Inlägg från: Världsmedborgare |Visa alla inlägg
  • Världsmedborgare

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Flash Gordon skrev 2017-02-13 14:40:10 följande:
    Det är alltså ingen "sedvänja" som du försökte påstå utan religöst betingade lagar om kvinnlig klädsel det handlar om.

    Hur en "feminstisk regering" hanterar den saken är ju upenbarligen något som det funderas över.

    Att den svenska regeringen inte har ryggrad nog att utmana dessa lagar, i symboliskt syfte, är inget vi förvånas över.
    Det spelar ingen roll vad det är, att göra sig omöjlig inför en regim man är inbjuden till, är ett fullständigt givet politiskt självmord.
    Och vad skulle det vara bra för?
    Sån´t kan oppositionen och andra kritiker tillåta sig, men ska "vi" kunna uträtta nåt vettigt tillsammans med ett lands vars regim och styrelsesätt vi ogillar, så kan "vi" ju inte börja med att bli utslängda.

    Och kom ihåg en sak, att den bild som vi ser i Sverige, och den bild som visas upp inför Irans folk, den ska visa på samförstånd och gillande, det är lugnande för regimen.

    Men tro inte för ett ögonblick att inte det iranska folket vet vad Sverige står för, och vilka vi svenskar är, och att dom exakt vet vad och hur det politiska spelet fungerar i Iran.
    Dom är precis lika pålästa och politiskt kunniga som vi svenskar, troligen långt mer.

     
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Flash Gordon skrev 2017-02-13 20:27:29 följande:
    Är de en "femonsitisk regering eller inte?

    Det är itne så tt vi har tvingat dem till att kalal sig femoinster emn när de nu väl gjort det själva så vore det på sin plats att vara konsekventa kring detta också, kan man tycka.

    Men, för att klargöra, JAG förväntar mig inte vare sig stake eller ryggrad från denna SMP-regering. Så jag är egentligen inte särksilt brydd om saken annat än att jag korrigerar vissa felaktigheter som spridits här i tråden.
    Regeringen får kalla sig vad dom vill, för mig räcker det att dom är den överlägset bästa regering Sverige haft på mycket länge.
    En regering med både stake, ryggrad och handlingskraft, en regering som inte vänder kappan så fort nån lobbygrupp öppnar plånboken.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Flash Gordon skrev 2017-02-18 20:16:18 följande:
    smile1.gif

    "Jag är en hårding" (Margot Wallström):
    twitter.com/RebeccaWUvell/status/832171507635...

    "Jag är äldre än Annie" (Ylva Johansson härskarteknikar):
    twitter.com/SiriSteijer/status/83196390396178...

    "Det är OK när vi gör det" (Strandhäll klagar när AKB gör det statsminster gjorde någon vecka tidigare):
    twitter.com/niklassvensson/status/82569219985...

    "Smartaste, bästa tjejgänget"


    Bra och tydliga exempel på att du inte ens har någon vettig kritik att komma med.
    Fult begripligt när Sverige sköts så bra och inte ens oppositionen kan klämma ur sig en oppositionsfråga som engagerar.
    Bara gammal "skåpmat" man förändrar lite i, för att ha något ö.h.t att komma med.

    Den största oppositionsfrågan är nu M:s samarbete med SD, och det är väl ett bevis om något, hur illa ställt det är hos oppositionen
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Ewald01 skrev 2017-03-02 21:52:29 följande:
    Här är svaret på frågan hur mycket S kan minska. De ligger fortfarande under 10 %

    www.electograph.com/2017/03/the-netherlands-f...

    Socialdemokraterna verkar tappa massvis väljare till De Gröna. Sen har invandrare startat ett eget parti .... men detta parti ligger bara kring 1,4 % i valundersökningar.
    Spelar ingen roll om S minskar, bara väljarna inte går till de blå bruna, för då ryker välfärden för medelklass och neråt.
    Med de brun blå så kommer ännu mer av den skiftning över till de redan välbärgade att återupptas, den skiftning som vi såg under deras 8 år vid makten, och där det privata skulle lösa alla problem.

    Hålls bara de brun blå borta från makten, så kommer heller inga större förändringar att ske, det blir lite petande i marginalen, men inget kommer att förändras som ger ett nytt eller förändrat Sverige.

    Jag nämner inte V med flit, för dom kommer ändå aldrig att bli de som sätter agendan i närtid.
    Långt fram i tiden kan det förstås se annorlunda ut, men det är det i så fall bortom den tidshorisont som finns nu.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    KillBill skrev 2017-03-09 21:27:53 följande:
    S ökar till 27,8 i Demoskop!
    Jag skulle inte bli minsta förvånad om S kommer att öka stort från nu och fram till nästa val.

    Det enda som behövs, är att regeringen tillsätter en grupp som enbart ägnar sig åt att tydliggöra hur bra Sverige går, och att de problem som vi har, i första hand beror på de usla kommunalpolitiker som finns på ett antal platser i Sverige.

    Sveriges väljare måste läras/informeras om att göra skillnad på vad en regering kan och får göra.
    Och att det kommunala självstyret gör att en regering inte kan lastas för allt som är dåligt i en viss kommun.

    En sak har alla dessa usla kommunalpolitiker gemensamt, dom skyller alltid ifrån sig, och beskyller alltid den sittande regeringen för att dom har problem.
    När det nästan alltid är dessa inkompetenta kommunalpolitiker som själva fatta dåliga och felaktiga beslut, inte sällan med rent hårresande prioriteringar som kvaddat ekonomin.

    Vi kan dagligen läsa om hur miljoner t.ex lagts på idrottklubbar och deras anläggningar, på konstverk/utsmyckning, skrytbyggen, resor, kostsamma felaktiga upphandlingar, som även i många fall varit direkt lagvidriga, ibland även ren nepotism, trots att det finns stora brister inom, boende, skola, vård och omsorg, saker som alltid borde vara det som prioriteras i 1:a hand.

    Visst är det bra med kommunalt självstyre, men nog borde det finnas en lag som alltid tvingar kommunerna att prioritera vissa saker före dom kan lägga pengar på annat.
    En tvingande prioriterings-lag där några områden aldrig får stå tillbaka för satsnigar på annat, förslagsvis boende, skola och vård/omsorg.

    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    nattuw skrev 2017-03-13 09:46:03 följande:
    Du menar att de skall släta över och skylla alla problem på någon annan.

    Det vill säga samma taktik som du hyllar när den används av regeringen. Du är iallafall rätt konsekvent i din inkonsekvens.
    Lär dig skilja mellan regering, kummun och landsting, så ska du se att du får ordning på vem som ska beskyllas för vad.

    Att regeringen gör ett bra jobb ser vi bevis på varje dag, vilket definitivt inte kan sägas om alla kommuner och landsting.
    Och lika ofta ser vi hur dåligt många kommuner styrs, och nog fan kan vi då läsa här på FL, att det är regeringens fel.
    Faktum är att många problem vi ser i Sverige idag, inte är nåt som en regering kan fatta besluta om eler ändra på, regeringen får inte ens får lägga sig i.

    Och hur dåligt flera landsting styrs, det ska vi inte ens tala om, så jag håller helt med dom som säger att det är hög tid att avskaffa dom, och se till att vi får ett centralstyre.
    För som det är nu, så är det stora effektivites-skillnader mellan hur väl landstingen sköts/fungerar, vilket betyder att massor med pengar slösas bort på t.ex usla/dyra inköp och undermålig upphandling.
    ---------------------------------------------
    Läs och lär det jag klistrat in nedan, så du i framtiden riktar kritik och skuldbelägger rätt.

    Och glöm inte att lägga rätt valsedlar nästa gång du röstar om makten i din kommun, så du inte får fel majoritet som styr.
    Rätt blir det om du läser partiernas program för din kommun, och ger din röst till de som du tycker har det bästa programmet för din kommun.
    Fel blir det ofta, om du röstar partipolitiskt i kommunalvalet...
    Styra Sverige - så fungerar det

    Sverige är en demokrati. I en demokrati ansvarar medborgarna gemensamt för samhället.


    Du som medborgare bestämmer vilka politiker som ska styra och administrera Sverige. Det gör du genom att välja politiker:


    på lokal nivå - i kommunen på regional nivå - i landstinget/regionen på nationell nivå - i riksdagen i EU - i EU-parlamentet

    Staten beslutar om lagar och förordningar som styr vad landsting/regioner och kommuner ska göra. Staten har delat in Sverige i län.


    Kommunerna sköter de lokala uppgifterna, bland annat skola, omsorg om barn, äldre och funktionshindrade samt vatten och avlopp.


    Landsting och regioner ansvarar för gemensamma uppgifter inom regionen, med tyngdpunkt på hälso- och sjukvård och regional utveckling.


    Kommunerna

    Kommunerna ansvarar för en stor del av den samhällsservice som finns där vi bor. Bland de viktigaste uppgifterna är förskola, skola, socialtjänst och äldreomsorg.


    Landstingen och regionerna

    Landstingen och regionerna ansvarar för uppgifter som är gemensamma för stora geografiska områden och som ofta kräver stora ekonomiska resurser. Landstingens viktigaste uppgift är hälso- och sjukvård.


    Regeringen

    Regeringen styr Sverige och myndigheterna. Regeringen fattar också beslut om sådant som inte någon myndighet ansvarar för.


    Regeringen lägger bland annat propositioner (förslag) till riksdagen om nya lagar och ser till att det som riksdagen beslutat blir gjort.
    ------------------------------------


    Exempel på kommunernas obligatoriska åtaganden Förskoleverksamhet och fritidshem Förskoleklass, grundskola, gymnasieskola och särskola Kommunal vuxenutbildning Svenska för invandrare Socialtjänst, inklusive individ- och familjeomsorg Omsorg om äldre och funk­tionshindrade Hälso- och viss sjukvård i särskilt boende Stadsplanering och byggfrågor Hälso- och miljöskydd Renhållning och avfallshantering Räddningstjänst Vatten och avlopp Bibliotek Krisberedskap Kollektivtrafik (tillsammans med landstingen) Bostadsförsörjning Samhällsorientering för vissa nyanlända invandrare

    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    nattuw skrev 2017-03-13 20:48:44 följande:
    Nej tyvärr ser vi inte det.

    Vad vi ser är en regering som,istället för att söka lösningar, vill gömma undan alla problem. Regeringens valspråk tycks vara "Yta framför innehåll".
    Ge fem konkreta problem som regeringen är ansvariga för och som en regering ska lösa, alltså problem som inte kommuner eller landsting är (med)ansvariga för att lösa.

    Nämn även vilka konkreta problem som regeringen gömmer undan, och som helt ligger på deras "bord"..


    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Kung Markatta skrev 2017-03-13 16:17:27 följande:
    Vi kommer väl ihåg hur det lät för två år sen när danska S drog igång en kampanj för hårdare krav på invandrare när det gäller arbete och bidrag?

    www.svd.se/lofven-ratar-dansk-s-retorik

    Löfven ratar dansk S-retorik

    "Kommer du til Danmark, skal du arbejde". Med slagkraftiga budskap vill nu danska Socialdemokraterna gå i bräschen för invandringspolitiken. Stefan Löfven konstaterar att det är en retorik som hans parti inte skulle välja.

    - Det är inte så att vissa människor från vissa länder inte vill arbeta. Jag tror att alla vill ha ett arbete i vuxen ålder eftersom det är så du utvecklar ditt liv, säger statsministern till TT.

    Det var då det. Nu låter det annorlunda:

    www.svt.se/nyheter/inrikes/haddy-i-sverige-ma...

    Hårdare krav ska få invandrarkvinnor i jobb

    Om utrikesfödda kvinnor jobbade lika mycket som kvinnor födda i Sverige skulle statsfinanserna stärkas med 37 miljarder kronor, visar beräkningar från finansdepartementet. Nu vill finansminister Magdalena Andersson (S) ställa hårdare krav för att få fler invandrarkvinnor att jobba.
    Du har delvis rätt, dock är MA:s förslag mer riktat åt att kvinnorna ska.., (vet inte vad jag ska kalla det) ta för sig kanske.
    Som det är nu så stannar (eller tvingas) kvinnor vara hemma  och hålls borta från utbildningar och arbetsmarknad genom religiösa påståenden eller av sina män och släktingar.

    Så möjligen kan ett införande av krav vara en framkomlig lösning för att få dessa kvinnor att skaffa ett arbete och/eller en utbildning, och för att bidrag ska beviljas.

    Det är alltså mer ett sätt att bryta mönster och även en form av integrations-lösning, än att tvinga kvinnor att utbilda och/eller arbeta för att få tillgång till bidrag.

    Nu återstår och se vad det får för verkan, det brukar inte vara så lätt att ändra på "levnadskulturer", utan det måste oftast växa fram över tid.

    Förändringar brukar inte gillas av de äldre i nån kultur, inte heller i vår, nåt som vi alla fått erfara genom våra föräldrar.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    kvarnfot skrev 2017-03-14 13:34:11 följande:
    För mej som gammal ungdomstränare är det förfärligt att se att regeringen vill skattebelägga den ända inkomst man har i små klubbar där all skötsel sker på frivillig basis!
    Skäms så in i helvete tycker jag!
    Lugn, det blir ingen skillnad, det lär endast bli så att det som ev kommer att tas ut i skatt, ersätts med bidrag till klubbarna.

    Det är det vanliga generalfelet som alltid görs när det gäller skatter och utgifter, de flesta ser bara ena sidan och inte helheten/slutresultatet.

    Sluta med det, för det ger aldrig nån sann bild, utan ger enbart en bild av att allt blir dyrare, att det är en kostnad.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    kvarnfot skrev 2017-03-14 14:21:23 följande:
    Låter ju otroligt smart att först ta en summa av klubben och sedan ge summan tillbaka samma summa...

    I reportaget jag läste stod det inte att något bidra skulle höjas till klubbarna, vore ju skoj att läsa om det.
    Se det som att beskattning av inkomst ska fungera lika för alla, och att inga undantagsregler ska finnas för en viss verksamhet, en rättvisefråga om du så vill.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?