• Anonym (E)

    soclägenhet

    Anonym (...) skrev 2022-01-18 09:30:24 följande:

    Socialen har sålt alla sina lägenheter de hade förr för att hjälpa människor i utsatt situation. Det glada 1970-talet är förbi. Efter 1990-talet kan inte socialen hjälpa till längre och hemlösa får söka egna lägenheter.


    Bara för att de inte äger lägenheterna själva så betyder det inte att de inte har kontrakt hos bostadsbolag. Tveksam att TS bryr sig om detta idag dock.
  • Anonym (E)
    Anonym (...) skrev 2022-01-18 10:26:01 följande:

    Socialen hjälper inte till med lägenheter längre. Det får man söka själv.


    Inte helt korrekt. Ja, för det mesta får man söka själv och sedan står soc för kostnaden men det finns ungdoms eller träningslägenheter i flera städer. Inget som delas ut lättvindigt eller finns i överflöd såklart.
  • Anonym (E)
    Anonym (...) skrev 2022-01-18 10:33:08 följande:

    De har inte alls några lägenheter längre. Det du kallar ungdoms och träningslägenheter är HVB-hem och ägs av privatpersoner, men socialen placerar ungdomar där. Det betyder inte att det är socialen som har lägenheter.


    nej, det är inte vad jag pratar om


    Soc hyr här av det lokala bostadsbolaget tex

  • Anonym (E)
    Anonym (...) skrev 2022-01-18 10:36:57 följande:

    Källa?


    Källa på att de inte gör precis så?


    Nej, det är över vad jag orkar hålla på med och det lär inte stå tydligt. Har flera bekanta(varav en vars lägenhet som jag gärna haft, hon hade verkligen inte kötiden till en lägenhet ens) på såna kontrakt, vänner som bor i hus där vissa lägenheter är just dedikerade till detta etc.

  • Anonym (E)
    Anonym (...) skrev 2022-01-18 10:50:54 följande:
    Källa på att soc hyr lägenheter. De har inga lägenheter att hyra ut.
    Däremot brukar soc hyra i andra hand av privatpersoner eller företag. Men då krävs det att personerna är placerade på HVB-hem. 
    HVB-hem hamnar man inte på bara för att man är hemlös eller andra problem. Det krävs beslut.  

    är du läskunnig? De hyr av ett bostadsbolag som i sin tur hyr ut till personer som behöver lägenhet som inte fått kontrakt annars. Mina bekanta har inte andrahandskontrakt från privatpersoner utan har fått dessa lägenheter tilldelade sig trots ej inkomst annat än bistånd eller köpoäng som skulle räckt. Alla dessa ägs av samma bostadsbolag som inte tillåter flera år i vanlig andrahandsuthyrning.


     Mina bekanta är inte inom HVB-insatser.

  • Anonym (E)
    Anonym (...) skrev 2022-01-18 11:07:34 följande:
    Fast soc har inget med det att göra. Dina bekanta har med största sannolikhet sökt lägenheterna själva, inte att soc hade färdiga lägenheter att hyra ut till dem. Det är möjligt att de har ekonomiskt bistånd som "inkomst" men det har inget med att soc skulle ha lägenheter att hyra ut att göra. 

    hahahaha detta är komiskt faktiskt


    Jag vet att mina bekanta inte har köpoäng, jag vet hur de pratat med mig om sina kontrakt, de fick givetvis inte kontraktet samma dag som behovet uppstod för det står inte lägenheter tomma och väntar


     


    Jag har själv lägenhet som soc garanterade "inkomsten" på via samma bostadsbolag då jag hade kötid nog och inte den problematik eller barn som mina bekanta har.

Svar på tråden soclägenhet