Inlägg från: K Markatta |Visa alla inlägg
  • K Markatta

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    KillBill skrev 2017-05-14 17:15:49 följande:
    Jag kan här och nu säga att jag är ytterst kritisk mot Nordkorea och alla andra kommunistiska regimer i världshistorien.
    Hur set du på att S har ett intimt samarbete med ett parti som genom historien hyllat alla dessa kommunistregimer?
  • K Markatta
    Flash Gordon skrev 2017-05-14 11:41:45 följande:
    Regionval idag i Nordrhein-Westfalen.

    Sossarna fick 39% där är 2012.Vi får se vad de får nu.

    I regionvalen i delstaten Schleswig-Holstein gick sossarna från 30% till 27% i förra veckan
    www.svt.se/nyheter/utrikes/starkt-delstatsval-for-merkels-cdu

    Opinionsmätningarna har visat ett starkt stöd för Angela Merkel och det bekräftades med råge i prognosen som publicerades i tysk tv. Där går CDU fram 8 procentenheter och blir största parti.

    Socialdemokraterna, SPD tappar nära 9 procentenheter, trots den mycket populära lokala ledaren, Hannelore Kraft. Det liberala partiet, FDP, kan nu bli en trolig koalitionspartner för CDU.

    FDP går också starkt fram medan miljöpartiet De gröna halveras.
  • K Markatta
    KillBill skrev 2017-05-16 18:01:20 följande:
    ...som skriver om att skjuta flyktingar på Öresundsbron...
    Det var ju även någon hos S samarbetspartner MP som ville skjuta oliktänkande vid brofästet.
  • K Markatta

    Det räckte tydligen inte för S att lägga ner BB i Sollefteå med följd att kvinnor tvingades föda barn i bilen mitt i vintern när det var -20 ute. Nu läser man även följande:

    www.allehanda.se/vasternorrland/solleftea/cancersjuk-fick-inte-antibiotika-tvingades-vanta-flera-timmar-pa-ambulans-fran-solleftea-till-sundsvall

    En cancersjuk man i Sollefteå ombads av läkare att omgående komma in till Sollefteå sjukhus på grund av sina stegrande provvärden.

    Men när mannen kom till sjukhuset var akutkirurgin på Sollefteå sjukhus stängd och mannen tvingades vänta på sjuktransport till Sundsvall - en väntan som dröjde nära sex timmar. Först på natten var mannen framme på Sundsvalls sjukhus.

    Nu menar Ivo att det finns brister i undersökningen och övervakningen av patienten under väntetiden på akutmottagningen. Det saknas dokumentation om patientens vitalstatus och allmäntillstånd. Mannen befann sig flera timmar på akutmottagningen utan att bli bedömd eller undersökt av sjuksköterska eller läkare och någon behandling påbörjades inte.

  • K Markatta

    I Österrike vill Socialdemokraterna nu bilda regering med SD:

    sverigesradio.se/sida/artikel.aspx&artikel=6719685

    Österrikes socialdemokrater öppnar dörren för samarbete med högerpopulistiska FPÖ. I veckan presenterades villkoren för kommande samarbete med eventuella koalitionspartier efter nyvalet i oktober. I praktiken innebär det att socialdemokraterna ger upp sin långvariga princip om att inte regera med FPÖ.

    - Om FPÖ kan kliva ut ur sin högra vrå och acceptera våra villkor är vi också beredda att diskutera ett regeringssamarbete med dem, sade den socialdemokratiske förbundskanslern Christian Kern.

    Därmed förkastade han partiets doktrin som gällt i 30 år, att SPÖ av princip inte samarbetar med det främlings- och EU-fientliga Österrikes Frihetliga Parti.

    Tar Bill mfl kraftigt avstånd från österrikiska S?

  • K Markatta

    Lena Mellin talar faktiskt klarspråk i Aftonblaskan:

    www.aftonbladet.se/a/MVQAo/oforsvarligt-att-fora-valjare-bakom-ljuset

    Det första exemplet gäller Anders Ygeman, nyvald gruppledare (S), som riksdagen skulle ha röstat bort som minister om han inte avgått "frivilligt". Han tror inte att oppositionen kommer att fullfölja den planerade misstroendeomröstningen om försvarsminister Peter Hultqvist. Och anledningen ska vara följande:

    "Jag tror att de borgerliga partierna ser de risker det för med sig, att man urholkar möjligheten att regera Sverige i minoritet. Om de genom sitt agerande skulle omöjliggöra minoritetsregeringar så omöjliggör de även för överskådlig framtid bildandet av alliansregeringar."

    Det hävdar Ygeman på fullaste allvar. Det är så dumt så att klockorna stannar.

  • K Markatta

    I Norge låg S över 40% för två år sedan. Sedan dess har de rasat och efter ytterligare en nedgång i senaste opinionsmätningen ligger de nu på Löfvennivåer:

    www.nrk.no/norge/katastrofemaling-for-jonas-1.13643110

    Arbeiderpartiet og Jonas Gahr Støre får sitt dårligste resultat på fire år i en måling Norstat har gjort for NRK i tidsrommet 8. til 14. august.

    Målingen ble tatt opp før gårsdagens partilederdebatt på NRK og gir Arbeiderpartiet en oppslutning på 27,1 prosent. Det er den dårligste målingen for Arbeiderpartiet siden den første valgkampuken i 2013. Den gang endte det med at den rødgrønne regjeringen ble kastet ut av regjeringskontorene av Høyre og Frp.

Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?