• Anonym (tröttsamt)

    Läskig pojke som ofta kommer hit, kan knacka på dörren i en evighet

    Vet inte om det här inlägget passar in här men hur som helst så det är så att det brukar komma hit en pojke från sonens skola, han är i 10 års åldern (min son 8 år) och ända sedan jag träffade honom första gången så märkte jag att det var något som inte stämde, han lyssnade inte på tilltal, gjorde precis hur och vad han ville, for omkring här hemma som om han vore hemma hos sig själv ungefär.
    min son upprepade flera gånger sluta lr nej men han lyssnade inte, så har det varit varje gång han kommit hit.
    Händer att han kommer hit och bankar slår på dörren och detta verkligen hårt... spelar ingen roll om sonen öppnar och säger nej jag vill lr kan inte vara med dig han fortsätter ändå att banka och ropa "öppna dörren"
    Jag tycker det är otäckt just för att han aldrig lyssnar på vad man säger samt att det är inte roligt att sitta och amma min bebis och så precis i allt kommer pojken och bankar :(
    Pojken har t,om läskiga ögon som det lyser obehag från.

    Det svåra är också att hans föräldrar är lite speciella så att prata med dom kommer troligtvis inte att hjälpa.
    vad ska man göra? orkar inte med att ha honom springandes här var o varannan dag...sonen vill inte umgås med honom heller.. 

  • Svar på tråden Läskig pojke som ofta kommer hit, kan knacka på dörren i en evighet
  • Påven Johanna
    Anonym (e) skrev 2015-05-25 23:08:02 följande:
    Och på vilket sätt tillför dina subjektiva åsikter tråden?
    Ett annat perspektiv än exempelvis ditt. 
  • Anonym (Maz)

    Någon som sett "The good son"? Där kan vi snacka äcklig unge :P

  • Lavish

    Problemet är nog att du varit för vänlig och försiktig med pojken, betett dig "som folk" helt enkelt. 

    Vare sig det beror på diagnos eller dålig uppfostran så tar han ju tydligen inte en hint, inte ens en tydlig sådan. Se det är ju bara att vara jävligt tydlig och om det behövs hård. "Min son vill inte leka idag, nu får du sluta banka på dörren och gå härifrån direkt". Fortsätter han så ring hans föräldrar och funkar inte det, polisen om han verkligen är kvar så länge. 

  • Anonym (e)
    Påven Johanna skrev 2015-05-26 09:53:21 följande:

    Ett annat perspektiv än exempelvis ditt. 


    En ointressant anekdot möjligen.
  • Anonym (Visst)
    Litet My skrev 2015-05-26 00:47:11 följande:
    Pratar du om mitt barn så är det MITT och sambons ansvar. Dock har han aldrig gjort något sådant eftersom vi har koll på honom och vet vad han gör/var han är. Min poäng var att hade vi inte haft den koll vi har och pratat så mycket med honom och haft så många regler hade han förmodligen inte själv sett något konstigt i att knacka på för ofta och för mycket. Vad var din poäng i frågan? Det är definitivt inte mitt barn som är hos TS. Så vad har mitt barn med saken att göra?
    Ja, det undrar jag med, vad ditt barn har med saken att göra? Vem drog in ditt barn i det hela? Det var du som skrev "klara direktiv" men det gick inte att utläsa vem exakt som ska stå för de här direktiven. Därav mina följdfrågor.
  • Anonym (det ÄR ju obehagligt)

    Pojken är ju faktiskt 10 år gammal och stor nog att förstå att man inte står och bankar och bultar på en dörr och skriker "öppna!" trots att den som bor där redan öppnat och sagt att han inte får/kan komma in. Någon diagnos har han ju säkert.

    Självklart får man tycka att ett barn är läskigt eller obehagligt, man får tycka precis vad man vill - lär ni inte era barn det?! Men att säga det direkt till någon får man inte göra, det har dock inte TS heller gjort. Jag hade också tyckt att situationen var obehaglig och jobbig.

    Öppna dörren och säg till pojken: "NEJ du får INTE komma in, du får GÅ HEM nu och SLUTA BANKA PÅ DÖRREN och SLUTA SKRIKA" lugnt och tydligt så han förstår. Sedan stänger du dörren och öppnar den inte fler gånger. Han kommer att ge upp till slut.

  • Miss Skywalker

    Klart barn kan vara läskiga. Kryllar av skräckfilmer på det temat.. Tror inte det hjälper att prata med killen då han uppenbarligen ändå inte lyssnar.. Tig ihjäl honom. Öppna aldrig när han bankar. Förr eller senare kommer han tröttna..

  • Litet My
    Anonym (Visst) skrev 2015-05-26 12:20:54 följande:
    Ja, det undrar jag med, vad ditt barn har med saken att göra? Vem drog in ditt barn i det hela? Det var du som skrev "klara direktiv" men det gick inte att utläsa vem exakt som ska stå för de här direktiven. Därav mina följdfrågor.
    Tänka lite själv kanske? Vem skulle annars direktiven gälla? Jag svarade på ett inlägg om Autism som också mitt barn har samt ett visst betende. Var kom uppfostran och dyl ens in i det? Och varför ta det absolut läsa in saker med den absolut svartaste syn man kan hitta om man nu skall hoppa in i diskussionen?
  • Fenna

    Vår granne är autistisk och kan komma och ringa på många gånger på en kväll. Kanske något liknande. Jag säger bara att det inte passar just nu och stänger dörren.

Svar på tråden Läskig pojke som ofta kommer hit, kan knacka på dörren i en evighet