Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    nattuw skrev 2018-01-28 14:12:05 följande:
    Sedan det började användas som en benämning på en politisk motståndare.

    Du har just sett ett exempel på hur ett tidigare relativt neutralt ord börjat laddas med negativt innehåll. Jämför till exempel med ordet neger som tidigare gjort en liknande resa om än i ett större format än bara i familjelivs politiska ankdamm.
    Det startade runt början av  2012 då en tidigare svetsare på Hägglunds blev vald som partieldare i Socialdemokraterna. 'Svetsaren' brukar också kallas 'lödare' av de som endera saknar teknisk förståelse mellan lödning och svetsning eller skrikhögeraktivister som vill förringa honom som person, som om ett tidigare yrke skulle förminska en person.

    Det är inget nytt och allmänt förekommande i dagligt samtal i vissa kretsar.
  • Padirac
    qvarre skrev 2018-01-29 18:02:28 följande:

    Det är väl bra med teknisk förståelse kring lödning, men tveksamt hur långt det räcker när det kommer till att leda ett land.


    Lite grundkunskaper i samhällskunskap är alltid bra www.so-rummet.se
  • Padirac
    K Markatta skrev 2018-02-28 22:21:14 följande:
    Åh, nej!! De elaka gangstrarna i Alliansen tvingade stackars S att rösta ja till det kompromissförslag de själva tagit fram!

    Så får det inte gå till! Glad
    Kan man kalla de utpekade för syltryggar som inte står för sina egna beslut?

    www.dagenssamhalle.se/debatt/svenonius-fortsatter-sprida-falska-pastaenden-om-nks-20922

    "Och slutligen, för att bespara Irene Svenonius och Moderaterna besväret att gräva i arkivet, så kan jag bekräfta att jag i april 2008 var med och röstade för att ett nytt universitetssjukhus skulle byggas. Likaså var jag med i juni 2008 när en enad opposition röstade emot att detta skulle genomföras som en OPS-upphandling, i februari 2009 då vi utan gehör från Alliansen krävde att upphandlingen skulle göras om eftersom enbart en anbudsgivare kvalificerat sig, liksom i maj 2010 då Alliansen ensidigt tog beslutet att tilldela den enda anbudsgivaren Skanska uppdraget att bygga NKS. Det eniga beslut som Moderaterna stirrar sig blinda på handlade om att i juni 2010 godkänna en ny kostnadsbesparande finansieringslösning för den av Alliansen redan ingångna affären."
  • Padirac
    K Markatta skrev 2018-03-01 09:54:11 följande:

    Bill bör läsa den sista fetmarkerade meningen. Där framgår ju klart och tydligt att S av egen fri vilja röstat ja till sitt eget kompromissförslag. Någon "utpressning" skriver denne sosse som du citerade inget om.

    Vidare läser man mycket riktigt i protokollen från landstingsfullmäktige att S så sent som i maj 2010 ansåg att upphandlingen borde avbrytas och göras om men att man sedan i juni ändrade sig på den punkten.


    Som jag förstår det så ville inte S genomföra affären, när sedan M gjorde det ändå så röstade S i juni för en bättre ekonomisk lösning än den M ursprungligen hade tagit.

    Hur det blir att S stödjer affären liknar en logik som jag inte sett sen jag försökt resonera med människor med en tonårings konsekvenstänkande o logik.
  • Padirac
    K Markatta skrev 2018-03-01 17:59:12 följande:

    Är du kritisk till Sveriges Radios rapportering?

    Kunde inte S även i juni kräva att avtalet skulle rivas upp och upphandlingen göras om istället för att lägga fram ett eget förslag till finansiering?


    Jag har inte kollat vad SR rapporterat, bara vad en av de röstande sagt om deras röster.

    Som jag förstår det så var det du föreslår det S gjorde innan M slöt avtalet.

    Menar du att S godkände Ms avtal då de röstat mot o sedan hittat en bättre finansiering än den tidigare?

    Ett för länge sedan ex till mig resonerade på samma sätt, eftersom hon fick pengar till mat o räkningar av mig då hennes pengar var slut så hade jag ju inte bara uppskattat att hon slarvade bort sina pengar så hennes barn inte fick mat utan jag hade uppmanat henne. Det var alltså mitt fel att hennes pengar var slut.

    Jag ser samma galenskap i ditt resonemang. Nu var hon inget annat än en förvirrad tonåring i en kvinnas skepnad, så hon kan vara förlåten då hon inte förstod bättre.

    Får man säga "dumheter"
  • Padirac
    K Markatta skrev 2018-03-01 17:59:12 följande:

    Är du kritisk till Sveriges Radios rapportering?

    Kunde inte S även i juni kräva att avtalet skulle rivas upp och upphandlingen göras om istället för att lägga fram ett eget förslag till finansiering?


    Nu har jag läst din SR länk. Alla var överens om finansieringen, inte om bygget som jag förstår texten
  • Padirac
    Abegayle70 skrev 2018-03-09 19:09:29 följande:
    Storbritanniens toppsosse Corbyn var även medlem i sluten facebookgrupp fylld av antisemitism och judehat. Det verkar vara något de har gemensamt, svenska och brittiska sossar.
    Vi får kanske se vad som egenligen hände längre fram om det grävs lite till

    www.theguardian.com/politics/2018/mar/08/labour-suspends-party-members-in-antisemitic-facebook-group

    "Corbyn said he had not seen the other antisemitic posts on the group. “Had I seen it, of course, I would have challenged it straight away, but I actually don’t spend all my time reading social media,” he said during a visit to Derbyshire.

    “I have never trawled through the whole group. I have never read all the messages on it. I have removed myself from it,” he told the Press Association. “Obviously, any antisemitic comment is wrong. Any antisemitism in any form is wrong.”


    The Palestine Live group was founded in 2013 and was set up in a way that allowed administrators to add people to the group without their consent. It is understood that Corbyn believes he may have been added to the group by an acquaintance, who simultaneously added him as a Facebook friend when he was a backbench MP.


    "

    Du vet att både du och jag skriver inlägg på en site där det sprids anitsemistism, antisilamsism, islamism, rasism, och nazism?
  • Padirac
    K Markatta skrev 2018-03-15 18:51:00 följande:
    För några månader sedan fälldes S tidigare partiledare för skattebrott. Nu läser vi följande:

    www.aftonbladet.se/a/p64agV

    Kronofogden har fattat beslut om att mäta ut Mona Sahlins statsrådspension på 56 000 kr i månaden. Detta eftersom hon har skatteskulder på mer än 600 000 kr.
    Inte mer än rätt 
  • Padirac
    K Markatta skrev 2018-03-23 12:09:22 följande:
    S trodde, enligt artikel i DN förra veckan, på en omfattande avlyssning av UD utförd av främmande makt.

    Nu visar det sig att man inte gjort ett smack åt saken och hemliga handlingar kan därför fortsatt spridas vind för våg. Om uppgifterna om avlyssning stämmer vill säga, vilket man i och för sig kan vara skeptisk till.
    Det var M och UD som trodde att det kunde vara avlyssnat och därför drog in säpo. M är inte samma som S, inte då och inte nu.
  • Padirac
    Anonym (mor) skrev 2018-05-06 14:27:08 följande:
    Jag är SD:are sedan länge MEN har hela mitt liv varit sosse (jag är ppensionär och har varit med ett tag). HADE sossarna behållit den charmige buffeln Juholt så kaaaanske jag varit sosse igen. Tror faktiskt att han skulle vågat tänka själv...OCH det var väl därför han fick kicken(?) och så valde man en gammal svetsare från Ö-vik som man kan styra som en marionett. Löööfven bestämmer inte ett skit men det var det väl ingen som trodde heller.
    Det är väl i rent auktoritära stater det finns en ledare som bestämmer allt 

    Inom S och inom SD (även om SD strävar mot det auktoritära hållet) finns det en partistyrelse som fattar besluten.

    Allmän samhällskunskap 
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?