Inlägg från: Så allting gick |Visa alla inlägg
  • Så allting gick

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Padirac skrev 2023-06-19 21:50:21 följande:
    Dålig research igen..  tråkigt att du inte läser på ordentligt..

    Varje regering från oktober 1920 till september 1936 var minoritetsregeringar, detta oavsett det var valmansförbundet, socialdemokraterna, de liberala partierna eller Bondeförbundet som satt i regeringställning

    All information är lätt tillgängligt men du misslyckas igen med att träffa sanningen med dina påståenden.  Det är en osannolik missrate som presenteras.

    Det verkar på ditt resonemang som att alla minoritetsregeringar dessa åren drev nazistisk politik, det här väl i så fall att det endast är Vänsterpartiet, Miljöpartiet och kd som inte har nazistisk historik av dagens riksdagspartier..  till skillnad från SD som har samtida kopplingar till nazism och fascism..  du vet uppgifterna i SDs egna vitbok som sträcker sig till 2010 bekräftar detta...
    Du tycker M nu är en majoritets regering med sin 19,1%? vad jag vet var det ett mycket jämnt val. S hade det mycket bättre 1921, stöd av bla sosse vänsterpartiet.
  • Så allting gick
    Padirac skrev 2023-06-19 22:21:41 följande:
    Med tidöpartierna är det en majoritetsregering nu. Oppositionen är i minoritet.

    Valen från sena 1920 till sena 1936 är alla minoritetsregeringar, övriga partier är i opposition.  Oppositionen är i majoritet.  Valet 1936 bildades en majoritetskoalition mellan s och Bondeförbundet.

    S har en lång historia av att samarbeta med mittenpartierna och mittenpartierna har en lång historia av att samarbeta med S. det är först på 1970-talet som de borgerliga inleder närmare samarbete och i slutet av 1990-taler låter S Vänsterpartiet förhandla med S och agera stödparti till S-regeringen.   Vänsterpartiet hette  mellan 1917-21 socialdemokratiska Vänsterparti, mellan 1921 och 1967 Sveriges kommunistiska parti, därefter vpk och från 1990 Vänsterpartiet.

    Att S året 1921 fått stöd av ett parti som skapats genom att medlemmarna uteslutits ur socialdemokraterna får väl anses vara ytterligare ett hittepå från dålig research...

    s har historiskt sett kommunisterna som ett opålitligt parti iom kommunisternas direkta koppling till Moskva och Sovjetkommunismen. 
    Vad är skillnaden menar du?

    Vi vet Andersson i raklösen var grön C, på S sida, vi vet svenska socialdemokraterna vänsterpartiet var rött o med S
    Kommunistiska partiet, ett socialistiskt parti, på S sida.
    Tillsamman hade dom en god majoritet i riksdagen. Mycket bättre än vad man har idag och sista åren, där man kunnat rösta ner Löfven, haft ordentliga problem.
  • Så allting gick
    Padirac skrev 2023-06-19 22:46:49 följande:
    Nu är ju inte S röstandel på 36,2% och kommunistiska partiets röstandel på 4,6% vid valet 1921. Det kommunistiska partiet styrdes vid tiden av Moskva/Sovjetkommunismen och de var enligt S Sveriges fiender.  Ett icke samarbete på 36,2+4,6 skulle inte under några former gett majoritet... Vad får du allt från

    Varken historia , politisk historia, politiska ideologi eller matematik har du kunnat visa att dina inlägg återger rätt, frågan är om inte 'man och nöjd' skulle varit stolt över alla felaktigheter som dragits ur navelludden så här långt.. 
    Om vi nu ska ta lite till roliga sosse nazi grejer.

    Brandt socialdemokratisk politiker 1938-1943. Han blev känd för han nominerade Adolf Hitler till Nobels fredspris 1939. Det är sanna sossar det.
  • Så allting gick
    Padirac skrev 2023-06-19 23:02:34 följande:
    Nu är ju inte S röstandel på 36,2% och kommunistiska partiets röstandel på 4,6% vid valet 1921 mer än 50%
    Du kanske ska titta hur många blå partier det fanns 1921, mandat 103, röda någonstans vid 130. Röda har majoritet om du jämför med dagens regeringskriser som oftast varit i samband med S sista tiden, samt igenom tiderna. 1923, 1990, 2014 och 2021, S och regeringskris, dom toppar ligan.

    Du vet regeringskris, man ställer frågan om dom klarar av att styra landet.
  • Så allting gick
    Padirac skrev 2023-06-19 23:21:23 följande:
    Du känner säkert inte till begreppet ironi - men det finns en del att läsa om såväl detta som om nomineringen i sig.
    Men dock göra en sådan nominering, visar på sitt sanna jag, visst sedan inse att han hade fel o försöka släta överallt.

    Dock skrev han så här:

    Till Norska Nobelkommittén

    Jag föreslår härmed ödmjukt att fredspriset för 1939 tilldelas den tyske förbundskanslern och führern Adolf Hitler, en man som enligt miljontals människors åsikt är en man som mer än någon annan i världen har förtjänat denna högt respekterade belöning.


    Autentiska dokument avslöjar att världsfreden i september 1938 var i stor fara; det var bara några timmar innan ett nytt europeiskt krig kunde bryta ut. Mannen som under denna farliga tid räddade vår del av världen från denna fruktansvärda katastrof var utan tvekan det tyska folkets store ledare. I det kritiska ögonblicket lät han frivilligt inte vapen tala även om han hade makten att starta ett världskrig.


    Genom sin glödande kärlek till fred, som tidigare dokumenterats i hans berömda bok Mein Kampf ? bredvid Bibelns kanske bästa och mest populära litteratur i världen ? tillsammans med hans fredliga prestation ? annekteringen av Österrike ? har Adolf Hitler undvikit användningen av våld genom att befria sina landsmän i Sudetland och göra sitt fädernesland stort och mäktigt. Förmodligen kommer Hitler, om den blir opåverkad och lämnas i fred av krigshetsare, lugna Europa och möjligen hela världen.
    -

    Erik Gottfrid Christian Brandt i riksdagen kallad Brandt i Söderby, född 31 augusti 1884 i BorrbyKristianstads län, död 22 oktober 1955 i Stora Tuna församlingKopparbergs län,[1] var en svensk folkskoleinspektör och socialdemokratisk politiker. Han var ledamot av Sveriges riksdags första kammare 1938-1943.

  • Så allting gick
    Padirac skrev 2023-06-19 23:36:49 följande:
    Nu är det ju inte Brandt som i den här tråden försöker släta över allt som inte stämmer med verkligheten. 

    I verkligheten är det SD och deras fotfolk som alltid vill dölja sina egna samtida nazi och fascistkopplingar genom påståenden som de du kommer med i tråden och som SD genom din bruna propaganda -för att använda Mattias Karlssons egna ord - sprider i den bruna filmen..
    Nu försöker du dölja sossarnas äkta historia med den store nazist grundaren.

    Även om Hitler hade annekterat Österrike, ville sossen ge han fredspriset.
    Liknar Putins annektering av delar av Ukraina.

    Allt annat efter själva Hitler är bara glåpord för att försöka framhäva något som tidigare existerat, Putin gör exakt det samma, alla är nazister även enligt han.
  • Så allting gick
    Padirac skrev 2023-06-20 00:02:44 följande:
    I det här fallet är det väl ändå brunhögern som anklagar S med glåpord för att vara nazister för att slippa stå med skammen för egna nazisympatier och att SD har en verklig samtida koppling till nazism och fascism. 

    De kremlska spegelstrategierna du kör med är gamla och trötta och verkligheten säger mot det du och brunhögern påstår.
    Det är bara den äkta varan som är sanningen.

    Risken idag att nazister uppstår är i princip omöjlig, hur än mycket någon vill eller ens kan försöka kommer det aldrig nå nivån det var på Hitlers tid.

    Det är som sagt bara socialistisk propaganda, likt Putin gör för ryssarna. 
  • Så allting gick

    Nu konstaterat. Socialdemokraternas halleluja politik ang reduktionsplikten var inte annat än just en halleluja politik arga Andersson drev, hon drev upp bränslepriserna istället för alla, den saknade verklighets anknytning, vi tackar istället gud för han bytte ut Andersson till Kristersson.
    Vissa sig att arga Andersson inte har mycket kunskap o komma med.
    .

    Reduktionsplikten kan vara en effektiv åtgärd för att Sverige ska nå klimatmålen, skriver Riksrevisionen i en ny granskning. Men myndigheten slår också fast att införandet av reduktionsplikten har drivit upp diselpriset mer än väntat ? och att den nuvarande utformningen är ohållbar.

    Samtidigt konstaterar myndigheten att lagen har drivit upp dieselpriset mer än vad den tidigare regeringen förutsåg, bland annat till följd av en oförutsedd ökning av priset på biodrivmedel.


    Dessutom slår Riksrevisionen fast att reduktionsplikten i sin nuvarande utformning ? som innebär att den ska höjas årligen fram till 2030 ? är omöjlig att genomföra.


    ? På några års sikt kommer det inte gå att blanda in så mycket biodrivmedel som reduktionsplikten föreskriver, säger revisionsdirektör Peter Jörgensen till TT.


    Kritik mot S-regeringen

    Ytterligare höjningar av reduktionsplikten riskerar att öka utsläppen i andra delar av världen.


    ? Om inte de får tag på råvarorna för att de går till reduktionsplikten i Sverige, då använder de i många fall exempelvis fossila alternativ,

  • Så allting gick
    klyban skrev 2023-06-20 20:42:11 följande:

    Inte ens en sak, då S är inga kommunister.
    Två, kommunister är så extremt ovanliga.


     


    Nu har du IGEN berättat vart du är politiskt.


    Sossarna samarbetar med vänstern, vänstern är kända kommunister i historien.
    Bl.a Ida Gabrielsson svarade hon var kommunist. för bara några år sedan, Via samarbete med vänstern blir S ihop med kommunister och verkar trivas vid dess sida.
    .

    Först nu ber vänsterledaren Lars Ohly Kirunasvenskarna om ursäkt.


    Exklusivt i Aftonbladet medger han att hans gamla partikamrater kan ha utsatt dem för övergrepp.


    Leo Eriksson är son till en av de så kallade Kirunasvenskar som utvandrade till Stalins Sovjet efter uppmuntran från det svenska kommunistpartiet på 1930-talet.


    När de, som inte föll offer för Stalins terror, så småningom återvände till Sverige, blev de utfrysta och mobbade av sina svenska partikamrater.


    - De blev iskallt bemötta och ansågs vara förrädare för att de berättade hur det var i Sovjet, säger Leo Eriksson, som i gårdagens "Uppdrag granskning" berättade om sin besvikelse över vänsterpartiets agerande.


    För fyra år sedan krävde han en ursäkt från partitoppen för hur hans släktingar behandlats.


    En sådan skrevs. Dåvarande vice ordföranden Johan Lönnroth höll i pennan.


    Brevet skickades aldrig

    "För detta ber vi alla de som drabbades och deras efterlevande släktingar om ursäkt."


    Tre partiledare skulle underteckna brevet, Gudrun Schyman och företrädarna C H Hermansson och Lars Werner.


    Men brevet skickades aldrig.


    Lars Ohly, då partisekreterare, fick i uppdrag att skriva om brevet.


    Han strök avsnittet om de som föll offer för terrorn.

  • Så allting gick

    Vi vet varför Löfven fick avgå, han försökte legitimera kommunister. Sossarna saknar verkligen kunskap om historia, dom gör allt för att få sitta i makten, sedan vilka dom samarbeta med spelar ingen roll, parit som är emot demokrati, börjar alltid någonstans, som nu, återstart i samarbete med sossarna.
    .


    Debatten om demokratisk opålitlighet drogs igång av Stefan Löfven, men slår nu tillbaka mot honom med full kraft. Uttalandet om VPK framstår som historielöst, men kan ändå långsiktigt spela Löfvens strategi i händerna.


    Syftet är att att legitimera dagens Vänsterpartiet som regeringsunderlag


    Det är en ödets ironi att det just är Stefan Löfven som hamnat i blåsväder för tveksamma uttalanden om demokratisk pålitlighet. I sin iver att kritisera allt samröre med Sverigedemokraterna råkade han till DN i går säga. ?Jag har aldrig uppfattat att VPK inte stod upp för demokratin.?

    Uttalandet framstår som antingen aningslöst eller okunnigt. Inget annat svenskt riksdagsparti har ägnat så mycket kraft och möda åt att spionera och kartlägga misstänkta kommunister än just Socialdemokraterna.

    Stefan Löfven kan inte vara omedveten om detta. Kanske var det helt enkelt en felsägning i intervjun. Ingen tror i dag att Vänsterpartiet har för avsikt att införa en kommunistisk diktatur i Sverige. Historiskt har dock läget sett annorlunda ut.

    Under stora delar av 1900-talet sågs den sovjetiska kommunismen som ett påtagligt hot mot Sverige. Vänsterpartiets företrädare, Sveriges Kommunistiska Parti (SKP), styrdes och finansierades av Moskva. Under andra världskriget satte många kommunister i arbetsläger i Sverige.
  • Så allting gick
    Padirac skrev 2023-06-22 19:25:06 följande:
    Barnen som går i skolan idag får lära sig den historia SD och SDs fotfolk och apologeter inte kan. eller inte vill kunna. 
    Visar att det ger resultat. Källa SVT.
    -

    Tendensen att unga har högersympatier syns även i skolvalet. Där blev M blev största parti med 27 procent av rösterna och SD näst största med 21 procent, enligt preliminära siffror. Varför röstar fler unga höger?
  • Så allting gick
    Polyrytm skrev 2023-06-22 20:41:20 följande:
    De blev ju offrade på mångkulturens altare med allt vad det innebär. Blir man kallad svennehora som tjej och förnedringsrånad som kille under ungdomsåren så blir man förstås lite avig till det hela.

    Etablissemanget körde dessutom på för hårt med klimat och identitetspolitik-propagandan.

    Greta Jugend finns bara i globalisternas våta dröm.
    Tar man lite lustigt med Greta.

    I Norge framförde en politiker hur man använt barn i sin propaganda genom tiderna.
    Det var en norsk miljöpolitiker som tog en selfie med Thunberg. och publicera, Ole Johansen (norsk politiker) besvarade med en bild hur SS värsta jude utrotare och ledare Heinrich Himmler gjorde likande, använde barn i sin propaganda, och publicera bilden med Himmler o barnet, likt miljöplotikern i Norge tog och la dom sida vid sida. vilket liv det blev i norskpress.

    Men vi vet S o MP, vänster använder likande metoder som Himmler, Trump osv gjorde för att nå ut.
  • Så allting gick
    Padirac skrev 2023-06-24 17:05:18 följande:

    S historia är nog inte alls känsligt för S. 

    Däremot verkar SD och SDs fotsoldater ha svårt att hålla sig utanför 'den bruna filmens' narrativ, det som SDs MK och DE kallade brun propaganda och en inte me sanningen överensstämmande återgivande av S historia. Ledande historiker kallade storyn du drar för historieförfalskning.

    Hur det förhöll sig i verkligheten utanför det bruna navelluddet finns beskrivet i tråden. 


    Sanningen är inte svårare o förstå än att S satt i regeringsmakten med rasbiologiska institutet infördes, som enda försvar till detta vill han hänvisa till blocköverskridande beslut.

    Vi alla vet att detta med blocköverskridande beslut inte gäller längre än tills någon annan tror eller vill något annat.
    Ta energi överenskommelsen 2016, den var blocköverskridande, men M bröt denna överenskommelse redan 2019, samt dom införde en ny energipolitk direkt dom själva fick makten.

    Frågan om energi är mycket större/svårare än rasbiologiska införande, men S hade makten kunde motsätta sig rasbiologiska beslut och den skulle aldrig blivit införd.

    Som nu med blocköverskridande beslut om förnybart vs fossilfritt. Svårare är det inte o förstå, sittande regering bestämmer vad som ska införas, och blocköverskridandebeslut har ingen betydelse så länge någon vill göra något annat beslut.

    S är alltså paritet som godkände rasbiologiska institutet.
  • Så allting gick
    klyban skrev 2023-06-25 15:04:13 följande:

    ~90 år vs ~13år :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:


    Förstår det är pinsamt för dig.


    Vi vet även om kommunist vänstern, dvs nutid, socialdemokraternas samarbetspartner.
    Första maj tåg år 2022. röda flaggor och arga Andersson snacka bara om att det är Putin som styr. och länge leve kommunismen.
    .

    De tre revolutionära marxistiska organisationernas namn syntes tydligt på banderoller och plakat i vänsterns första maj-tåg, som Vänsterpartiet i Umeå dessutom har lagt ut en film på, på sin Facebook-sida, för var och en att beskåda.


    Bland budskapen fanns bland annat slogans som ?Marx hade rätt?, ?Klass mot klass?, ?Må de härskande klasserna darra för en kommunistisk revolution?, ?Krossa Nato? 


    Redan för tre år sedan fick Vänsterpartiet i Umeå kritik för sitt gemensamma demonstrationståg med kommunister, bland annat från sin egen partiledare Jonas Sjöstedt, rapporterar Sveriges radio.


    Umeå-moderaten Anders Ågren, som kritiserade saken 2019, gör det även nu.


     


    ? Jag tycker det är stötande att de demonstrerar och samarbetar tillsammans med organisationer och grupper som vill avskaffa demokratin, göra revolution och införa diktatur i Sverige. Jag tycker att man som etablerat parti borde hålla en tydlig rågång mot antidemokratiska krafter,


    Huruvida Jan-Olov Carlsson (V) har en annan bild än Anders Ågren (M) av vad det innebär att hålla rågång, eller om vänsterpartisten har en annan syn på innebörden av demokrati än moderaten, framgår inte av Sveriges radios inslag.


     


    På sociala medier sprids bilder från flera städer runt om i Sverige där kommunistiska symboler, och dessutom ryska flaggor, synts i anslutning till första maj-tågen.

  • Så allting gick
    klyban skrev 2023-06-25 15:35:28 följande:

    ~90 år vs ~13år :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:


    Förstår det är pinsamt för dig.
    Så extremt pinsamt att du var tvungen och börja prata om annat  :lol::lol::lol:
    Och inte bara det, utan även sakligt inkorrekt.


    Nej då, vi vet vänstern sprang om kring med ryska flaggor under första maj tågen som varit nyligen.

    Nooshi sitter i samma båt som Arga Andersson.
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?