• eimreps

    Avsaknad av spermier

    Hej,

    Jag är en kille, runt 30 år, och ny i denna grupp. Har under några dagar hittills hunnit läsa till sida 91 av 250 sidor och läst både positiva och tråkiga nyheter. Kommer fortsätta att läsa mig igenom resten av sidorna, så spännande att följa eran resa som jag och min sambo ska snart också göra.

    Jag och min sambo började utredningen nyligen och för en månad sedan lämnade jag första spermaprov som jag fick besked om att de inte hitta någon sperma alls. Nu har jag blivit remitterad och fått tid hos en specialist om några veckor. Jag är självklart nervös och hoppas att de hittar någonting. Jag har syskon sedan tidigare som har barn och det känns så orättvist och tråkigt om jag inte skulle kunna få egna barn.

    Men till dig som är kille eller eran sambo, vet ni något om hur mycket de får ut i sin utlösning? Är det normal mängd men ändå noll spermier? Jag har upptäckt att om det går ca 2 dagar från senaste utlösningen så kommer det inte ut mycket (det var även då jag lämnade provet) medan om jag väntar i ca 3-4 dagar kommer det ut mer men oklart om det innehåller någon spermie då. Jag har i alla fall planerat att ha utlösning 4 dagar innan provet ska lämnas.
    Ni som har fått diagnosen Klinefelter syndrom, vad har ni för symtom eller tecken från syndromet? Själv har jag inga tecken som skulle göra att jag misstänker det (är hårig som fan, har och kan bygga muskler, tycker jag har normala testiklar, .

    Jag tog privat egna prover på bl.a FSH, testeteron och sköldkörtel. FSH var en aningen hög, 23 (referensvärdet är 1,3 - 18) och LH 9,0 (referensvärdet är 1,5 - 9,3) medan testosteron och SHBG var inom normalvärdet. 

    Förlåt för så många frågor! 

Svar på tråden Avsaknad av spermier