• fluu

    Vilken kändis klarar du inte av?

    Jobbat lite för Magnus Uggla... En ouppfostrad femåring i en vuxens kropp... Sedan finns det massor av andra kända människor jag inte klarar av, men det är ju mer på håll så att säga.


    Jag är Narcissus, en fåfäng fakir SAVE ME KAIZER!
  • fluu
    Eva Elisabeth skrev 2015-05-23 08:10:17 följande:
    Om kungliga och blivande kungliga räknas, så väljer jag Sofia Hellqvist och Mette-Marit. Det där att de VET (visste i fråga om M-M) att de har en bakgrund som gör dem helt omöjliga i den rollen som de eftersträvar, och att de VET att folket - deras blivande undersåtar - inte vill ha dem. Men de tvingar/tvingade sig, hänsynslöst och målmedvetet, på dem ändå.

    Och det handlar inte om kärlek heller, för hade det bara handlat om det så hade respektive prins kunnat avstå sin plats i tronföljden och gifta sig med dem ändå. Det var inte så att de inte hade kunnat få leva tillsammans, om tjejen inte fick bli prinsessa på kuppen, så det går inte att skylla på att de är kära. Morganatiskt äktenskap hade också varit en möjlighet (alltså att prinsen fick ha kvar sin titel men hans hustru inte blev kunglig och inte fick någon kunglig roll, och deras gemensamma barn står inte i tronföljden).
    Ja, gud vilka hemska människor de och(för att inte nu glömma bort dem här...) deras män är som väljer varandra för att de vill det.... Vilken tur att de inte lever kvar på 1800-talet som vissa andra...
    Jag är Narcissus, en fåfäng fakir SAVE ME KAIZER!
  • fluu
    Eva Elisabeth skrev 2015-05-23 13:28:40 följande:
    Då upprepar jag: de hade mycket väl kunnat leva med varandra ändå, om prinsarna abdikerat (som Kung Edward när han valde att gifta sig med den två ggr frånskilda Wallis Simpson) eller gift sig med dem morganatiskt. Prinsarnas val av partner i sitt privata liv lägger jag mig inte i. Det jag protesterar emot, är att dessa kvinnor fick/får höga poster i samhällshierarkin och som förebilder för unga flickor.
    Faktiskt tycker jag att det är mycket bättre att de kör sitt race ändå och skiter i vad du tycker... Varför skulle de abdikerat för? Skönt och sunt att de inte bryr sig så mycket om andras åsikter.

    Sedan kan jag lugna dig med att inte många unga har kungligheter som förebilder, eller är ens rojalister. Det anses snarare töntigt. Så förebild my ass...
    Jag är Narcissus, en fåfäng fakir SAVE ME KAIZER!
  • fluu
    Eva Elisabeth skrev 2015-05-23 13:50:16 följande:
    Det kanske har blivit så i din generation? Där har jag inte riktigt koll. Men jag vet att i den generation som är mellan 30 och 40 nu och alltså jämnåriga med kungabarnen, så blev de väldigt påverkade av dem i barndomen och ungdomen. Det var faktiskt förvånande att se hur många i den generationen som tyckte att kungabarnen var så fina och så bra, och ville vara som de och ha likadana kläder och accessoarer, åka till samma semesterorter och gå på samma uteställen. Och det absolut finaste man kunde skryta om, var att man hade varit på samma fest som någon av de tre.
    Yes, så är det i min generation. De få rojalistnördar i min ålder jag känner till talar väldigt tyst om det. Om nu kungabarnen skulle påverka 30-40-åringar så kan du nog skita i det också. De är vuxna människor och förhoppningsvis(läs säkerligen) tänker de inte "Oh my, prinsessan födde med ks och då måste jag ju så göra detsamma". Samma grej går att applicera på i princip allt de kungliga gör.
    Jag är Narcissus, en fåfäng fakir SAVE ME KAIZER!
  • fluu
    Eva Elisabeth skrev 2015-05-24 17:41:54 följande:
    Tja, så fort Estelle syns i en ny kappa, så är den kappan slutsåld i hela Stockholm... Detta sitter djupt. Det ska bli roligt att se om dagens föräldrar, som har barn som är jämnåriga med Estelle, Leonore och de som ska komma, kommer att pusha på samma sätt (jag menar som när kungabarnen svar små) för att få in sina barn i samma skolor, samma föreningar o.s.v.. Antagligen, det vill säga de som har några möjligheter överhuvudtaget.
    Och du kan inte se(den enorma) skillnaden på ett plagg och ks?
    Jag är Narcissus, en fåfäng fakir SAVE ME KAIZER!
  • fluu
    Eva Elisabeth skrev 2015-05-24 18:15:38 följande:
    Nu är det så, att jag råkar veta att det har gått mode i medicinskt omotiverade ks i vissa andra länder, t.ex. USA. De som har varit förebilder (dåliga förebilder) där har dock inte varit kungliga, utan diverse skådespelerskor och modeller.

    Vissa har t.o.m. fått läkaren att göra snittet eller sätta igång dem (det förekommer också) två-tre veckor före BF (jag har till och med hört om ännu längre före men vet inte om det är sant), för att den sista uttänjningen av magen när barnet sjunker ner inte ska ske. (I Sverige skulle förstås ingen läkare gå med på det, och skulle han det så skulle han bli av med sin legitimation.) Sedan lägger de sig snabbt i hårdträning och går ut i media några veckor efteråt, visar sin platta mage och gör reklam för metoden.

    I Sverige var jag mer orolig att de här rabiata ks-förespråkarna, som vi har några av bland annat här på forumet, skulle få vatten på sin kvarn och prinsessorna gjorde ks. "Där ser man, läkarna sitter inne på hemligheten att det är farligt att föda naturligt, men de mörkar det för oss vanliga kvinnor av kostnadsskäl", typ. Så det är jättebra att prinsessorna är goda föredömen när det gäller detta!
    Ja, den diskussionen har vi redan haft. Men jag kan ändå lova dig att kvinnor inte tänker att de måste apa efter andras förlossningar bara för att de råkar vara kungliga eller kända. Lovar! Och igen, sluta ha så låga tankar om kvinnor.
    Jag är Narcissus, en fåfäng fakir SAVE ME KAIZER!
Svar på tråden Vilken kändis klarar du inte av?