Inlägg från: nattuw |Visa alla inlägg
  • nattuw

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Minnesbank skrev 2023-06-18 19:49:50 följande:
    Knappast - att M var ett 30-procentsparti en kort tid under regeringen Reinfeldt berodde förmodligen på konceptet "De nya moderaterna",
    ---
    Och S är på god väg att bli lika stora som de var för 50 år sen då de fick 43 procent i valet.
    Så ser man på riksdagsvalen hade M en tillfällig topp och är nu tillbaka på mer historiskt normala siffror medan S haft en sjunkande trend över tid. Återstår då att se om S kan vända den trenden när det är val.
  • nattuw
    Padirac skrev 2023-06-18 21:56:01 följande:
    Fån början på sekelskiftet fram till 1930-talet ansågs det  idet breda samhället och brett bland de politiska partierna att rasbiologi var vetenskapligt.
    Varför är då rasbiologi så en så känslig fråga för Socialdemokraterna att Socialdemokraterna genast hamnar i en försvarsposition när någon nämner de delar av Socialdemokraternas historia som idag ses som mindre smickrande?

    För oavsett hur mycket någon än försöker förvränga historien, blanda bort korten genom att skylla på andra och använda sig av avleda manövrer så tyckte Socialdemokraterna att det var en bra ide att stämpla ett J i vissa människors pass, mäta andra människors skallar och klassificera homosexualitet som en sjukdom.
  • nattuw
    Padirac skrev 2023-06-20 18:00:36 följande:
    Du har ju helt fel
    Tyvärr har jag inte fel. Istället för att diskutera reella samhällsproblem har socialdemokraterna valt att försöka få den icke socialdemokratiska regeringen att framstå som illegitim genom smutskastning, brunsmetande och mer eller mindre dolda anklagelser om att den sittande regeringen är ett hot mot demokratin.
  • nattuw
    Padirac skrev 2023-06-20 18:04:11 följande:
    Menar du att det var specifikt socialdemokratiska åsikter?

    I så fall har du helt fel här också.

    Det var möjligen bara kommunisterna som inte tyckte att rasbiologi var bra.

    Det är du som manövrerar genom att försvränga och vrida på sanningen. Du fpr återge hela sanningen istället för att sprida brunhögerns propaganda
    Det är uppenbart att socialdemokraternas historia är en känslig punkt för socialdemokraterna. Det går inte att försköna rasbiologi och homofobi till något som passar in i dagens politiska klimat. Återstår då att försöka sopa de historiska skamfläckarna under mattan.
  • nattuw
    Padirac skrev 2023-06-22 19:25:06 följande:
    ahaa.. du sysslar med sånt där SDs D.E som var ansvarig utgivare för 'den bruna filmen' sysslade med... att inte presentra hela bilden, istället enbart en vinkel i försök att hitta en alternativ sanning som är falsk...
    SD
    SD
    SD och SD
    SD
    SD
    SD och SD
    Det är uppenbart att socialdemokraternas historia är en känslig punkt för socialdemokraterna.
  • nattuw
    Padirac skrev 2023-06-22 19:07:43 följande:
    Allt det där är ju vad SD faktiskt gjorde under fler mandatperionder.
    Och nu är det Socialdemokraterna som gör det.
  • nattuw
    Så allting gick skrev 2023-06-25 15:24:10 följande:
    Vi vet även om kommunist vänstern, dvs nutid, socialdemokraternas samarbetspartner.
    Första maj tåg år 2022. röda flaggor och arga Andersson snacka bara om att det är Putin som styr. och länge leve kommunismen.
    .

    De tre revolutionära marxistiska organisationernas namn syntes tydligt på banderoller och plakat i vänsterns första maj-tåg, som Vänsterpartiet i Umeå dessutom har lagt ut en film på, på sin Facebook-sida, för var och en att beskåda.


    Bland budskapen fanns bland annat slogans som ?Marx hade rätt?, ?Klass mot klass?, ?Må de härskande klasserna darra för en kommunistisk revolution?, ?Krossa Nato?


    Krossa Nato?

    Dagens kommunister... Ett rimligt krav för att få kalla sig kommunist borde vara att kunna släppa yuppienallen åtminstone så länge att de kunde skriva "Krossa kapitalismen" eller "Krossa USA-imperialismen".
  • nattuw
    KillBill skrev 2023-07-03 09:51:19 följande:
    När det gäller lotter så har Moderaterna och Sverigedemokraterna sålt likadana lotter som Socialdemokraterna..
    Men nu kommer det förhoppningsvis att bli slut med det.
  • nattuw
    KillBill skrev 2023-07-03 22:49:54 följande:

    Jag hade förstått din uppfattning om regeringen valde att agera mot de spelformer som utgör störst risker tex nätkasinon men nu agerar regeringen mot spelformer som inte bedöms som särskilt riskfyllda och då blir det så tydligt att M och SD bara är ute efter att skada S som varir så mycket mer framgångsrik med sitt spel jämfört med M och SD.


    Givetvis har du svårt att förstå att någon agerar mot något som ger ditt parti stora inkomster. Själv anser jag att politiska partier inte skall finansieras genom spel, dryckenskap, hor eller andra moraliskt tvivelaktiga källor. Det blir liksom lite fel när politiker stiftar lagar som är tänkta att kontrollera spel, dryckenskap och hor samtidigt som de själva tjänar pengar på samma laster.
  • nattuw
    KillBill skrev 2023-07-04 10:45:59 följande:
    Både S, SD och M har erbjudit denna typ av spel.
    Och din poäng är att tre fel gör ett rätt?
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?