• Tevira

    Avsaknad av spermier

    Jag hoppar också in i tråden. Har fått svar att min sambo inte har några spermier efter två lämnade prov. Nu ska han till RMC för första möte i nästa vecka. Sen efter det får vi vänta på biopsi. Kan jag ställa mig i kö för donation under tiden tror ni? Skulle kännas bra att ha en reservplan om de inte hittar något.. Känns fruktansvärt med all väntan och att inte veta..

  • Tevira

    Tack för svar 999. Det verkar stämma att först måste biopsi och allt annat vara klart innan donation kan bli aktuellt. Sambon har fått lämna nya prover, för kromosomtest. Efter att svar kommit om ca sex veckor kan han få tid för biopsi. Det verkar som att det kan vara så att de inte vill frysa ner spermierna om de hittar några eftersom de kanske inte klarar en nedfrysning utan IVF bör då ske direkt..
    Tänker också på alla andra som är i denna situationen och hoppas att turen vänder snart!

  • Tevira

    Min sambos värden på hormonerna har också varit normala. Så då skulle inte medicinering bli aktuellt om jag förstått rätt? Vår plan är donation om ingenting hittas vid biopsi. Men jag tror att när/ om vi står vid det alternativet så kommer nog känslorna att vara blandade även fast vi vet att det biologiska egentligen inte är det viktiga. Håller tummarna för oss alla.

  • Tevira
    lompan skrev 2015-12-28 15:41:01 följande:

    Idag skulle jag ringa för att säga till sjukhuset att om dom fick några avbokningar kunde vi hoppa in. Det var bara det att när jag säger att vi ska göra biopsi, svarar telefonisten: vart har du fått det ifrån? Det är bara ett samtal bokat! Jag har alltså väntat i 7 månader på att få veta vad som är fel på oss. Varav dom tappa bort vår remiss, så i 4 månader har vi väntat på att få veta om vi kan använda några spermier. Och vi har fått ett SAMTAL!!! Jag bölar typ ögonen ur mig. Jag har räknat ner till den här dagen......


    Jag känner verkligen med dig! Vilket fruktansvärt besked att få efter att ha väntat så länge redan! Det verkar inte heller ovanligt med missförstånd och remisser som försvinner.. Vi fick vänta en månad extra på vårt första samtal på grund av en miss. Inte alls lika illa som detta men har sett flera exempel på liknande tyvärr :( Har du funderat på att söka privat istället? Vet inte om du skrivit om det tidigare i tråden... Vi fick veta att en biopsi privat skulle kunna ske inom en månad och kosta ca 10.000. Om vi inte får något positivt besked i början av januari kommer vi prova privat.
  • Tevira
    lompan skrev 2016-01-01 22:46:04 följande:

    Ja vi har funderat på att söka privat, de är ju dock de att man ska ha pengarna... och så om man ställer det mot varann - vänta eller betala... ofta har det varit så att vi inte vetat hur länge vi ska få vänta och därför bestämt oss för att vänta - och i efterhand känt att det drog ut på tiden och att vi inte skulle ha väntat. ja du förstår... 

    vad är det för positivt besked ni väntar på i januari?


    Ja det är jättesvårt att väga det mot varandra, att vänta eller söka privat. Vi är också kluvna. Hade ju varit såå mycket lättare om man hade kunnat veta i förväg hur lång tid de olika vägarna skulle ta och vad som är möjligt.. Speciellt svårt också när det enbart är ett barn som man kan få hjälp med via landstinget. Då blir det att söka privat om man sedan vill ha fler barn. Min dröm var innan att ha en stor familj.. Vi fick råd av en privat klinik att göra de första stegen i utredningen via landsting eftersom det är kostsamt att ta allting privat plus att de ofta är mer kunniga gällande just manlig infertilitet medan privata oftast kan mer om kvinnan och IVF. Vi väntar på svar på kromosomtest och att förhoppningsvis få veta när biopsi kan bli. Om det verkar som att biopsi kommer att dröja då gör vi den privat istället.
  • Tevira
    GoC skrev 2016-01-02 11:02:36 följande:

    I vårt landsting, Örebro, så har man rätt till fler barn det enda är att de första behandlingarna är lanstibgsfinansierade och vill man sedan fortsätta eller ha syskon så bekostar man detta själv. I örebro får vi antingen 3 ivf-försök eller byta ut dessa till 6 inseminationer. 1 ivf är alltså värt 2 inseminationer och det kan man dela upp hur man vill. Ex 2 inseminationer och 2 ivf.


    Jag var nog lite otydlig, med "hjälp" med ett barn menade jag att det är landstingsfinansierat :) Sen får man bekosta själv. Men jag tycker att det är fruktansvärt dåligt att man måste bekosta det själv om man vill skaffa fler barn..
  • Tevira

    Ja det är verkligen sjukt att det ska bli en kostnadsfråga. Det är ju inga små summor det kan handla om heller.. Vi ska bli kontaktade nu i början av januari för att få svar men vet inte något exakt datum.

  • Tevira

    Hej Kajsakaj! :) blir nyfiken, om du vill berätta.. Hur fick ni reda på att han har det? Och vilka provsvar väntar ni på? Vi har inte kommit så långt i vår process så har inte några direkta råd kring dina frågor. Men har hört att det kan vara så att eventuella spermier inte kan frysas ner om kvaliteten inte är tillräckligt bra. Visst är det skönt i allt elände att det finns fler att prata med som går igenom liknande.

  • Tevira

    Vilket dåligt bemötande från sjukvården! Borde inte få vara tillåtet att ge ett sånt besked utan att informera om vad det innebär. Det blir ju en chock även om man har misstankar innan.. Hoppas att ni får bättre information framöver och tid för biopsi snart!

  • Tevira

    Roligt att läsa att det känns så bra för dig AnaC med donationen. Hoppas att det lyckas! :) Vad var det för klinik ni gjorde den vid? Gick det snabbt att få tid?

Svar på tråden Avsaknad av spermier