• MariaC

    Avsaknad av spermier

    999 skrev 2016-01-08 21:49:40 följande:

    Vill även tillägga till det MariaC skrev att man kan gå mikrotesen bekostat av sitt landsting. I vårt fall så vill inte landstinget bekosta det, trots att de inte kan göra mer för oss. Så vi kommer bekosta det själva. Det bli 52000 kr för IVF-behandlingen och mikrotesen samt kostnaderna för mediciner. Även om inga spernier hittades via biopsin så vill de på Carlanderska att man gör IVF i samband med mikrotese så att man kan befrukta de utplockat äggen direkt ifall spermier hittas via mikro-tesen, för de klarar inte att frysas. Eller de kanske klarar det men det är inte en risk man tar. Så jag kommer IVF-behandlas trots att man inte ens vet om min mans testiklar innehåller några spermier överhuvudtaget. Och samma dag som mikrotesen så kommer de plocka mina ägg. Om inga spernier hittas så kommer jag nog välja att frysa äggen och fundera på hur vi ska gå vidare. Kanske väntar vi några år och hoppas att forskningen gått så pass framåt att man kan skapa spermier från mannens hudceller (det forskas om det nu och har gjort i några år). Men det lär nog dröja antar jag.

    Och som MariaC skrev så är det en enda läkare i hela Sverige som utför det och han finns på Carlanderska som är en privat klinik.


    Tack för ditt tillägg. Tror inte landstinget skulle bekosta för oss heller för de har ju hittat spermier vid biopsin. Då skulle de nog bara erbjuda biopsi igen...

    Förstår utifrån det du skriver att ni bestämt er för att göra Mikro-tese? Håller tummarna så hårt för er!!!!!!
  • MariaC
    999 skrev 2016-01-11 20:47:34 följande:

    Om fsh är högt så är inte proverna normala, men min mans prover var normala (12,8 i fsh vilket är pyttelite högt) men ändå hittades inga spermier vid biopsin, medan andra haft skyhöga fsh och ändå har spermier hittats så det verkar inte finnas något mönster...


    Precis, min sambos FSH låg ju på 36,9 om jag inte minns fel, och man hittade ju spermier i alla fall...
  • MariaC
    lompan skrev 2016-01-11 21:13:25 följande:

    okej, min man hade också 12 på FSH.. men jag uppfatta det som att det var jätte högt...


    Min sambo hade FSH 36,9 och det räknades som högt men de sa att de ofta träffar män som har ännu högre, så min sambos var inte jättehögt. Låter konstigt att de sa så om din mans FSH, det var ju bara något över...
  • MariaC
    Kajsakaj skrev 2016-01-11 22:54:48 följande:

    Hej! Kändes som du blev lite bortglömd här! Förlåt :) det låter som att du har mer erfarenhet än jag, vad tråkigt att höra om era försök och besked.

    Vad är det du undrar över ang donator? Om du vill göra det i Sverige blir det genom landstinget. Då får du det bekostat (lite olika hur många försök) men det är väntetid. I Göteborg där jag bor är det ca två år, därför kommer vi nog söka oss till Danmark. Då bekostar man själv. Där kan du välja anonym eller öppen donator. Du kan också välja att få utökad profil, barnbilder osv. Och där slipper du väntetiden.

    Som jag har förstått det så är det bara att höra av sig till en klinik och boka tid för samtal. Hoppas det hjälpte dig lite :)

    Jag hoppas att ni får ert lilla gryn snart! Varesig det är genom ivf med egna spermier eller donator! Kram


    Inte bara via landstinget, På Carlanderska i Göteborg kan man göra IVF med donerade spermier. Man får ju bekosta själv men kan tänka mig att väntetiden är rätt kort.
  • MariaC
    999 skrev 2016-01-12 13:31:31 följande:

    Måste rätta dig, det är bara Universitetssjukhus som får göra IVF med donerade spermier. Rätta mig någon om jag har fel.


    Såg nu att de gör insemination med donerade spermier på Carlanderska, inte IVF.
  • MariaC
    Kajsakaj skrev 2016-01-12 14:21:04 följande:

    Oj det visste jag inte! Undra varför inte fler erbjuder det. Men tack för infon, ska kolla upp! Men gäller det bara ivf?


    Nej, det gällde inte IVF. De gör insemination med donerade spermier. De började med det i maj enligt hemsidan. Du får söka fertilitetskliniken Göteborg.
  • MariaC
    lompan skrev 2016-01-14 09:47:59 följande:

    Vi har nu fått veta att vi får vänta 3 månader till på biopsi. För er som inte hängt med så började vi vår utredning i juni.


    Det är ju inte klokt så länge! Det var därför vi valde att göra biopsi privat. Gjorde biopsi 6 dagar efter första samtalet....
  • MariaC
    lompan skrev 2016-01-14 18:57:03 följande:

    Efter ni gjort biopsi privat måste man göra allt privat efter det?


    Nej, de måste man inte! De skickade remiss till Sahlgrenska för IVF direkt för att vi skulle komma snabbt fram i deras kö. Men vi valde att fortsätta privat.
  • MariaC
    Kajsakaj skrev 2016-01-15 11:42:52 följande:

    Jag blir så förvirrad över de olika buden jag fått ang microtese. Läkare på sahlgrenska säger att det inte alls är så framgångsrikt som vissa vill påstå, läkaren på fertilitetscentrum säger att det är 30-50% chans för patienter med klinefelters. Men ändå finns inga dokumenterade resultat att ta del av. Hur ska man veta?


    Sa de på Carlanderska att det inte finns några dokumenterade resultat?
  • MariaC

    Igår var vi på första planeringssamtalet inför Mikro-tese och äggplock. När vi gjorde biopsi så skickades vävnaden iväg för analys för att utesluta cellförändringar samt se om det gick att hitta orsak till min sambos problem.

    Fick svar igår att han har något som heter SCOS = Sertoli Cell Only Syndrom. Har inte helt koll på vad det är. Jag kan liksom inte ta in vad de säger när vi är på kliniken. Men fattade det som att mannen normalt har två olika slags celler som behövs för produktionen av spermier men min sambo har bara en typ av cell vilket gör att det är som det är. Att de inte följer med sädesvätskan samt är långsamma och få. Och man vet inte varför vissa föds med SCOS.

Svar på tråden Avsaknad av spermier