Inlägg från: FDFMGA |Visa alla inlägg
  • FDFMGA

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    oOOo oOOo skrev 2016-09-01 09:13:50 följande:
    Nu är det ju inte jag som skrivit den där boken du hänvisar till stup i kvarten. Lite rundgång i din parabol verkar det som.

    Om du saknar en sådan tråd är det nog bättre du skapar en själv. Du vet nog mer än mig om hur hur anmälningar går till här och hur en parabol kan hjälpa dig avläsa meningen i inläggen här smile2.gif
    Nja, jag blir inte hysterisk vid tanken på att inlägg kan bli anmälda. Jag bryr mig inte överhuvudtaget om att notera vilka av mina som tas bort.

    Jag tycker bara att det är onödigt att du går upp i spinn i den här tråden redan vid tanken på att inlägg kan bli bortmodererade. Kan ju inte vara nyttigt att vara så kolerisk, hur har du det med blodtrycket smile2.gif

    Om du tänker efter är det väl bättre att vi får möjlighet att ta del av dina humörsvängningar i en tråd som just handlar om dig. Den här tråden handlar om S så därför föreslår jag att du startar en tråd om dig själv och dina vallningar i stället.

    Lycka till!
    oOOo oOOo skrev 2016-08-31 19:16:55 följande:
    Ja, blir nog inte många inlägg kvar när anmälningshysterin börja verka. 


    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    oOOo oOOo skrev 2016-09-01 09:32:30 följande:
    Kanske det. Du gillar ju att kommentera när andra får sina inlägg bortplockade dock eller blir bannade eller vad som. Nästan lite hysteriskt faktiskt smile2.gif

    Om du saknar en sådan tråd föreslår jag att du skapar en själv. Tror inte det är fler än du som är fixerade vid mig.
    Nja, jag skulle iofs kunna skapa en generell tråd.

    Men då skulle jag sätta in fenomenet att bli upprörd över några borttagna inlägg - i ditt fall redan vid tanken på att de kan komma att tas bort smile2.gif - i ett bortskämdhetsperspektiv.

    Jag upplever att många inom skrikhögern, inklusive SD, aldrig har mött motstånd, det vill säga kämpat, på annat sätt än genom att börja kverulera i en självcentrerande spiral.

    För övrigt ser jag skrikhögern som den diametrala motsatsen till det som brukade förknippas med socialdemokratin: Handlingskraft, ett tänkesätt där det var en självklarhet att göra rätt för sig och en syn på andra där man inte i förstone skulle trycka ner utan snarare hjälpa till.

    En idealbild, kanske men inte desto mindre delvis sann ur ett historiskt perspektiv. Idag är begreppet som arbetarrörelse, folkbildning och solidaritet obsoleta.

    Tiderna förändras och kanske S också - men de kommer aldrig att nå upp till det stöd de en gång hade.

    De har liksom ingen röd tråd i sin berättelse längre.

    Jag kanske startar tråden om bortskämdhet och självfixering som ett politiskt fenomen så småningom. Det är ett intressant och aktuellt ämne.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Rataxes skrev 2016-09-01 11:25:59 följande:
    Ingen annan än just FDFMGA har nämnt ordet skyhög i samband med 30 000. Dessutom var det just FDFMGA som påstod att samma lön var usel.
    Rataxes skrev 2016-09-01 12:00:58 följande:
    Den som eventuellt roas av det socialistiska avloppsröret kan ju läsa:

    www.svd.se/brakforlust-igen-for-vanstersajten...

    Hur länge tycker LO-medlemmar och kommunals kvarvarande medlemmar att man ska pumpa in pengar i socialistprojektet?
    "Politisms chefredaktör skriver i mejl att de två har 44000 kronor i månaden."

    Inte illa för att lajva nyhetssajt smile2.gif med rubriker som

    Zlatan är hipster AF i San Francisco

    Gigi Gorgeous nekad inträde i Dubai på grund av transfobi

    Tycker de undersköterskor och svarvare som står för kalaset att de får valuta för sina pengar, tro?
    44.000 är väl en hyfsat månadslön, ungefär vad en vvs-montör tjänar, men i det faktaunderlag du presenterade fanns det inte utrymme för den lönenivån, vilket du ju själv kom fram till med din kulram.

    Nu tillhör jag inte gänget som muttrar avundsjukt över andras löner, jag tror att det finns väsentligare företeelser att uppröras över. Dessutom - du höjer inte din egen lön genom att missunnsamhet, utan genom att utföra ett bättre arbete - eller åtminstone att få din arbetsgivare att tro att du presterar allt bättre.

    Ett råd i all välmening - och då ska du veta att jag har en gedigen erfarenhet av löneförhandlingar. Vi socialdemokrater har ju inte sällan arbetat fackligt och min erfarenhet är att gnäll över andras höga löner är kontraproduktivt för den egna löneutvecklingen.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Flash Gordon skrev 2016-09-02 09:02:27 följande:
    Fast det spelar ju ingen roll för "någon annan" betalar.

    Vore jag medlem i ett LO-fack skulle jag vara jag vansinnig på vad fack-avgiften går till.

    Hålla på att betala en lekstuga för en liten tight klick av vänster-skribenter ...
    Man kan uppröras över lite olika företeelser. Du upprörs över att du inte är LO-medlem så du skulle kunna uppröras över att din medlemsavgift går till sådant du ogillar.

    Jag upprörs över att mina skattepengar går till alliansens privatiseringslekstuga SLL med konsekvensen att skattemedel som egentligen borde gå till sjukvård istället allokeras i nyliberal anda till oskäliga vinster för privatföretag. Det vore bättre att alliansen fokuserade på sjukvård i stället för att sponsra Skanska eller Innisfree eller Onemed eller...
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Flash Gordon skrev 2016-09-02 09:46:30 följande:
    Framförallt, tycker de att det verkligen behövs en till sida, en till kanal, med samma åsikter, samma tonläge, samma språk som det redan finns mängder av?

    Det liknar ju mer bara ett sätt att skapa intäkter för den där lilla gruppen vänster-skribenter än någonting annat. Mjölka ut pengar ur systemet - i detta fall facket - för att göda en liten elit.
    Alltid intressant att ta del av dina uppenbarelser.

    Så Politism syfte är att göda en liten elit av vänsterskribenter.

    När skrikhögern tänker till står självaste Blixt Gordon still vid en jämförelseSkrattande

    Hur går det med ditt avslöjande om att sossarna tänker satsa på parkettgolv på förlossningsavdelningarna. blev det till en cliffhanger där vi får vänta länge på den spännande upplösningenSkrattande
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Rataxes skrev 2016-09-02 10:44:42 följande:
    Både jag själv och andra i bekantskapskretsen har erfarenhet av de såssestyrda fackföreningarnas avundsjuka och missunsamhet när det gällt anställda som själva förhandlat fram bättre lönevillkor än de som de toppstyrda fackföreningarna gjort. Rensa bland egna led så kanske kanske det går att ta dem på allvar.

    44000 i månaden för att ungsåssar ska få lajva företagare är ganska förmånligt. En VVS-montör gör samhällsnytta, till skillnad från det S-märkta avloppsröret. Ingen VVS-montör är så duktig att hen kan tillverka något som klarar av att innesluta stanken som kommer från det som produceras på Politism.se.
    Jag brukar försöka undvika att sortera in människor i samhällsnyttiga och icke-samhällsnyttiga.

    Historien visar att den sortens människosyn brukar ha vissa konsekvenser.

    Det verkar som att du skulle passa in synnerligen illa i den nattmössestat du förespråkar. Där är det väl rimligen så att en tjänsts värde motsvarar det högsta värde någon är villig att betala för tjänsten.

    Nu är jag iofs inte så insatt i teorierna kring en nattmössestat, kanske fackföreningar är förbjudna i detta utopia. Eller att nattmössestaten har särskilda politiska kommissarier av sovjetmodell som avgör vad som är politiskt korrekt eller inte inom den åsiktskorridor nattmössestaten kan rymmas i.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Rataxes skrev 2016-09-02 16:15:04 följande:
    Nu är det ju främst röda och bruna socialister som brukar förknippas med att förbjuda folk från att organisera sig i diverse organisationer. Knappast något som förespråkas i ett liberalt samhälle.

    Bättre lycka med nästa Halmgubbe.
    Var det verkligen en halmgubbe.

    Jag tycker inte det, men så tycker jag också att du inte är konsekvent i din påstådda liberalism.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Rataxes skrev 2016-09-02 18:08:32 följande:
    Vad du tycker om mig och vad katterna lämnar i sina lådor lägger jag i samma skräppåse.
    Ja, jag förstår att du skäms över dina tankar och anser att de kan liknas vid avföring, som flera andra redan konstaterat är du ju också en aning fixerad vid avföring.

    Men så småningom kanske du lämnar det anala stadiet bakom dig, så att säga, tillsammans med nattmössestater och andra griller.

    Nåväl, särskilt konsekvent är du ju inte. Jag antar att det inte är förbjudet med fackföreningar i den där nattmössestaten du och några anda svärmar för, inte heller att det ska finnas en särskild avdelning där de mest tyckmyckna eller koleriska nattmössorna ska avgöra en varas eller en tjänst värde och samhällsnytta.

    Eller ska den där nattmössestaten vara en lydstat till Nordkorea med en Kim Jung-un-nattmösa som vajar med dekreten från Stor-Kim.

    Avundsjuka är ju den värsta sjukdomen brukar det sägas, så visst förstår jag att du blev förgrymmad när du fick veta vad journalisterna på Politism tjänarSkrattande
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Rataxes skrev 2016-09-02 19:50:33 följande:
    Nu är det ju ni socialister som står för den värsta sortens avundsjuka och missunnsamhet, undanber mig även din form av projicering.
    Återgå gärna till trådämnet, även om det smärtar hos er såssar att Partiet ständigt krymper.
    Inte smärtar det mig.

    Nu projicerar du din egen avundsjuka på andraSkrattande

    jag anser att det är fullt naturligt att S har minskat och utgår från att de aldrig mer kommer att komma i närheten av det stöd de en gång hade.

    Spelar inte så stor roll för mig, huvudsaken att det förs en någotsånär socialliberal politik där inte personer som klassar vissa arbeten som samhällsnyttiga och andra som motsatsen får något inflytande, särskilt inte om man som du gör detta på politiska grunder.

    Jag hoppas på att blockpolitiken ska brytas upp och på en regering som har en sammansättning av partier från båda de forna blocken.

    Där finns det risk att jag kan komma att bli rejält besviken, men när du tror att jag blir besviken för att S har minskat så utgår du från skrikhögerns omvärlds- och människosyn.

    Jag har inte mycket till övers för skrikhögern.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Rataxes skrev 2016-09-02 20:06:39 följande:
    Och så var halmgubben framme igen.

    Att du aldrig kan lära dig debattera utan dessa halmgubbar.

    Din syn på vad du kallar "skrikhöger" motsvarar min syn på den dumvänster du och andra representerar.
    Inte alls. 

    Du kan inte veta om det smärtar mig att S är ett 25-procentsparti numera, men det kan jag veta.

    Du får ta hand om dina egna halmgubbar, jag har ingen som helst avsikt att adoptera dem.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?