Inlägg från: FDFMGA |Visa alla inlägg
  • FDFMGA

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    KillBill skrev 2016-06-21 16:01:10 följande:

    Det jag menar är att du baserat ditt resonemang på att Sifo låg nära valresultatet för just socialdemokraterna i den sista mätningen innan valet (övriga partier prognostiserade Sifo inte lika bra). Detta menar du innebär att Sifo var bäst på att prognostisera socialdemokraterna i majmätningen 2014 och är bäst på att prognosticera socialdemokraterna i alla mätningar efter det. Så är det självklart inte. 


    Känner du inte till att opinionsinstituten är specialiserade på olika partierSkrattande

    Demoskop är suveräna på C

    Novus behärskar L, M, S, V  och KD med ackuratess

    Sifo är nischade på MP och SD

    Ser man till blocken är Ipsos fena på Alliansen medan Sifo är bäst på de tre rödgröna partierna.

    Detta om man bortser från United Minds som överlag var bäst att gissa valresultatet, så bra att de la ner lite senare.

    Så kan det gå!

    Källa:

    blog.svd.se/trehundratolv/2014/09/24/alla-hade-fel/
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Kung Markatta skrev 2016-08-16 11:54:02 följande:
    Carin Jämtin överger det sjunkande skeppet:

    www.svt.se/nyheter/inrikes/carin-jamtin-avgar
    Stämmer rätt bra med den känsla jag får när jag läser inläggen från flera av er som debatterar ur ett högerperspektiv - att ni på något sätt egentligen bara är förorättade sossar.

    Jag menar att högern ska ju stå för individualism och tro på den egna förmågan, men du finner det anmärkningsvärt, likt en flykt, att man byter jobb efter fem år.

    Själv är jag av motsatt åsikt och tycker att alla borde byta jobb minst en gång vart femte år. Det skulle innebära att behovet av mentala snuttefiltar minskade markant.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Kung Markatta skrev 2016-08-16 17:10:14 följande:
    Nej, jag tycker det är förståeligt att hon lämnar. Hon ser ingen framtid i att vara en ledande företrädare för ett parti på dekis och söker sig därför vidare mot nya mål. Det hade jag också gjort i hennes ställe.
    Hm, det har jag också reflekterat över, alltså hur det relativt sett är så många högerdebattörer och SD-aktivister som anser sig vara telepater och vet vad människor tänker.

    Själv är jag lite mer rationell och kan tänka mig ett flertal orsaker till att hon lämnar posten som partisekreterare nu, men iom att jag vare sig tillhör skrikhögern eller är SD-aktivist så har jag inte en susning om varför hon tröttnat på jobbet eller S på henne.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Kung Markatta skrev 2016-08-16 19:29:05 följande:
    Nåja... du är ju inte helt främmande för att berätta hur du känner inför andra debattörer och deras skriverier. För en liten stund sedan:

    "Stämmer rätt bra med den känsla jag får när jag läser inläggen från flera av er som debatterar ur ett högerperspektiv - att ni på något sätt egentligen bara är förorättade sossar."
    Javisst, jag är hyfsat duktig på att kunna notera mina egna känslor. Men du skrev "Hon ser ingen framtid i att vara en ledande företrädare för ett parti på dekis och söker sig därför vidare mot nya mål".

    Så antingen tror du att du kan läsa hennes tankar och känslor eller också är du Carin Jämtin och skriver om dig själv i tredje person.

    Har jag någonsin berättat om SD-aktivisten här på FL som påstod att hen kunde avgöra hur stor andel av Sveriges miljöpartister som verkligen tror på det det säger sig tro på och hur stor andel som bara var politiskt korrekta.

    Jag minns att min känsla när jag läste masstelepatens rön var lätt löje.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Kung Markatta skrev 2016-08-17 00:19:35 följande:
    Aha, en gullig liten falsk dikotomi. En mer närliggande förklaring är annars att jag spekulerade lite i hur hon skulle kunna ha tänkt utan att för den skull veta med 100%, minst, säkerhet att hon faktiskt tänkte exakt så.
    Nja, det anmärkningsvärda är väl snarast att det inte är anmärkningsvärt för skrikhögerns debattörer att inte förstå skillnaden mellan eget och andras.

    Du gjorde dig alltså till tolk för Jämtins känslor och jämställer det med att jag gör mig till tolk för mina känslor inför skrikhögerns märkliga oförmåga att inse gränserna för vad man kan känna till eller inte.

    Jag vet att jag ofta känner löje när skrikhögern pysslar med tankeläsning eller någon har fått fatt på en gammal tidningsartikel, trumpetar ut detta som vore det en nyhet och då självklart utan att förstå vad artikeln handlade om när den skrevs för ett antal år sedan.

    Du kan inte veta vad Jämtin verkligen känner inför beslutet att lämna posten som partisekreterare Skrattande
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA

    Ledaren i Dagens Industri. Ljusår från skrikhögerns skränande beskrivningar av Löfven. Stundtals kan det kännas skönt att påminnas om att skrikhögern trots allt är en marginell företeelse och att det finns intelligent liv även till höger om den politiska mittlinjen.

    www.di.se/artiklar/2016/8/21/ledare-sjalvklarheternas-revansch/


    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Flash Gordon skrev 2016-08-23 07:45:10 följande:
    Stalin retuscherade bort Trotskij och andra obehagliga element ur bilderna.
    www.moderskeppet.se/live/klassiska-fotomanipu.../

    Socialdemokraterna raderar nu bort Juholt ur det kollektiva minnet:
    www.expressen.se/nyheter/juholts-tal-dolda-fr.../

    Juholts tal är raderade från Socialdemokraternas partikanal på Youtube.

    Ingvar Carlssons, Göran Perssons, Mona Sahlins och Stefan Löfvens tal lämnas däremot kvar för alla att ta del av.

    Alltså, hur tänkte de nu?
    Haha, vilken jämförelse

    Skrikhögern är verkligen en märklig företeelse.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Kung Markatta skrev 2016-08-24 08:47:12 följande:
    De som i första hand drabbas av fifflande och valfuskande politiker är rimligtvis folket och inte politikerna själva och deras egna organisationer.

    Sedan skulle man ju kunna tro att ett parti som i det närmaste prenumererat på makten i hundra år inte skulle ha särskilt stor anledning att valfuska. Det är väl de mindre partierna som aldrig kommer fram som kan tänkas känna sig en smula frustrerade och därför ta till sådana metoder. Men inte. Makt korrumperar och Mycket vill ha mer.

    nattuv skrev 2016-08-24 10:24:16 följande:
    Eller, om man är lite cynisk, så är vi en förklaring på spåren om hur det kan komma sig att ett parti närmast prenumererat på makten.

    Det är inte utan att man anar att skrikhögerns skarpaste hjärnor kommer att presentera en nyhet som kommer att skaka om Sverige i grunden.

    Socialdemokraterna har valfuskat Tomte
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    nattuv skrev 2016-08-28 18:38:53 följande:
    Jag skulle dock tro att det mesta av valfusket passerar under radarn. Numera förhandsröstar jag men i min ungdom stod det representanter för Socialdemokraterna utanför vallokalen och delade ut valsedlar. Om det var någon som inte tog en av deras valsedlar fick de en "skugga" efter sig som stod bakom och tittade vilken valsedel som valdes. Det kanske inte var ett direkt valfusk men nog skapade det ett rätt hårt tryck på de som röstade.
    Hm, så du blev skuggad in i vallokalen och skuggan kontrollerade vilka valsedlar du tog från bordet.

    Har aldrig hänt mig trots att jag inte tar emot valsedlar utanför vallokalen - men det är klart, jag brukar sällan känna mig förföljdSkrattande
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?