det blir det koll med ctg varannan vecka och tul varannan fram tills det är dags. Fick även en bättre plan än att bara få gå till v.37. Bebis mår bättre med mig som kuvös och så länge allt är bra får den stanna där. :)

    Och för den som inte visste det så gör Ivf:er, äggdonationer och ed oftast att barnet ligger lite under i sin tillväxt för det har missats en viktig bit i och med hjälpen bebisen fått för att bli till. Det hade jag faktiskt ingen aning om själv.

  • Blomman701

    Tyckommig jag tror man måste upp i en dos på 400 mg för att det ska hjälpa men det kanske dina tabletter innehåller! :)

    Redan47 klart du var gravid med tanke på dina symptom :)

    MillaQ2 jag gissar att det är extra viktigt för oss att ha koll på fosterrörelserna i slutet. Inte det lättaste med tanke på att bebisen i min mage inte alls följer ett visst mönster utan kör på lite hur som. Och visst är det knas att det är så olika, desto bättre att vi kan tala om hur det är och kanske få till en mer liknande vård i hela Sverige. :)

  • Blomman701
    zaq1234 skrev 2015-05-05 20:03:36 följande:

    Blomman, försök o inte oroa dig, fast jag förstår att man gör det ändå, bra att de kommer att kolla dig noga. Vilken vecka är du i nu?

    Tack för info om att de ofta är mindre än vad de ska vara. Min var ju -6% vid v 24.... Undras hur den växt till v 32... Känns som lång tid dit...


    V 35 34+2 är jag i nu. Jag försöker att inte oroa mig, bebis följer sin egen kurva och det är huvudsaken. :)

    Hur långt har du själv kommit? Är det långt för dig till v 32?
  • Blomman701

    Jag har inga cravings heller. Har stundtals haft en äcklig smak av ägg i munnen som gjort att jag inte varit sugen på något som kunnat tänkas smaka ägg. :)

  • Blomman701

    Weeme jag fick två "härliga" blödningar och efter att jag slutade äta Omega3 samt gravidvitaminer med väldigt högt e-vitamin innehåll var de puts väck borta. Kolla in vad du har för något i vitaminerna om du äter det.

    Grattis JZ79! :)

  • Blomman701
    weeme skrev 2015-05-10 20:10:30 följande:

    Äter ju omega3 och gravidvitaminer. Kan göra uppehåll i omega3 och käka fisk varje dag istället om naturligt är bättre. Blöder i em-kväll igen :(

    Härligt med UL bilder KUB bilderna var bäst sist, på RUL var det svårare att få med hela bebisen.


    Kolla upp hur mycket e-vitamin din gravidtablett innehåller! Gör uppehåll med båda i några dagar och se vad som händer. Jag äter fisk två till tre gånger i veckan istället för omega3. Det var allt annat än roligt att blöda utan förklaring. Skickar en styrkekram :)
  • Blomman701

    Tre veckor kvar till nedkomst och jag är så trött att livet lite gått i stå men så får det vara. :) Grattis till alla plus och anda glada besked i denna tråd. Jag har läst men inte orkat kommentera. 

    Tycker det är riktigt svårt att greppa att bebis är här snart, ute i det fria. På senaste tul hade pyret växt till sig och låg på -10% istället för nästan -20%. Nytt tul om två veckor och så får vi ser vart vi befinner oss då. Själv hoppas jag pyret tittar ut i maj och inte juni men det kanske jag inte har så mycket att säga till om! ;)

  • Blomman701

    Redan har inte ont i kroppen, är bara allmänt trött men så sover jag som en kratta också! :) Svårt att hitta sköna ställningar att sova i trots kuddar och täcke som stöd. Tog en extra järntablett igår på eget bevåg. Vem vet det kanske hjälper? Den 3:e tar de ställning till igångsättning, jag har framfört min rädsla och kommer propsa på ett ks om de inte vill som jag. Det är just den där ovissheten som gör mig så rädd. Har jag börjat öpnna mig så fine men någon j-vla dropp kan de glömma! Jag har läst/hört för många hemska historier och en läkare på tv sa att igångsättning på det sättet är så onaturligt och att smärtan är värre. Ibland önskar jag det var män som födde barn för då hade det garanterat funnits bättre metoder som var smärtfria! Har jag tur vill pyret ut innan beräknat datum, inte mig emot alls. :)

  • Blomman701

    Redan du blir inte trött av ett tsh på 0,04, raka motsatsen! Men bra att de kollar dig för det är inget bra värde. Kan dyka upp obehagligheter som hjärtklappning med mer.

    En dag i taget får det bli! :)

Svar på tråden Redan47's samlade pärlor-resan efter plus