• Anonym (IVF)

    Avsaknad av spermier

    Hej. Kan dela med mig av min resa också. Inga spermier, ett misslyckat IVF försök med mikro-tese. Jag var livrädd inför IVF men hade inga biverkningar under hormonstimuleringen (långa protokollet) och trots att jag är spruträdd så var det inte farligt att ta sprutorna, min sambo hjälpte mig så jag slapp sticka mig själv. Jag hade läst många skräckhistorier om äggplocket och bävade väldigt mycket inför det, men jag kände absolut ingen smärta eller obehag alls. När jag berättade för läkaren att jag var väldigt rädd för äggplocket så försäkrade han mig om att det inte ska kännas, man får smärtstillande och morfin under ingreppet. Om det gör ont måste man säga till så får man mer smärtstillande i form av morfin i armen om man vill. Hur som helst, ett misslyckat IVF och två inseminationer senare så är jag gravid och väntar vårt första barn. Jag ville bara dela med mig av en solskenshistoria, jag vet att det är lätt att hitta alla hemska historier på nätet, svårare att hitta fall där det gått bra!

  • Anonym (IVF)
    askyfullofstars skrev 2018-05-19 14:17:47 följande:

    Grattis och tack för du valde att berätta! Hur gammal är du och var gjorde ni inseminationerna? :)


    Jag är 30 år, vi gjorde inseminationerna i Sverige. Jag vet att många åker till Danmark men det kändes för omständigt för oss och på något sätt tryggare att göra det hemma i Sverige. Har ni gjort några inseminationsförsök? Med eller utan hormonstimulering? Vi gjorde båda försöken utan hormonstimulering. Jag var väldigt orolig innan att det inte skulle ta sig och jag hade inga som helst symptom när jag plussade. Jag vet själv att jag läste massor på nätet när jag var i er sits. Och det är på gott och ont. Men jag kände för att dela med mig av min historia för att sprida lite hopp.
  • Anonym (IVF)
    askyfullofstars skrev 2018-05-20 17:58:20 följande:

    Jag vill verkligen. Men jag tänker på detta: Hela mitt liv har mensen varit regelbunden. HELA livet. Nu d två senaste månaderna har den fuckat ur helt, ursäkta uttrycket. Min kropp är svårt stressad, nytt jobb, sen detta. Därför jag tvekar. Klänningen kostar 18 000 kr, jag är absolut inte snål men jag vet faktiskt inte om jag har råd att byta klänning bara sådär:/. Min man sa att 4 mån innan bröllopet kanske är lite väl tidigt men han sa att vid 2 eller 3 månader innan känns det mer säkert. Det är sällan man ser graviditeter då. Jag tror inte det kommer ta sig så snabbt men det är så mina tankar går. Är sååå kluven.


    Jag tycker du ska vänta, eftersom du är så kluven! Stressa inte fram något. Jag skulle försöka att fokusera på bröllopet och det roliga som komma skall! Har du gjort en äggledarspolning? Om alla dina prover varit utan anmärkning under fertilitetsutredningen så tyder ju allt på ett ni kommer få ert barn, att det med största sannolikhet bara är en tidsfråga. Kan du inte försöka vila i det och njuta av ert kommande bröllop? I fjärde månaden kommer du troligtvis ha fått en liten bula, ifall det skulle ta sig på första försöket. Men i slutändan måste ni gå på er magkänsla, vad känns rätt just nu? Att avvakta eller köra?
  • Anonym (IVF)
    askyfullofstars skrev 2018-05-20 18:47:50 följande:

    Jag har gjort äggledarspolning och utredningen visade inga fel, däremot har ju min mens blivit oerhört konstig så har fått tid hos gyn för att säkerställa alla hormoner är ok(samma gyn som hjälper till inför Danmark). Har fått levaxin med som pressat ner sköldskörteln som var lätt förhöjd, så hoppas allt ser bra ut.

    Hjärtat vill men magkänslan säger att det inte kommer gå, att kroppen inte kommer bli gravid för min kropp är väldigt stressad och jag känner det i magen och bröstet (ångest). Jag kanske ska ta denna månad och verkligen satsa på hälsan bara så mensen blir återställd. Jag kan vänta en månad till, men två-tre mån vet jag inte jag orkar. Varför jag känner jag har bråttom är för att ha ett hum om huruvida lång/kort denna resa kommer bli. Aldrig varit gravid innan.

    Tack för ditt svar!


    Jag förstår. Men avvakta en månad, försök att fokusera på bröllopsplaneringen, se till att stressa ner och ta hand om dig. Kanske en god idé att vänta med försök tills du fått svar på hormonresultatet också. Jag hade också den oron, att tänk om det aldrig tar sig, framförallt då jag aldrig hade varit gravid innan...
  • Anonym (IVF)
    mooonwalker skrev 2018-06-11 15:18:43 följande:

    Hoppas midsommarafton blir er lyckodag!

    Ja visst är det! Barnmorskan sa att hon såg att jag blev chockad och undrade om jag ville stanna en stund, men varför skulle jag stanna? Det finns ju ingenting de kan göra nu, jag önskar bara att de hade sagt något tidigare så att jag mentalt kunde förbereda mig på det.


    Jag tycker inte ni ska oroa er i onödan, det går ju aldrig att garantera att några spermier kommer att överleva en frysning och upptining, framförallt inte om det är sämre kvalité på spermierna, eller att det är väldigt få. Det vet man ju egentligen inte förrän det är skarpt läge. Vet du hur mycket spermier ni har i frysen ca? Kommer alla spermier tinas upp och om inte alla kommer till användning, kan de frysas ner igen? Jag hoppas att ni slipper göra allt i onödan och att det resulterar i minst ett återförande av embryo.
  • Anonym (IVF)

    Kan tillägga också att när vi gjorde microtese så planerade läkaren även då för återföringsdag och så vidare, jag fick med mig mediciner hem som jag skulle ta inför återföringen (eller om det var efter) trots att det inte ens var säkert att några spermier skulle hittas överhuvudtaget. I vårt fall hittades inga spermier så vi kunde ju inte fullfölja planeringen, men jag tänker att de alltid planerar utifrån bästa fall, men eftersom det kommit som en chock för er att spermierna kanske inte överlever frysning och upptining så kanske de borde ha varit tydligare med det kan man tycka!

  • Anonym (IVF)
    mooonwalker skrev 2018-07-06 08:54:34 följande:

    Ja, testet var ju såklart negativt. Jag tror aldrig att jag kommer bli gravid, känns som om vi lika gärna kan ge upp...


    Var det ert första försök? Har ni embryon i frysen?
Svar på tråden Avsaknad av spermier