Svar på tråden Lära sig engelska snabbt, hur?
 • Anonym (maja)
  Ons 3 jun 2015 16:10
  9954 visningar
  28 svar
  Inlägg från Anonym (maja) Visa alla inlägg

  Lära sig engelska snabbt, hur?

  Det finns inga genvägar, och har du inte lärt dig engelska än kommer det antagligen inte att gå snabbt för dig nu heller. Men din lärare har rätt, titta på film är nyckeln. Däremot vet jag väl inte om det ska vara med engelsk undertext, då du har dåliga kunskaper i engelska?

  Själv misstänker jag att det är TV som har lärt mig engelska, då jag alltid har tittat mycket på TV och ingenting var dubbat till svenska när jag var liten (tyvärr är det annorlunda nu)... man lyssnade på språket samtidigt som man läste den svenska texten, och jobbade på det sättet upp en förståelse och ett ordförråd. Du kanske har tillgång till några filmer på DVD, där borde du kunna välja engelsk text istället för svensk, om du hellre vill ha det.

  Läsa böcker får bli mitt nästa tips. Förslagsvis barn- och ungdomslitteratur som du kanske redan är bekant med på svenska, så att du känner igen dig i innehållet. Astrid Lindgrens böcker t ex, finns ju översatta till engelska. Eller välj någon av våra mer framgångsrika deckarförfattare, som också finns översatta till engelska. Eller vad som helst som du redan är bekant med på svenska.

  Nyckeln till att lära sig ett språk, är att utsätta sig för språket, mycket. Om du ägnar sommaren åt det borde du ändå komma en bra bit på vägen.

Svar på tråden Lära sig engelska snabbt, hur?
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.
Svara i tråden...