Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Abegayle70 skrev 2018-05-20 22:21:00 följande:
    Det är vad du tror.
    Det blir ingen oberoende utredning om de ska göras av UNHRC. Kolla vilka länder som ingår i det skämtet.

    Det är solklart att hamas bär ansvaret för att skicka fram civila bland sina egna terrorister i sina försök att bryta igenom gränsen för att kunna nå fram till israeliska samhällen för att utföra massmord på befolkningen.
    På  SR P1 i dag berättade unga killar från Gaza att de inte hade något att förlora och att livet inne i Gaza knappt var värt att leva. Kanske skulle livet efter detta ge dem något bättre.De var inte Hamas, men Gaza hade inget att erbjuda dem.
  • Padirac
    Abegayle70 skrev 2018-05-20 22:35:38 följande:
    Att livet inne i Gaza beskrivs på det sättet är också något hamas bär skulden till. Bara de senaste dagarna brände hamas bränsleledningarna vid gränsövergången. De vägrade även långtradare med förnödenheter att passera gränsen.
    Det är inte första gången jag skriver det, men gazabornas fiender är inte Israelerna, det är hamas och deras ledare som är det.

    Jag har inte hört det själv, men talade med en som lyssnat på P1 och Cecilia Udden som rapporterade om kartorna, men inte att de markerade ut civila mål och att kartorna skulle användas för att utföra attacker.  Hon intervjuade även en ung flicka som sa något på arabiska om judar... plötsligt bröt Uddéns röst in och orden om judar tonas ut....man fick inte veta mer om vad flickan sa.
    Det verkar finnas ett ömsesidigt hat mellan grupperna, övergrepp och krigsförbrytelser.

    Israel skulle tjäna på att riva upp sina illegala bosättningar. Vill Israel ha en en eller tvåstatslösning? Hur tänker de sig att det ska genomföras?  
  • Padirac
    Abegayle70 skrev 2018-05-20 22:48:47 följande:
    Det finns inte en enda israelisk bosättning i Gaza. Området är juderein sedan 2005.
    När bosättinngarna utrymdes lämnade man efter sig 4000 växthus, odlingar och livsmedelsfabriker. Dessa plundrades och förstördes av hamas.

    Gaza kunde utvecklats till ett semesterparadis med milslånga stränder och närheten till Israel. Istället valde man en islamistisk enpartistat vars främsta mål var att utplåna Israel.

    Bosättningarna i Gaza utrymdes med all rätt, men resten av bosättningarna på palestinsk mark är kvar.

    Ingen av parterna är oskyldiga som jag förstår det. Å ena sidan olagliga ockupationer, å andra sidan terrorbrott.

    Asymmetrisk krigsföring förekommer på bägge sidor.
      
  • Padirac
    Abegayle70 skrev 2018-05-20 23:33:38 följande:
    Israel har erbjudit 95% av Judéen och Samarien i utbyte mot fred och erkännnade flera gånger. Både Abu Mazen och hans företrädare Arafat har tackat nej. Arafat svarade med att starta den andra intifadan (som planerats länge) det gjorde att Israeler tappade förtroendet för PA och började rösta på partier som stod för säkerhet och försvar.
    Många här är rädda för vad som skulle hända om Israel drog sig ur Judéen och Samarien, hamas tar över i Ramallah och förvandlar västbanken till avskjutningsramp.
    Är det bosättningarna som förhindrar att västbanken blir en avskjutningsramp - skulle inte tro det.

    en.wikipedia.org/wiki/2000_Camp_David_Summit

    Som jag förstår förhandlingarna i Camp David så fanns det en del saker som anspågs avgörande för bägge parter där man inte kunde komma överens. Uppdelningen av västbanken i 3 skilda delar och frågan om östra Jerusalem.

    Palestinierna krävde också att de Palestinier som flytt skulle få återvända till sina hem, men det avvisar Isreal då de inte vill ha en stat som består av både judiska israeler och muslimska palestinier i en större omfattning.

    "Due to the first Arab-Israeli war, a significant number of Palestinian Arabs fled or were expelled from their homes inside what is now Israel. These refugees numbered approximately 711,000 to 725,000 at the time. Today, they and their descendants number about four million, comprising about half the Palestinian people. Since that time, the Palestinians have demanded full implementation of the right of return, meaning that each refugee would be granted the option of returning to his or her home, with property restored, and receive compensation. Israelis asserted that allowing a right of return to Israel proper, rather than to the newly created Palestinian state, would mean an influx of Palestinians that would fundamentally alter the demographics of Israel, jeopardizing Israel's Jewish character and its existence as a whole."

    Jag kan inte se att Israel är utan skuld - att stoppa bosättningar och dra tillbaks de redan existerande är ett minimivillkor för att uppfylla krigslagar och inte syssla med illegal inflyttning av egen befolkning på ockuperad mark.
  • Padirac
    r2d2 c3po skrev 2018-06-06 00:30:44 följande:
    Jag tycker SCB har en del att förklara om nu sympatierna i Maj skiljer sig så oerhört från valet - vilket de gjorde 2014 (60% fel går inte att snacka bort).

    Lika konstigt är det att ocke publicerade mätningar visar rätt, samt att ointressanta mätningar direkt efter valet visar rätt.

    Det finns f.ö fler statsvetare med dålg koll än vad vi behöver.
    Det är många väljare som bestämmer sig sista veckorna eller dagarna - det är färre och färre som har en partitillhörighet. 

    Det är naturligtvis inget som SCB rår för och behöver förklara sig eller försvara sig.
      Att tro något annat är ganska obegåvat
  • Padirac
    r2d2 c3po skrev 2018-06-06 00:40:21 följande:

    Det är klart att det är felaktigt. Det kan ju en apa se och det behandlas ju t.o.m som felaktigt i diverse riksmedier. Man tittar eg. bara på förändringar.


    Så du menar att apor är de som anser att en mätning i maj är fel om det inte stämmer I september...
  • Padirac
    r2d2 c3po skrev 2018-06-05 23:35:11 följande:

    Det luktar efterhandskonstruktion. SCB har usla resultat i sina mätningar. Det är otroligt osannolikt att SCB skulle ha rätt och alla andra institut mer eller mindre fel.
    Här finns en uppskattning över hur fel olika institut har i sina mätningar - SCB visar lite övervikt för S stöd, de institut som visat högsta siffrorna för SD är de som visar övervikt för SDs stöd -  inga kioskvältare alltså. SD verkar i dessa mätningar inte riktigt nå fram till 20% om vi räknar bort de som överskattar deras stöd.
     
  • Padirac
    Anton Chigurh skrev 2018-06-06 10:39:46 följande:
    ....åtminstone om det diffar 60 % (SEXTIO PROCENT)
    .
    Det är tydligen svårt att ta till sig hur väljare inte bara i världens modernaste land utan i hela västvärlden rör sig och beslutar om var de lägger sin röst.

    Rörligheten och senare beslut är inget nytt utan har pågått i 10-tals år.

    www.svt.se/nyheter/inrikes/partibyten-allt-vanligare

    "Stora rörelser mellan partierna

    Men tittar man på mätningar från hela mandatperioden så ser man att rörelserna mellan partierna är stora.


    – Tidigare kunde man födas in i ett parti som man sedan röstade på hela livet. Nu kan man ändra sig från en dag till en annan, säger Torbörn Sjöström och ger några exempel; Moderaterna har under mandatperioden tappat rekordmånga väljare till främst C och SD, men väljarna har också vandrat mellan alliansen och de rödgröna, framför allt mellan M och S."

    www.metro.se/artikel/professor-m%C3%A4nniskor-best%C3%A4mmer-sig-senare-xr

    "Omkring en miljon svenskar kommer att bestämma sig i sista stund – eller ändra sig – om hur de ska rösta på söndag. Opinionsmätningarna visar att de osäkra väljarna hamnar kring 12-15 procent, samtidigt som undersökningar från tidigare val skvallrar om att 18 procent tar beslutet under den sista veckan, och 12 procent samma dag som segrarna koras. Det förklarar Sören Holmberg, professor emeritus vid Valforskningsprogrammet på Göteborgs universitet, som jämför de kommande dagarna med ett sprinterlopp på 100 meter."

  • Padirac
    r2d2 c3po skrev 2018-06-06 11:17:51 följande:
    I Maj röstar alla på S. I September röstar alla på SD. Åtminstone när det är valår.

    I valet om typ 90 dagar kommer SD få över 20% och S mindre än 25%. Du och Bill kommer hitta bortförklaringar och efterhandskonstruktioner.
    Det är märkligt att en text om hur väljare historiskt sett har en rörlighet och att väljare mer och mer beslutar sig sent för vilket parti som ska få deras röster kan utmynna i anklagelser om bortförklaringar och efterhandskonstruktioner.

    Hur får du ihop en beskrivning av verkligheten som är uppbackad av 10-tals år av erfarenheter och mätningar till att handla om något helt annat och utmynna i personliga anklagelser?

    Känslostyrd argumentation?  Känslostyrd verklighetsuppfattning? 
  • Padirac
    Anton Chigurh skrev 2018-06-06 14:43:50 följande:
    10 tals år av erfarenhet, och mätningar....

    Erfarenhet och mätningar som ÄNDÅ, trots denna gedigna erfarenhet, ger ett resultat med en felmarginal på en sisådär 60 %

    Då förstår jag förbanne mig inte varför majoriteten härinne slår klackarna i taket så snart en undersökning visar att Sd har backat 0,5 %
    Om så Sd hade backat 60 %, så hade det fortfarande varit inom felmarginalen.

    Iaf enl ditt resonemang...
    Du har visst inte förstått att partisympatierna kan skilja ganska avsevärt under en tidsrymd på 4 månader - skälet är enligt uppgifter att 20% av väljarkåren inte har ett favoritparti som de alltid röstar på utan ser till andra saker.

    Så det du kallar 'mitt resonemang' är din alldeles egna missuppfattning.

    Att jag och andra sedan blir gladaav att ett rasistiskt parti som SD får mindre stöd har med känslor att göra - inte med att partisympatierna varierar över tid.
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?