Inlägg från: Så allting gick |Visa alla inlägg
  • Så allting gick

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Rataxes skrev 2023-06-08 21:54:15 följande:
    Det är 3 år och 3 månader till nästa val. Om 3 år kan man börja bry sig om opinionsundersökningar.
    Hänvisa till KillBill hur snabbt det vänder, en månad till en annan, samt det jag hänvisat till att vara delaktig inom opinionsundersökningar, där man hänvisar till välja ångrar sig, gått tillbaka till det partiet man gillar bäst.

    Exakt som jag beskrivit att det fungera, där jag själv först var sosse, blev moderat men svara ändå sosse ett bra tag, även om jag röstade på M
  • Så allting gick
    nattuw skrev 2023-06-09 20:52:53 följande:
    Tydligen har det under flera år spekulerats i om Andersson har alkoholproblem. Vilket någon sedan kopplade till hennes beteende. Vart det ryktet kommer ifrån eller om det finns någon substans bakom vet jag inte. Men det är en möjligt förklaring. Fast det kan ju lika gärna vara så att Andersson helt enkelt inte är särskilt trevlig.
    Tror detta med bakis kommer från 2015 när arga Andersson börja käfta med talmannen.
    -----------------------------------------------------------------------------------------------

    Och Andersson fortsatte:


    ? Bra, man får glida på sanningen hur mycket som helst, enligt den moderata talmannen.


    "Käfta inte med presidiet"

    Men då fick Tobias Billström nog och markerade:


    ? Jag rekommenderar finansministern att inte börja käfta med talmanspresidiet, det får finansministern ta i talarstolen, det är inte jag som deltar i debatten.

  • Så allting gick
    Polyrytm skrev 2023-06-10 13:17:51 följande:

    Jag tror att det inte är helt ovanligt med lite för hög alkoholkonsumtion bland politiker. Mycket arbete, stress och press. De är också människor.


    Tror dom flesta skulle reagera om en kollega på samma arbetsplats följer efter någon in på toa o börja skälla på en som arga Andersson gjorde med Busch.
    Det är tecken på en störning, kan vara alkohol, det ger ofta dessa beteenden som är ut över det normala o i aggression, som skrika tyst åt parti motståndare men dock till kolleger som jobbar under samma tak.
    Tror ingen vanlig arbetsplats skulle tolerera sådan beteende. som jag lyfte fram tidigare 2015, Andersson börja käfta med talmannen, visar tydligt att hon inte vill respektera regler.  Tänk vilket hönshus det hade blivit i riksdagen om alla börja käfta på det sättet, vi skulle få problem i landet som resultat.
  • Så allting gick
    nihka skrev 2023-06-17 09:34:44 följande:
    Magdalena Andersson leder med hästlängder när det gäller partiledarförtroende. Åkesson har varken mycket eller ganska stort förtroende hos 74 procent.

    Ja, det var det jag sa. Åkesson blir snart utbytt. Han verkar trött och ser puffig ut.

    Åkesson har ingen som helst erfarenhet utanför politiken, har inte haft ett jobb utanför politiken i hela sitt liv så han kanske följer efter sina polare till Ungern och öppnar en bar där eller nåt.

    novus.se/valjarforstaelse-arkiv/partiledarfortroende-februari-2023/
    Vi vet att dessa opinionsundersökningar enbart handlar om att stätta press på regeringen att utföra utlovade vallöften.
    Si o så många har gått över, menas ingenting när det gäller själva valet, det ser man bla på små partierna, ingen når i princip nivån på 4%, men vi alla vet att dessa kommer nå över 4% när det väl bli val.

    På detta sätt kommer man hålla på nu i 3 år till, dvs egentligen helt meningslöst, vi vet att Åkesson kommer ställa upp nästa val, hur än trött o less han må vara, han vill bevisa att han kan sitta i regeringen, ett löfte han gav tidigare.  vi alla förstår han kommer uppfylla detta löfte till nästa val. Om inte annat bara för att bevisa för Åkesson själv.
    Att han nu inte behöver jobba så hårt är ett medvetet val, perfekt läge o testa annat, men 1 år innan valet är han mest troligt tillbaka i full kraft.
  • Så allting gick
    nihka skrev 2023-06-17 23:41:55 följande:
    Nej. Magdalena Andersson leder med hästlängder när det gäller partiledarförtroende. Åkesson har varken mycket eller ganska stort förtroende hos 74 procent.

    Åkesson blir snart utbytt. Han verkar trött och ser puffig ut. Vet inte hur hans vikarie ser ut. Förhoppningsvis för SD inte lika trött och puffig som Åkesson.

    Åkesson har ingen som helst erfarenhet utanför politiken, har inte haft ett jobb utanför politiken i hela sitt liv så han kanske följer efter sina polare till Ungern och öppnar en bar där eller nåt.

    novus.se/valjarforstaelse-arkiv/partiledarfortroende-februari-2023/
    Vi vet istället att arga Andersson blir utbytt ifall hon förlorar nästa val, pressen är olika på S och SD.
    Åkesson har flaggat att han sitter i regeringen efter nästa val, vi alla vet att detta är mycket möjligt nu, vi har C, V och S att tacka för detta.

    Det spelar alltså ingen roll hur mycket S ökar, vinner inte röda blocket nästa val läggs all skuld på just arga Andersson. 
  • Så allting gick
    nihka skrev 2023-06-18 00:03:57 följande:
    Åkesson blir snart utbytt. Han verkar trött och ser puffig ut. Vet inte hur hans vikarie ser ut. Förhoppningsvis för SD inte lika trött och puffig som Åkesson.
    Problemet är att Åkesson blivit accepterad, han har även fixat en rätt snygg kvinna. Matilda är bara 28 år och Åkesson 44, klart han behöver lite timeout från arbetet ett tag för att umgås med en snygging.
  • Så allting gick
    KillBill skrev 2023-06-18 10:25:26 följande:
    Tacka Haha :)  S är större än M och SD tillsammans och L och KD ligger under spärren. Det ser inte bara mörkt ut  för det brunblåa blocket det är nattsvart.

    L kommer inte över 4% om de sätter sig i en regering med SD. I KD vill många att partiet ska stå för en mjukare politik än den man tvingas acceptera idag. Med SD i regeringen kommer fler väljare lämna KD.
    Tar man källor innan valet, jämför sedan med det verkliga valresultatet stämmer denna SVT sammanställt. SD har mest trogna väljare, samt vuxit ända från start.
    Man har även vane väljare, folk som aldrig röstat på annat parti än SD.
    Har en känsla SD kommer fortsätta växa till nästa val.
    -

    SD:s väljare är mest trogna sitt parti och störst andel partibytare återfinns hos C och L. Det visar SVT:s vallokalundersökning Valu över väljarströmmar.


    ? Det verkar som att när partier säger att man vill samarbeta med ett annat parti så öppnar man dörren för väljarflykt till det partiet, säger Henrik Ekengren Oscarsson, professor i statsvetenskap.


    86 procent av dem som röstade på Sverigedemokraterna i valet 2018 röstade på partiet även i årets val. Störst andel nya SD-väljare är före detta socialdemokrater och moderater.


    Sedan SD kom in i riksdagen 2010 har partiet gått starkt framåt och enligt Henrik Ekengren Oscarsson är det signifikant för partier som växer att behålla väljare. Och det har Sverigedemokraterna lyckats med, säger han.


    Många SD-väljare är dessutom relativt unga och har aldrig röstat på ett annat parti, förklarar Ekengren Oscarsson. Man bygger upp en vana att rösta på Sverigedemokraterna.


  • Så allting gick
    Padirac skrev 2023-06-18 23:14:46 följande:
    S lade ner rasbiologiska institutets rasbiologiska verksamhet 1936. De ägnade sig därefter åt genetisk forskning. 

    Rasbiologiska institutet bildades under en regering som inte leddes av S. 

    Du måste läsa på för att ha relevanta och med sanningen överensstämmande argument, det blir så fånigt att behöva rätta felaktigheter istället för att debattera eller diskutera sakfrågorna..
    Vi vet Branting II hade makten 1921-1923, rasbiologiska startade 1922.

    S hade 36,2% av rösterna, ungefär som idag.
    S hade makten att kunna stänga ner nazi fasoner men gjorde inte detta, visst var S skyldiga till detta.
    Försöka påstå något annat är en ren lögn.
  • Så allting gick
    Padirac skrev 2023-06-19 15:24:46 följande:
    Du får kolla upp regeringsinnehav och statsminister för den 13e maj 2021 då beslutet om rasbiologiska institutet fattades 

    Återkom när du har mer info.. 
    Tagna beslut gäller bara tills man ändrar beslut, det kanske du ser vid ex reduktionsplikten, den blev ändrad på handvändning, nu kommer den hamna på 6% efter årsskiftet, spelar alltså ingen roll att sossarna tog beslut att den skulle hamna på 40% år 2024. 

    Det samma med rasbiologiska institutet, hade gått lika snabbt o för sossarna o ändra beslutet. Lite därför vi röstar och har en regering, få till ändringar.

    Men du kanske vill ha en diktatur?
  • Så allting gick
    Padirac skrev 2023-06-19 19:58:47 följande:
    Så din kritik gäller inte längre vilken regering som beslutade om rasbiologiska institutet - utan vilken regering som inte avskaffade rasbiologiska institutet?

    S avskaffade rasbiologiska institutets rasbiologiska verksamhet 1936, namnet behölls men verksamheten kom att inriktas på genetisk forskning..

    Du ska kanske kolla upp vilka regeringar som satt mellan 1921 och 1936 

    Valmansförbundet, socialdemokrater, folkpartiet, liberaler och bondeförbundet bildande alla regeringar under tiden..  ingen kritik mot övriga partier? 

    Eller är det kanske namnet på institutet du har invändningar mot- inte vad de gjorde?
    Man måste särskilja, 1921 var ett speciellt valår. Lika rösträtt för män och kvinnor i riksdag.
    Människor med fattigunderstöd fick inte rösta, ex en änka med barn som behövde bidrag till mat för barnen, likaså för många samer. Men samerna hade det inte så lätt, skatten var även knuten till rösträtten, många levde på sina renar o fiske osv. fick inte rösta.
    S med sin majoritet vägra lika rätt för alla människor.

    1921 var ett speciellt år, kort efter första världskriget.  sossarna fick majoritet, precis som M-blocket har majoritet i dag, Vi ser att M förändrar och driver igenom beslut, trots att blocket inte är lika starkt majoritet o mandat som S hade 1921.

    Sossarna fortsätter med sin nazi politik, precis som Hitler gjorde, han förbjöd oppositions politik, likt Arga Andersson samt Lööf, man vill fortsätta förbjuda SD att vara i opposition trots en demokrati. S nazi takter sitter ännu kvar, den har inte försvunnit.
    Vi ser även likheter mellan arga Andersson o Hitlers sätt, då med benämning "Arga"  Hitlers utbrott var fruktade, Hitler kunde vråla och hytta med armarna tills han tuggade fradga, man påstår likt arga Andersson att det är skådespeleri, en bestämdhet, för att förstärka de egna känslorna och påtvinga andra sin vilja.

    Vi ser det ofta, Andersson skriker tyst till sina motståndare, följer efter i raseri utbrott in på toa, osv osv.  
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?