Inlägg från: Världsmedborgare |Visa alla inlägg
  • Världsmedborgare

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Anonym (Guttaperka) skrev 2017-02-06 12:34:26 följande:
    Det går väl inte att föreställa sig att C och S skulle kunna komma överens i ett formellt eller informellt regeringssamarbete?

    En intressant situation uppstår om småpartierna hamnar under riksdagsspärren (dvs en riksdag utan MP, KD och L). Undrar vad som händer då? Att V och C skulle kunna komma överens om något är väl helt uteslutet.
    C och S har samarbetat i tidigare regeringar, så inget är omöjligt, speciellt inte nu när Alliansen inte längre finns, jag tycker iaf inte dom finns, möjligen kan dom kallas en ohelig allians.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Anonym (Guttaperka) skrev 2017-02-06 16:45:10 följande:
    Stureplanscentern? I vilka frågor finns det samsyn? Vinster i välfärden? Ökad invandring? Minskat fackföreningsinflytande? Nej till en social upphandlingslag?
    Mitt inlägg var bara ett konstaterande att det har hänt tidigare att C och S samarbetat, inget annat.

    Men visst, det kanske blir i nåt av det du räknar upp, det är inte direkt några långlivade politiska övertygelser som styr i (fd) Alliansen och SD, så jag blir inte förvånad över om nya övertygelser dyker upp.
    Allt som verkar behövas för dom att bli övertygad, är en penningpåse och en lobbygrupp.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Ewald01 skrev 2017-02-06 20:13:57 följande:
    38,4 % fick kommunisterna i en distrikt i centrala Graz. Sådant händer bara i Grekland skulle man tro .... 

    ... men vad vill de egentligen?
    Förmodligen bara ett uttryck för att visa sitt missnöje mot högerextremismens framgångar, antar stödet blir kortlivat och folk åter väljer S.
    Detsamma kommer förstås att ske på "andra sidan", extremismens framgångar brukar inte vara så långlivade.

    Problemet är bara att den kan ställa till med mycket skit på kort tid.
    Men sk
    Ska vi se nåt possitivt med det, så är det den skiten som brukar bli slutet på deras framgångar.
    ---------------------------

    Så här ser våra svenska terrorister ut, vår svenska extremism, och som synes kommer även den från höger och inte från det religiösa hållet.

    goo.gl/uyXugs

    Och att det finns kopplingar till andra svenska partier på högersidan, det vet vi sen tidigare, så nu får vi hoppas att folk inser faran, och inte stoppar huvudet i sanden och fortsätter att ägna sig åt förnekelse.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    FDFMGA skrev 2017-02-10 22:58:14 följande:
    Jag tror mig vara rätt säker på att Kung Markatta tillhörde Saudikramarna här på FL i samband med att Margot Wallström kritiserade regimen för dess metoder att straffa kritiker.

    Irans religiösa regim är rätt otäck men till skillnad från Saudiarabien finns det inga kopplingar mellan landet och alla dessa terroristattentat.

    Överhuvudtaget är det en smula märkligt att högerpopulister låter oljetillgångar skymma sikten till varifrån islamistisk terrorism i första hand har haft sitt ursprung och finansiering.

    Självklart är det bra att Löfven åker till Iran.
    Vissa tycks ha glömt att det nu finns ett avtal mellan Iran och "övriga Världen", ett som nu ger möjlighet att handla med Iran, vilket flera länder redan börjat med.
    Tror (kan minnas fel) t.o.m att USA var först ut med att börja förhandla med Iran, ExxonMobil om jag inte minns fel, fast där är det förstås kört nu. 

    Att Iran är ett odemokratiskt skit-land likt Saudi m.fl länder står helt klart, men nu har Löfen o Co valt att handla med Suadi, så regeringen har uppenbart valt en strategi där "umgänge" med alla gäller.
    Eller mer troligt, regeringen följer de beslut som fattas i EU och FN, vilket aldrig kan bli fel när Sverige nu är medlem i båda.

    Personligen så tycker jag nåt helt annat, men inser att ska det finnas nån möjlighet att påverka, då måste de som står bakom beslutet med Iran, visa upp en enighet och inte skapa splittring.

    Och som tur är så är de flesta regeringar och regenter långt mer kunniga i diplomati än Trump, så vi slipper en massa onödigt tjafs med våra partners.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Abegayle70 skrev 2017-02-12 10:43:54 följande:
    Det där Iranbesöket handlar enbart om affärsrelationer, det var patetiskt att se den femenistiska regerigens företrädare paradera iförda slöja inför den islamistiska diktatorn. En diktatur med klädpolis och avrättningar på löpande band av bl.a. homosexuella.

    Om de ändå kunde vara ärliga med uppsåtet, svenska arbetstillfällen och företagsetableringar. Tror någon på allvar att den diktaturen gör något annat än att skita högaktnigsfullt i vad ett obetydligt land i eoropas utkant tycker om mänskliga rättigheter?
    Klart det är nån form av affärer det gäller, och det är väl inte så konstigt eller fel, då det nu finns ett avtal som tillåter affärer med Iran igen, ett avtal som är fattat i samförstånd med många andra länder.
    Jag ser det rätt meninglöst, rent av dumt, att inte följa/dra nytta av avtalet och vad som står/ingår i det.

    Och vad är det för uppsåt som du menar är oärligt med den här resan?
    Det är ju Sverige som är inbjudet till Iran, och inte Sverige som bjudit in sig dit, eller minns jag fel där?
    Exakt vad Iran vill det har då inte jag sett tas upp nånstans, men jag gissar på att det handlar om handel generellt, troligen även kontaktförmedling som rör företag i Sverige med viss specifik kompetens.


    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Abegayle70 skrev 2017-02-12 16:00:17 följande:
    Du missförstår mig nog.

    Mina synpunkter gäller den påhittade femenistiska utrikespolitiken gentemot Iran, inget annat.
    Ok, feminismen är inget jag tänker på, och personligen är jag långt ifrån övertygad om att det alltid är rätt att "prata" om den.
    Själv skulle jag vilja se att det istället underströks vikten av humanism och mänskliga rättigheter, då jag är säker på att just uttrycket "feminism" inte uppskattas/ses som nåt possitivt i majoriteten av ländernas ledare utanför Väst.

    I humanismen och de mänskliga rättigheterna ryms allt som omfattas av feminism, men är inte lika laddat som feminism.
    Så att använda humanism och de mänskliga rättigheterna är helt enkelt en smidigare väg att nå samma resultat, utan att trampa ledarna allt för mycket på tårna.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Abegayle70 skrev 2017-02-13 12:59:13 följande:
    Jag är ganska övertygad om att irans ledare skiter fullständigt i allt vad Löfvens prat om mänsliga rättigheter inefaattat. 

    "Regeringen har kritiserats för att åka på handelsresa till diktaturens Iran.


    Men handelsminister Ann Linde ser inga problem med att bedriva handel i ett land där fångar avrättas och mänskliga rättigheter kränks.


    Jag ser ingen konflikt i det, säger hon."

    www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/gmV9q/a...

    Men var då ärliga med det på hemmaplan och säg öppet att svenska jobb och exportinkomster väger tyngre än mänskliga rättigheter i en misogyn diktatur.

    Det är helt OK att Scania säljer lastbilar till Iran, men det blev ett jävla liv rent ut sagt när det kom fram att det exporterades busschassin till Israel. Busschassin som bepansrades för att skolbarn säkert skulle komma fram levande till skola/hem.

    Iran som öppet stödjer den nazistiska hizbollaterrormilisen.


    Det kommer en tid efter dessa ledare, så fastna inte i tänket att det inte går att påverka.
    Det vi/omvärlden gör nu kan få stor betydelse i framtiden, det finns det många ex på., droppen urholkar stenen som du vet.

    Allt går att göra om till "vapen", så jag tycker det ofta gnälls helt i onödan och mest liknar politik, en politik som mest syftar till ökade möjligheter för en valseger på hemmaplan.


    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Flash Gordon skrev 2017-02-13 13:29:02 följande:

    Som du ser i mitt inläget ovan (även om du inte våga adressera saken) är det alltså ingen "sedvänja" att bära slöja som du menar utan är en följd av religöst betingade lagar.


    Och i Sverige får vi inte gå nakna överallt, för att lagen är sån och till stor del religiöst betingat.

    Själv är jag inte religiös på minsta vis, och skulle inte bry mig om folk gick omkring nakna, jag skulle inte ens bry mig om kvinnorna endast bar slöja och var nakna för övrigt.


    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    KillBill skrev 2017-02-13 14:02:37 följande:
    Är det inte märkligt att många av dem som anser att invandrare ska anpassa sig till den svenska kulturen anser att svenskar inte ska anpassa sig till främmande kulturer när vi reser.
    Visst är det så, själv ser jag det bara som ett sätt att undvika onödiga konflikter, att göra som brukligt i ett land man är gäst i.

    Jag/vi har själv bott i ett muslimskt land, och vissa ggr så är det absolut inte lämpligt att bryta mot seder och bruk, eller kritisera regimen, oavsett vad man själv tycker.
    Jag/vi träffade både mydigheter/myndighetspersoner och ministrar där, och inte fan hade det fungerat att börja med att kritisera deras regim eller prata femism, humanism eller mänskliga rättigheter då.
    Vi var ju ute efter att skapa bra kontakter och informera oss om möjligheter och svårigheter kring handel och företagande m.m, så politk det var inget som jag/vi ens vågade andas om.

    Dom sakerna var nåt vi tog upp med vänner och bekanta, vanligt folk alltså, för att kunna stämma av med vad vi fått veta hos makthavarna.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?