• Missne

    Redan47's samlade pärlor-resan efter plus

    TyckOmMig skrev 2015-12-23 17:16:34 följande:
    Åh vilken lycka att snart kommit i mål!
    Vad specifikt undrar du över angående igångsättning?
    Blivit igångsatt vid fyra olika förlossningar kan nog ge tips...
    Jag är lite orolig för igångsättning då jag läst om att det ofta slutar med kejsarsnitt eftersom varken kroppen eller barnet är redo. Vill ju helst att kroppen ska komma igång av sig själv. Vill nämligen ta så lite mediciner som möjligt och att det ska vara så naturligt som möjligt. Hur har dina igångsättningar gått? Har de gått bra?
  • Missne
    Frk Röd skrev 2015-12-23 19:33:14 följande:

    Missne, av vilken anledning anser de att du ska/måste igångsättas pga äggdonation?


    Enligt min läkare så har de som rutin att sätta igång alla äggdonationsgraviditeter 2 v före bf. Anledningen är att det statistiskt är större risk för att moderkakan slutar fungera i förtid och att barnet då kan dö. MAn kan dock ersätta igångsättningen med tätare kontroller på slutet för att se att både barn och moder mår bra. Även risken för havandeskapsförgiftning ökar tydligen vid äd.
  • Missne

    Grattis Swede till att ni äntligen fått er prins. Tråkigt med komplikationerna för både dig och barnet men hoppas som många andra att menen inte blir så allvarliga för er prins. Många styrkekramar till er.

  • Missne
    JZ79 skrev 2015-12-23 22:34:46 följande:

    Missne, jag blev inte igångsatt men min förlossning slutade med kejsarsnitt. Det blev en bra upplevelse, var inte rädd för det. Stort lycka till!


    Skönt att du fick en bra upplevelse av din förlossning/kejsarsnitt. Egentligen är jag inte rädd för kejsarsnitt, det är bara det att jag vill försöka undvika onödiga mediciner som används vid igångsättning som dessutom inte alltid fungerar och kan ge biverkningar. Vill även helst ha en naturlig förlossning, men så klart har jag inget emot kejsarsnitt om jag eller barnet skulle vara i fara på något sätt.
  • Missne

    kakolina: Grattis!
    För mig blev det också kejsarsnitt efter misslyckad igångsättning. Sitter nu här med min lille prins <3 som nu är tre veckor. Han föddes på kvällen den 6 januari efter fem dygns misslyckade försök att sätta igång förlossningen. När alla igångsättningsmetoder var uttömda och jag inte ens fått några värkar beslutades det om kejsarsnitt. Det gick dock bra och vi mår bra både prinsen och jag. _Jag hade dock sett fram emot en vaginal förlossning så det blev lite av ett antiklimax när det skulle bli kejsarsnitt.

  • Missne
    MillaQ2 skrev 2016-02-09 16:28:56 följande:

    Hej alla, har inte varit inne här på länge, vad mycket som händer, spännande! Måste berätta att det hänt något så märkligt. Efter flera års försök på olika sätt som till slut genom ÄD blev vår underbara son som nu är drygt 6 månader, hände det.. Vi har knappt haft tillfälle och ork till något mys, några enstaka gånger bara. Har inte haft några planer på fler barn, bara så lyckliga över vår lilla sötnos. Fyller 45 i år. Började må illa för några dagar sedan och har nu fått konstaterat att det är en liten därinne med pickande hjärta. Hur galet? Ville bara berätta för det kanske kan vara hoppingivande att höra :) (har i och för sig bara gått två tredjedelar av den riskabla tiden men ändå) Funderar förstås en del på risker pga min ålder och att jag gjorde snitt för bara ett drygt halvår sedan. Och så ska man ju orka. Men samtidigt tänker man att varför blev det till om det inte är meningen? Livet är underligt... Många kramar till er!


    Åh grattis, vad häftigt

  • Missne

    Jag har bara fött ett barn och det var med kejsarsnitt och när vi frågade om hur snabbt man kunde försöka med syskon var svaren väldigt olika. När jag frågade läkarna på förlossningen så sa de att de inte hade några restriktioner alls. När jag frågade på efterkontrollen så sa hon att när snittet läkt på utsidan så hade det även läkt på insidan. Riga sa 2 år från början, men jag fick ändå börja nu efter ett år när vi hörde av oss  . Dock skulle man inte börja förrän 2 månader efter amningsavslut. När jag frågade Dr D så sa han 6 månader. Både Riga och Dr D sa att man måste kolla med VUL ocm livmodern läkt ihop fint innan man kör igång igen.

  • Missne
    UndrandeSökare skrev 2017-03-19 09:14:42 följande:
    Supertjejen - 400mg E-vitamin gör att slemhinnan blir tjockare (förhoppningsvis).
    .
    Det är vad AvaRiga ordinerar (plus ökad dos Progynon och Östrogenplåster)
    för att få tjockare slemhinna inför insättning. Ifall man efter nedreglering tagit Progynon 1 tablett 3 gånger per dag, och man ändå inte skulle komma upp
    i  7mm slemhinna.

    Du kan köpa E-vitamin receptfritt på apoteket, 1 burk med 100 kapslar kostar 389kr. Blir lite billigare om du får en läkare att skriva ut det.

    Så här ser burken ut, heter E-vimin, finns både med 100 kapslar och 250 kapslar
    Man tar 4 kapslar per dag. 2 morgon och 2 på kvällen enligt AvaRiga.

    www.apoteket.se/produkt/e-vimin-kapsel-mjuk-100-mg-100-styck-burk-52241/
    Jag köpte nyss dessa e-vitaminer och de kostade bara drygt 100 kr för 100 kapslar. Trorinte det går att få på recept heller. Enligt min läkare är det avregistrerat så jag kunde inte få det på recept. Eligt Riga så skulle jag ta ett piller på 400 mg/dag, men eftersom vi inte har så starka tar jag 4 st 100 mg kapslar. Tar dessa vid samma tillfälle och ej uppdelat på morgon och kväll eftersom de ändå ordinerat ett piller på 400 mg som skulle ha tagits en gång per dag.
  • Missne
    UndrandeSökare skrev 2017-03-20 11:36:33 följande:

    Ibland går det för snabbt när man skriver....
    Menar naturligtvis 2 kapslar på morgonen och 2 kapslar på kvällen varje dag.
    Inte 2 gånger..

    Bara nyfiken på var du kunde köpa E-vimin bruken för bara drygt 100kr?


    Min man köpte på Apoteket i Berga och jag såg också att det var samma pris på Apoteket Wasen vid Stora torget när jag hämtade ut recept där.
  • Missne
    UndrandeSökare skrev 2017-03-20 10:45:06 följande:
    Hej Missne!
    Köpte du den burken E-vimin som jag rekommenderade? 
    Eller vilken sort köpte du? och var köpte du den någonstans?
    Det står på nätet att den kostar 389 kr.
    Var in på Apoteket och det stod det priset på hyllan också.
    Kvinnan på Apoteket sa till mig att den går att få på recept.
    www.apoteket.se/produkt/e-vimin-kapsel-mjuk-100-mg-100-styck-burk-52241/
    Min koordinator Veronika på AvaRiga sa till mig att om jag hade tunn slemhinna, så skulle jag ta E-vitamin 400mg. Jag sa att det fanns bara i 100mg kapslar och hon sa då att jag skulle ta 2 kapslar morgon och 2 gånger på kvällen.

    " If we increase the dosage of Progynon you will take 2 in the morning and 2 in the evening. Vitamin E you can take 2 in the morning 2 in the evening."
     
    Burken ser väldigt lik ut på bilden så jag tror det är samma. Den gula rektangeln är dock placerad under ordet e-vitamin. Jag har också Veronika som koordinator????. Till mig skrev hon bara take one pill (400 mg) Every day. Men jag har ju inte talat om för henne att det inte finns 400 mg-tabletter. Hon skrev även till mig att östrogenplåster finns receptfritt i Sverige men det stämmer ju inte så hon har inte full koll på Sverige.
  • Missne

    Låter härligt att höra om er lyckliga flerbarnsmammor. Nu är vi på väg till Riga för att förhoppningsvis bli flerbarnsföräldrar också????Fet imorgon. Hoppas nubara embryona överlever upptiningen och vill fastna sen.

  • Missne
    Frazze skrev 2017-03-29 14:11:36 följande:
    Håller tummarna för dig! Hur många embryon har ni kvar i Riga?
    Nu är vi hemma igen. Har satt in två embryon, ett var toppkvalitet och ett mediumkvalitet efter upptiningen. Slemhinnan var dock bara 7,1 mm men över 7 mm iallafall som de har som rekommendation för insättning. Vi fick veta att vi har 30-35 % chans till graviditet och 8 % chans till tivllingar. Vi har nu 4 embryon kvar i frysen, men hoppas så klart att det ska gå vägen denna gång. Lycka till på torsdag, hoppas hjärtat pickar på.
  • Missne
    Micro skrev 2017-03-29 14:23:59 följande:
    Åh vad härligt. Samma för mig, åker t Riga nästa vecka, förhoppningsvis återföring tisdag. Håller timmarna för oss:)
    Lycka till du också . Blir det på tisdag? Hur reser ni flyg eller båt?
  • Missne
    Micro skrev 2017-04-02 18:59:19 följande:
    Grattis till ruvarstatus, hoppas det går vägen.

    På tisdag blir det förhoppningsvis fet om upptiningen går bra. Jag bor i Norrbotten så jag flyger. Har ju varit där några gånger nu så d bli en riktig snabbvisit, samma som sist. Flyger ner måndag kommer fram 22 o hem direkt efter besöket på tisdag em. Bara jag som åker, sambon ska t Stockholm i tjänsten så jag vill hem t sonen.
    Håller tummarna för att upptiningen ska gå bra. Ska du sätta in ett eller två?
  • Missne
    pipperoni skrev 2017-07-22 18:30:12 följande:

    Hej alla härinne,
    Jag har aldrig skrivit här förut, eftersom jag inte har plussat. Men jag känner igen en del av er från andra trådar.
    Nu behöver jag dock lite hopp och lite råd från er som redan har lyckats. Vi skulle åkt ner till Aten för vår första ÄD om en vecka, men tvingades åter att avbryta förberedelserna pga att min slemhinna inte vill växa som den ska (har hänt 2 ggr tidigare inför sista försöket med mina egna ägg). Den ser ok ut på första VUL efter 8 dagar med Progynon, treskiktad, men lite i tunnaste laget (5,8 mm). Vi höjer dosen och vid nästa VUL är den tunnare än vid första. Inför den hör gången har jag lagt till Estradot, tagit Progynon vaginalt, boostat med akupunktur, e-vitamin, nattljusolja och havtorn. Ingen skillnad.
    Dr D tror att det är immunologiskt. Att kroppen har låst sig. Sedan ett år tillbaka blöder jag bara ca 1 1/2 dag vid mens mot 3 tidigare, så något har hänt. Mina östrogenvärden, lh, fsh och AMH är fortfarande bra för min ålder. Vad är problemet? Det hjälper i alla fall inte att trycka på med mer östrogen, det är inte där felet ligger.
    Planen nu är att göra en ny hysteroskopi för att se om det är något problem på insidan samt ge immunförsvaret något annat att tänka på. Men jag är så rädd att det är något irreversibelt och att vi aldrig kommer att lyckas. Det hjälper ju inte att ha 4 toppenblastos i frysen om inte slemhinnan är med.
    Någon här som har haft liknande problem och ändå lyckats? Vad var det vinnande receptet?
    Behöver lite hopp...


    Jag har också haft problem att bygga slemhinna. Blev inte tjockare trots högre doser av både progynon och Estradot . Läkaren började prata om att mina receptorer inte var känslig för externt östrogen och att jag om jag inte skulle lyckats denna gång skulle testa annan metod näst gång där man stimulerar sina egna äggstockar att producera östrogen istället, typ som man gör vid ivf. Som tur var lyckades vi nu trots tunn slemhinna,7mm, som ej var treskiktad.
    Hoppas verkligen att du kan få hjälp att få en tjockare slemhinna. Vet hur frustrerande det är när den inte vill växa????. Lycka till
  • Missne
    pipperoni skrev 2017-07-24 23:03:58 följande:
    Så gjorde vi sist, vid sista försöket med mina ägg. Stimulerade med Menopur (och gjorde ett äggplock till när vi ändå gjorde det). Slemhinnan blev då bättre än med bara Progynon och Estradot och var till slut 8.4 mm. Men jag blödde bara drygt ett dygn vid bortfallsblödningen, så jag undrar ändå om den inte var tillräckligt bra.... Dessutom triggar sprutorna tyvärr mitt immunförsvar så att det går i taket istället. Men det inger hopp att du lyckades med en slemhinna som bara var 7 mm. Var den det vid själva insättningen, eller tidigare? Nu blir det en hysteroskopi innan nästa omgång, för att vara säker på att det inte är något problem med ärrbildning eller polyper som gör att den inte växer. 
    Ja den var 7 mm vid insättning. Samma som veckan innan, så den hade inte växt sista veckan. Den var heller inte treskiktad. Den var t om så tunn att embryona rörde sig i livmodern när läkaren gjorde vul efter insättningen. Då trodde jag allt var kärt och att fr skulle rinna ut . Även läkaren såg lite nervös ut men försökte lugna mig. Förra gången jag blev gravid var slemhinnan 7, 5 mm vid insättning och treskiktad .
  • Missne

    Idag gjorde jag KUB-test och det visade sig att allt såg bra ut. Det känns så himla skönt. Har känt mig så osäker på graviditeten senaste veckorna, men nu känns det som att jag kan slappna av och börja njuta lite mer av graviditeten.

Svar på tråden Redan47's samlade pärlor-resan efter plus