• Jadu

    Avsaknad av spermier

    Hej.

    Idag fick vi svaret att de inte fanns några spermier i sperma provet.. ska börja läsa igenom tråden men innan dess kanske någon vill ge en lite hopp?!

  • Jadu
    999 skrev 2016-05-07 10:39:53 följande:

    Vad tråkigt att ni också behöver gå igenom detta. Önskar inte ens min värsta fiende detta. Vad är nästa steg för er? Självklart finns det hopp! Det finns fler vars män lämnat spermaprov utan spermier, men som sedan ändå lyckats få barn, antingen med mannens egna spermier (IVF) eller donerade spermier. Tappa inte hoppet helt ännu! Vi har några här i tråden som fått positiva besked, där spermier hittats via biopsi eller mikrotese...


    Nästa steg är den eviga väntan.. han ska lämna ett nytt prov och vi väntar på remiss från sahlgrenska.

    När vi va på mötet och fick provsvaren så kändes det som han va lite för stressad för att kunna sitta och svara på våra frågor. Vi gjorde utredningen på privat klinik.. va typ att "provet visa på 0 har du gjort nytt test?(då har de inte ens ringt o sagt att ett nytt behövdes) ja ni kan ju bli behandlade här men de kostar ju en del, jaja skickar en remiss till sahlgrenska"

    Sen slängde han in att har vi tur kan de kanske plocka spermie direkt från testikeln men vi kan ju börja tänka på donation.
  • Jadu

    Idag fick vi hem remiss bekräftelsen,inte mkt men känns lite som hjulet börjar rulla nu. Bara väntan på att få en tid nu.

  • Jadu
    Snövit1 skrev 2016-05-26 07:41:59 följande:

    Vi är i samma sits som er men några månader tidigare. Vi fick remissbekräftelse från Sahlgrenska i februari. I mars ringde jag och frågade hur lång kön var hon sa då att endast två var före oss och att vi skulle få komma under mars... Men det hände såklart inte.. Ringde igen i april och skulle då få kallelse under april.. Vilket heller inte hände. Ringde i maj och då fanns inga tider kvar i maj.. Hon förklarade då att de bara gör detta två gånger i månaden och att dom jag pratat med tidigare inte kan ha haft koll på detta.. Hon skrev dock upp att vi var tvungna att få komma i juni. Och i förra veckan fick vi en kallelse så nu har vi tid för möte och att lämna ett till prov om 1,5 vecka. Äntligen händer det ngt! Trodde dock att vi skulle få göra biopsi direkt men antar att vi kanske får vänta tills efter deras sommaruppehåll... Pust vad trött man blir på den här väntan...

    Jag vill såklart inte avskräcka er men var beredda på att det kan ta lite tid :) det är ju så sjukt jobbigt när man ställer sig på någon månad och det blir 4 månader..


    Vad jobbigt att gå och vänta och så händer det inget men härligt att ni äntligen fått tid. ????

    Jag ringde igår och satte upp oss på kort varsel kö. Vet inte om jag kan med och ringa idag och fråga hur många det är före oss. Men är inställd på att de inte händer innan sommaren utan ska passa på att njuta av den.

    Har ni funderat på donation ifall inte biopsin ger något? Har försökt läsa mig till vad de olika biopsina är för något men förstår inte riktigt ändå..
  • Jadu
    Snövit1 skrev 2016-05-29 19:33:20 följande:

    Ja hittar dom inget går vi vidare med antingen donation eller adoption.. På ngt sätt känns det som att båda är lika tidskrävande.. Hörde att kön för donation var två år vilket känns väldigt jobbigt! Vi får helt enkelt se, och hoppas på en storvinst på biopsin.

    Jag har inte heller koll på de olika biopsierna men antar att det är det vi kommer gå igenom på vårt första möte.


    Oj så långt tid?! Iofs är väl adoption också en väldigt tidskrävande. Men är väl bara att vänta och se när man vet vad som händer.

    Har nu fått en tid nu?
  • Jadu
    Snövit1 skrev 2016-05-29 21:50:09 följande:

    Ja adoption är ju också väldigt tidskrävande. Vi får se helt enkelt! Vi har fått en tid för ett första möte och att lämna ett till spermaprov samma dag... Hade hoppats på att det blev biopsi direkt, man vill ju bara ha det gjort så man kan gå vidare på ngt sätt... Känns ju inte som att vi får en biopsi innan sommaruppehållet som det ser ut nu..


    Ja det är ju det man vill så man vet vad man har att förhålla sig till.. men förhoppningsvis kanske de bokar in en tid rätt snart efter sperma provet för er.

    Om inga spermier finns vill vi göra försök med donation, då får vi hela graviditeten och den resan vilket man inte får med en adoption.

    Hur tänker ni själva kring donation?
  • Jadu
    Snövit1 skrev 2016-05-30 12:49:23 följande:

    Ja jag hoppas dom bokar in 1-2 veckor efter detta besöket, men vågar inte tro det helt..

    Ja det är ju det som är positivt med donation plus att alla inte behöver veta att det inte är helt biologiskt vilket ofta syns vid adoption.. Men blir donation aktuellt funderar jag på om det går snabbare att gå vidare i Danmark och betala för sig. Men än så länge är jag alldeles för dåligt insatt i det..


    Håller tummarna att det blir så.

    Precis och de är ju inte mer än familj som behöver veta hur det ligger till.. också väldigt dåligt insatt och vill eller orkar inte googla just nu utan tar de om och när det blir aktuellt.
  • Jadu
    999 skrev 2016-05-31 14:23:46 följande:

    Det blir nytt spermaprov imorgon istället. Håll tummarna för oss!!!


    Håller alla tummar och tår för er idag!!
  • Jadu
    Snövit1 skrev 2016-06-08 17:10:32 följande:

    Hej på er!

    Nu har vi varit på första besöket på Sahlgrenska. Provet visade forfarande noll så vi ska nu bli kallade till biopsi. Tyvärr blir detta efter sommaren. Hon sa att det är va 30-40% chans att man hittar via biopsi. Sen sa hon även att i och med att alla andra prover ser bra ut så tror hon att man kommer att hitta. Känns ändå skönt att hon sa så men också jobbigt då man inte vill hoppas på förmkt då ett dåligt besked blir så mkt jobbigare då..

    Jag frågade även att om man hittar via biopsi hur lång väntan blir det då för ivf. Då sa hon att det blir inte speciellt lång väntan för det går ju snabbt nu för tiden. Jag sa då att jag hört att kön för tillfället är 8 månader. Hon svarade att ni har ju redan stått i kö hit. Jag sa då att jag läst att man bara står i en kö i taget. Då blev hon osäker och kunde inte lämna något rakt besked om det. Är det någon av er som har koll på detta?


    Vad tråkigt att de fort visar på noll o att behöva vänta hela sommaren. Men försök passa på o njut av sommaren så ni är utvilade till karusellen sätter igång till hösten.

    Vad var de för prover? Vi eller han tog för kromosom fel och de visa inget och han låg strax under på testeron men de visste vi då han innan behandlats mot testestron brist. .det är jobbigt när hoppet kommer smygandes samtidigt som man tänker att de är bättre att ställa in sig på skit så man inte blir för besviken..
  • Jadu
    Snövit1 skrev 2016-06-09 21:17:53 följande:

    Ja vi får försöka med det. Vissa perioder tycker jag att det går bra att koppla bort och acceptera väntan men sen ibland blir det så påtagligt och då blir det tungt...

    Oj jag har inte koll på vad alla prover varit för men bla kromosom och sen igår gjorde hon även ultraljud på honom och det såg bra ut.

    Ok då känns det som ni har ungefär samma utgångsläge som oss. Håller tummarna för oss alla!


    Okeey, känns lite segt att behöva vänta hela sommaren på första besöket men får väl försöka njuta av sommaren och bara vara.
Svar på tråden Avsaknad av spermier