• Blomman701

    Redan47's samlade pärlor-resan efter plus

    Snart lycklig skrev 2015-07-23 20:06:32 följande:

    buss=bara


    Försök att inte stressa och drick en alkoholfri öl om dagen! Det fick igång min amning som dessutom blev mycket bättre när jag började lyssna på mig själv. Att amma tio minuter på varje bröst varannan timme som jag blev tillsagd gav mig tio nya grå varje gång, så jag lät loppan amma så länge hon ville men såg till atta hon fick ta ett litet tag på varje bröst för att ge båda stimulering! Det kommer jag lovar, det tar tid men låt dig intr stressas och för guds skull bry dig inte om alla som säger att det funkade med en gång för vi är alla olika! Det kommer vara något annat som funkar från dag ett för dig men inte dem! :) Vår loppa är äntligen nära 4 kilo och igår blev hon sex veckor, så ja det går sakta men hon äter och växer! KRAM
  • Blomman701

    Milla ett annat tips är att inte ha mer än blöja på lillen! :) Är det för varmt och mysigt vill de hellre sova.

    Bara några dagar kvar sen får jag bär, träna med mera efter snittet, ska bli sjukt härligt att inte tänka på hur jag använder eller inte använder magmusklern. :)

    Pyret vägrar sova i vagnen så det var ett snyggt men onödigt köp, hon är dessutom ingen tungsovare. Tur det finns bärsjalar, mitt tips om era darlings bara vill bli burna.

  • Blomman701

    Får du verkligen köra barnvagnen? Det blev jag förbjuden tills det gått 8 veckor! Var rädd om dig för sjutton. Skaffa en bärsjal och bär henne nära, stimulerar din mjölkproduktion på köpet.


    bullenochgrisen skrev 2015-08-02 12:51:27 följande:

    Svårt att bli avlastad nattetid när hon äter från tutten :( vill gärna amma ofta o också så produktionen kommer igång ordentligt nu när hon valt att äta oftare. Igår kväll tog jag faktiskt min första barnvagnspromenad helt själv, hade med mig ena hunden och det var mörkt och lagom svalt ute, klockan var nog närmare midnatt. Men det var så skönt och lugnande att få komma ut! Och jag hade bara ont i slutet av promenaden och det är ju smärtan som hindrat mig samt trapporna ner. Vi bor i radhuslägenhet med egen ingång men det är ca. 5 trappor ner till vägen från oss, att gå ner går bra men att dra upp barnvagnen för dom vågar jag inte riktigt då man mer lyfter med magen :/

    Fick hjälp upp av sambon denna gången iallafall men vet inte hur jag ska göra när jag är själv.

    Det var skönt att få komma ut och promenera lite och rensa tankarna, lyckades pumpa 50 ml innan jag gick och la mig och så har jag väckt lillan var tredje timma i natt, hon har nog ställt om sig också på att vakna oftare för hon vaknade ibland en timme innan klockan ringde. Hon är en väldigt nöjd bebis, innan det här med vikten så sov hon ofta och länge och var nöjd och pigg. Så även om man har sådan koll på vikten så får man inte glömma bort att hon fortfarande är en pigg bebis med fin blick och är väldigt nöjd. Släpper bröstet själv när hon är klar och är väldigt nöjd efter det. Hon har ju inte stannat i växten för hon har ju faktiskt blivit två cm längre på två veckor. Från 50 cm lång till 52 cm lång. Vi får se vad de säger på BVC imorgon EM men ska vi fortsätta väcka henne på nätterna så ska jag absolut pröva med att blanda bröstmjölk med ersättning, det var ingen dum idé! För flaskan tar hon om det är min mjölk i men är det bara ersättning så smakar hon bara och ser väldigt skeptisk ut innan hon sluter munnen helt så det inte ens går att få in flaskan i munnen ;) smart liten krabat. Men tar hon flaska så hade det ju underlättat så jag och sambon kunde turas om att mata henne på nätterna.

    Visste inte detta med sjukskrivning, ska absolut lägga det på minnet om besvären fortsätter. Är det BVC man kontaktar då eller vårdcentral? Vet inte vem man tillhör längre när man blivit utsparkad från både mvc och BB ;) ;)

    Denna amning alltså, tänk att det alltid ska vara något. Och man är så känslig nu med bebis och allt så man vill bara att allting ska flyta på. Ja man slutar verkligen aldrig oroa sig...

    Idag känns allting lättare iallafall, jag ska försöka unna mig en kvällspromenad varje kväll bara jag och bebis och hund. Få gå i mina tankar och hitta mitt lugn, bara jag får gå utan nervsmärta så är det ett ytterligt bra sätt för mig att finna lugn.


  • Blomman701

    Åh här har det hänt grejer! Grattis till nyfödda. :)

    Bjuder på en bild på vårt pyre. Jag hade ingen aning om att håret försvann på bebisar. Och inte heller visste jag att håret under armarna gjorde det samma...

  • Blomman701

    Kontakta en kiropraktiker mot foglossningen! Det hjälpte mig enormt mycket. :) Bara min bvctant som fattat att det är bra av alla jag träffat inom vården.


    Redan47 skrev 2015-08-11 05:36:15 följande:

    Zaq: vad fint att höra ! Jättefin vikt på barnet. Min äldste vägde 3990g v39+5. Tips, skaffa hem redan nu en bröstcreme innan du blir ev sårig, plus smörj efter varje amning m bröstmjölk. och massera brösten lite när du ammar så de töms, förebygger stockning. Din krabat är stor o stark! Jag känner mig verkligen glad att det gått så bra för dig!

    Weeme: vilken vecka är du nu? Tiden gr ju så fort....hur mår du nu?

    Tyckommig : alltid ängsligt när ingrepp behöver göras på små bebisar, förstår dig. Tack o lov som du nämde är det ett mindre ingrepp.

    Jag: min foglossning har sedan igår morse eskalerat så till den grad att jag helt plötsligt har svårt att röra mig, gäller alla lägen. Nu när jag legat o ska upp, är det så svårt att ta ett mikro steg fram.... Så nu är jag vaken kan liksom inte somna om efter detta toabesök. FAN!

    Men bebisar de har morgon disco! Mår ju så bra förutom detta nu....


  • Blomman701

    Bullenochgrisen det tog nio månader att bygga magen! Känn ingen stress att den är annorlunda, pluffsig, det kommer ta tid att bli normal helt enkelt. :) Och tejpar du fortfarande ditt snitt? Ska man helst göra i sex månader för att få ett så fint som möjligt.

  • Blomman701

    Jag berättar redan för vårt pyre om resan till henne! Ja hon är bara lite mer än två månader men tänker att om berättelsen alltid funnits så blir det inte konstigt. Däremot är vi och kommer vara restriktiva med vem som vet hennes tillblivelse, det kommer vara hennes val att delge och till vem. Några utvalda vet och dessa vet jag inte kommer säga dumma ogenomtänkta saker....

Svar på tråden Redan47's samlade pärlor-resan efter plus