Inlägg från: FDFMGA |Visa alla inlägg
  • FDFMGA

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Flash Gordon skrev 2016-09-25 13:34:29 följande:
    Deras sympatisörer säger annorlunda och det är de som kommer att lägga rösterna så småningom.

    Återstår att se hur partierna reagerar på denna rörelse bland deras väljare.

    .
    Det mest intressant är förstås att siffrorna i M är 61-28.

    M+SD kan förmodligen ... nästan ... ha egen majoritet efter nästa val och tar Alliansen SD i hand och jobbar med dem som S jobbar med sina ytterkantspartier V och MP så kan S kyssa makten adjö för en lång, lång tid framöver.

    Därav S desperata kampanj för att försöka hålla liv i "brun-smetningen" av SD.
    Nja, desperationen ligger ofta i betraktarens öga men hursomhelst verkar det rimligt att allianspartierna förklarar under vilka villkor de kan tänka sig att samarbeta med SD.

    Det vore något förresten - att ta med Putinkramare i det försvarspolitiska samarbetet mot bakgrund av det säkerhetspolitiska läget.Skrattande

    Jag gissar att skrikhögerns drömmar om att alliansen utökas med ett rasistiskt parti kommer att framstå som allt mer desperata allteftersom valet närmar sigSolig
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Kung Markatta skrev 2016-09-25 17:16:51 följande:
    Var det rimligt att Stefan Löfven inför valet 2014 inte redogjorde för under vilka villkor han kunde tänka sig att samarbeta med V?

    Putinkramare, som i alla fall SD:s europaparlamentariker eventuellt i någon liten omfattning kan misstänkas vara, eller Lenin- och Stalinkramare som V var långt in på 80-talet, är det nog säkrast att lämna utanför det försvarspolitiska samarbetet. Det har ju både S och allianspartierna klarat av tidigare och det går säkert bra nu också. Det här är ett område där sossar och borgare kunnat samarbeta tidigare så varför skulle det inte gå nu?
    Det går säkert bra, ännu bättre om man under en begränsad period kan få en regering som lyckas hitta breda parlamentariska uppgörelser. Jag gissar att man någon gång i framtiden mycket väl kommer att beskriva SD i en historisk fotnot där det framgår att partiets existens innebar att blockpolitiken bröts upp i och med att de andra partierna var tvungna att hitta okonventionella lösningar för att få till en regering med möjlighet att förankra beslut mot breda majoriteter.

    Om du tittar på hur frågan i undersökningen Flash länkade till är formulerad så saknar den helt relevans för regeringsfrågan. 

    Jag skulle snarare vilja formulera alternativen:

    Om SD ställer kräver ett aktivt samarbete för att de ska ge sitt stöd till en alliansregering där vissa av kraven innebär att alliansen går dem till mötes avseende invandring och integration/assimilation - hur anser du då att alliansen eller enskilda allianspartier bör agera.

    Förhandla med SD

    Förhandla med S

    Blir alliansen större än de rödgröna efter valet och SD väljer att inte kräva något i gengäld för att de ger alliansen sitt stöd så blir ju däremot situationen densamma som efter valet 2010.

    SD lär knappast vara intresserade av att ingå i en regering - men däremot av att få ett erkännande som en del av regeringens beslutsunderlag och ett reellt inflytande över regeringens beslut. Alltså ungefär som förhållandet mellan nuvarande regering och V.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Kung Markatta skrev 2016-10-01 15:11:39 följande:
    www.jnytt.se/article/kommunalrad-inblandad-i-.../

    Kommunalråd inblandad i sexhärva
    I början av september grep polisen 13 män misstänkta för att ha köpt sexuella tjänster, något som Jnytt tidigare har skrivit om.

    En av de som greps var kommunalrådet David Svensson (S) i Habo, det uppger SR Jönköping. Svensson konfronterades av två poliser i samband med att han kom ut från en lägenhet i Jönköping.

    Svensson har nu fått ett strafföreläggande och ska betala dagsböter på drygt 19 000 kronor.
    Trist.

    Tror du S kommer att minska kraftigt i Habo kommun på grund av den här grisen?
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Rataxes skrev 2016-10-01 22:33:50 följande:
    När Såssar köper sexuella tjänster, betalar de med egna pengar eller låter de som vanligt någon annan betala?
    Det är en fråga som säkert verkar relevant för icke-socialdemokrater, till exempel för det där gänget som tror på en nattmössestat där all skatt är stöld utom skatt till militär och polis.

    För en socialdemokrat är det mer relevant att ställa frågan - vad händer med den här sexköparen.

    Låt mig gissa att han inte är kommunalråd längre om en vecka.

    Min uppfattning är åtminstone att S inte skyller ifrån sig utan tar ansvar, vilket i det här fallet innebär att man tvingar honom att avgå.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    oOOo oOOo skrev 2016-10-02 10:52:15 följande:
    Du tänker på Lennart Geijer? Om det var han själv som betalde eller om det vara staten är nog oklart men han var nog lika gniden som Ove Rainer, en annan Palmegunstling smile2.gif
    Fast geieraffären, alltså 1970-tal, har nog mycket liten påverkan på opinionsläget för S - eller för C för den delen, även Fälldin påstods gå på bordell.

    Jag trfor du måste skilja mellan skrikhögens bekräftelsebehov och förtroendet för S i nutid.

    Därmed inte sagt att inte skrikhögern bör skräna i flock smile2.gif
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Rataxes skrev 2016-10-02 14:01:14 följande:
    Njae, tänker inte på någon speciell såsse, Raineraffärens dåliga eftersmak handlar för mig om att flera inblandade var minderåriga. Vad vuxna människor har för privata affärsuppgörelser sinsemellan angår mig inte anser jag. Det som roar lite är såssarnas ständiga problem att leva som de lär, typ Ove Rainer.
    Grisfarmen i ett nötskal.
    Inte heller Raineraffären - 1980-tal - lär ha någon betydelse för andra än skrikhögern, det är trots allt 30 år sen.

    Där kan man tala om fördröjda reflexer, 1970- och 1980-talets händelser har nått fram och skrikhögern tror att detta ska påverka opinionen för S nästan ett halvsekel senare.

    Ja herregud. Relevanskontroll - ditt namn är inte skrikhöger  smile2.gif

    Nåja, man kan ju alltid hoppas på en djuplodande analys av hur Geijer- och Raineraffärerna  påverkar opinionsläget för S idag från skrikhögerns vassaste intellektSolig
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    KillBill skrev 2016-10-02 19:37:20 följande:
    Självklart är det helt förkastligt när, som i det här fallet, en lokalpolitiker köper sex och precis som FDFMGA så tror jag att händelsen kommer att resultera i att mannen i fråga får se sig om efter andra arbetsuppgifter.

    När det gäller Geijeraffären så är den nästan 40 år gammal och ska vi diskutera statsråd som köper sex så känns det mer aktuellt att diskutera det moderata statsrådet Sven Otto Littorin som lämnade sin post för drygt sex år sedan efter anklagelser om att ha köpt sex av kvinnor..
    Jag tror nog att det här gänget förstår att politikerskandaler från 1970- och 1980-talen inte har någon som helst inverkan på väljaropinionen idag, jag ser det mer som att skrikhögern har ett ständigt lika pockande behov att att få flabba i grupp och samtidigt få putsa varandras egon.

    Kommunalrådet från Habo och hans sexköp kommer heller inte att påverka på riksnivå, knappast ens i Habo om han tvingas gå.

    Och så blir det förstås, S är nog det svenska parti som är mest angeläget att deras företrädare ska leva som de lär.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Världsmedborgare skrev 2016-11-20 09:27:49 följande:
    Verkar visst gå åt fel håll  smile1.gifgoo.gl/PyXgmJ
    27,5 procent.

    Det är ju alldeles för lite mot bakgrund av att S är ett av få partier som är beredda att ta ansvar för Sverige.

    Man kan hoppas att framgångarna för Trump får några av de borgerliga partierna att inse hur viktigt det är att stå upp för Sverige och svenska värderingar och kräva att moderaterna stänger dörren mot slaskhögern och att de anständiga partierna i stället  lägger prestigen åt sidan och börjar samarbeta för en politisk utveckling där populismen placeras där den hör hemma - på dynghögen.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Världsmedborgare skrev 2016-11-24 18:38:21 följande:
    TV4/Novos novus.se/valjaropinionen/tv4novus-valjarbarom.../
    Intressant att SD enligt Novus är dubbelt så stora på landsbygden jämfört med storstaden.

    Samma fenomen som med Trump, invandrarna och etablissemanget, de där som gör sig märkvärdiga i stan, bär skulden till att landsbygden avfolkas.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Världsmedborgare skrev 2016-11-24 19:13:17 följande:
    Visste du inte det? SD har alltid varit stora på landsbygden, speciellt i Skåne.
    Och då behöver jag inte skriva mer om det för att du ska förstå, i annat fall kan du läsa om hur SD uppstod. smile1.gif
    Jodå. Det framgick tydligt vid senaste valet att SD är som starkast där avfolkningen och industridöden också har gått längst.

    Vill man få stopp på invandrarhatet så handlar det inte så mycket om folkupplysning och integration som att återställa framtidstron på landsbygden.

    Och det tror jag inte är möjligt, avfolkningen och utarmningen av landsbygden kommer bara att fortsätta.

    Bodde en massa år i Norrlands inland och arbetspendlade fler mil om dagen än någon här nere skulle anse rimligt. Vad jag tror skulle kunna vara en möjlighet är att ha en inskränkt service i den rena glesbygden, men också en skatt som är anpassad till den servicenivån och sedan i stället satsa på starka regionala centrum.

    Men det kändes rätt absurt att bo i princip mitt i skogen och ändå betala mycket hög kommunal- och landstingsskatt för exempelvis kommunikationer som inte fanns.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?