• Redan47

    Redan47's samlade pärlor-resan efter plus

    Ett samtalsrum för oss som äntligen plussat genom olika donationsprogram i Europa o Sverige. Riskgraviditet i en del av landets landsting. Hur bemöts vi? Vi stöttar varandra att ta ansvar för vår hälsa. 
    Många av oss är både 40+ och 45+, där ålder är en riskfaktor. Och hur puffar vi vår självkänsla kring vårt val att skaffa barn och hanterar omgivningens reaktioner. 
    Här finns utrymme att ventilera oro och tankar kring graviditeten, blödningar, immun, blodtryck, mediciner, relationer , och allt mellan himmel o jord.

    När vi inte har någon annan att prata med som finns detta rum att sitta i en stund och dela eller bara vara. 

    Vi gjorde det! Här är tråden där resan fortsätter mot målet...Baby

  • Svar på tråden Redan47's samlade pärlor-resan efter plus
  • Missne

    JZ79: Oj, vad jobbigt med blod - förstår att det sätter igång tankar. Maila Penny omgående och be om råd är mitt tips. Brukar hon svara snabbt? Bra att du inte har ont i alla fall. Det är säkert ingen fara eftersom du har sköra slemhinnor, men förstår att du är orolig.

  • JZ79

    weeme, tack, har redan tagit bort de mediciner som kan vara mindre bra vid blödning. Väntar på svar från Penny nu..

    Missne, ja hon brukar svara snabbt. Har mailat..hoppas hon svarar snart och ger mig lugnande besked.


  • JZ79

    Nu har jag fått svar från Penny (hon är verkligen snabb på att svara!!)

    Lugnande besked (även om jag inte känner mig särskilt lugn). Normalt med blödningar vid dessa graviditeter (ÄD), ingen extra progesteron, hon tycker jag har tillräckligt hög dos eftersom jag tar progesteron som intramuskulär injektion. Salospir (BabyAspirin/Trombyl) slutade jag med runt plus eftersom jag hade lite spotting då...men nu ska jag även göra uppehåll med Klexane inj tills blödningen upphört. Å så vila....


  • Längtar12345

    Jz79: svårt att känna sig lugn i dessa situationer, inte så konstigt. Jag blödde vid flera tillfällen tidigt under min graviditet, både mindre bruna blödningar och större färska fram till ca vecka 12. Kan inte råda gällande mediciner. Jag använde eendast lutinus i oförändrad dos. Har du gjort något vul? Donerade ägg är mycket mer blödningsbenägna. Hoppas att allt går bra! Kramar!

  • JZ79
    Längtar12345 skrev 2015-05-16 17:24:52 följande:

    Jz79: svårt att känna sig lugn i dessa situationer, inte så konstigt. Jag blödde vid flera tillfällen tidigt under min graviditet, både mindre bruna blödningar och större färska fram till ca vecka 12. Kan inte råda gällande mediciner. Jag använde eendast lutinus i oförändrad dos. Har du gjort något vul? Donerade ägg är mycket mer blödningsbenägna. Hoppas att allt går bra! Kramar!


    Vul inbokat 28/5, så det är bara att vänta och inte ta mina blodförtunnande mediciner. Jobbigt med ovissheten bara. Vet ju att det är vanligt med små blödningar vid äggdonation, men ändå finns orostankarna. Ensam hemma också och det hjälper ju knappast. Min man slutar snart jobbet och då får jag sällskap och kanske något annat att tänka på.
    Tack för pepp! kram
  • skade

    Redan, vid RUL kollar de hjärna, hjärta (man ser tydligt hur det är uppbyggt), ryggrad, armar och ben, njurar... Ja det mesta faktiskt. Och man ser ju hur knodden rör sig. Den här var livligare än vår lille kille som inte klarade sig, hoppas det är ett gott tecken.

    Skrutten låg med ryggen till, så det var svårt att se av den anledningen. Rent kliniskt gick ultraljudet ändå bra, men fotomässigt blev bilderna vi fick med oss inte så tydliga. Spelar ju ingen roll. Flödesmätning om ca 3-4 veckor blir nästa koll, plus att jag måste ordna med sockerbelastningstest hos BM.

    Lycka till allihopa, det känns som det finns förutsättningar för en rejäl baby-boom i höst... Håller tummarna på måndag Redan, det går säkert finemang. Och din kropp kan ju det här!

  • Fruhn

    JZ79: förstår din oro, jag började också blöda vid första grav. med ÄD. Allt gick bra och jag fick också veta att det är vanligt med blödningar. Men jag förstår att du kommer hålla koll på att det inte blir värre eller börjar göra ont.

    Hoppas det går bra och att du känner dig lugnare ju mer tid som går och det inte blir värre.

  • Redan47

    Skade tack för info ! Ja, känner mig i kroppen mkt gravod, är redan tjock på mage, mkt mer än tidigare.... Snart svårt att dölja, ni fattar hur jag menar. Kan bara ha ett par kvar av mina jeans... Tror jag. Ändå känner jag behov av att veta att det verkligen är okey, skönt med framflyttat UL.

    Jz: kan instämma med övriga blödare... Jag blödde en hel dag... Varje gång på toa rann det. Det är slemhinnorna som är mkt känsliga vid ÄD. Kemiskt uppbyggd, därav blödningsbenägemheten och så viktigt med vila. Jag tog ett extra hcg till för att kontrollerA, på så vis bli lugnare. Visst är det så, blod när vi inte ska blöda är nervigt.

    Häftigt verkligen, att vi blivit så många som äntligen lyckats!

Svar på tråden Redan47's samlade pärlor-resan efter plus