• NZZZZ

    Avsaknad av spermier

    Hej!

    Fick svar från SU idag att TSH serum ligger på 3,3. Godkänt för icke gravida kvinnor men planerar man att bli gravid ska det ligga under 2,5.

    Läkaren rekommenderade mig att lämna nya prover och om det fortfarande är för högt testa insättning av Levaxin. Någon som varit med om samma? Blir såklart orolig.

  • NZZZZ
    Charlie310 skrev 2017-06-29 15:34:42 följande:

    Kan man få ersättning trots att man nyttjat sina gratisförsök? Det visste inte jag, eller så missförstod jag hon på försäkringskassan.


    Som jag förstod det efter mitt samtal så kan du ej få ersättning om du förbrukat dina chanser i Sverige.
  • NZZZZ
    Anonym (Sara90) skrev 2017-06-29 16:36:59 följande:

    [quote=77794666][quote-nick]NZZZZ skrev 2017-06-28 21:07:24 följande:[/quote-nick]

    Det är bra att lära känna sin kropp inför insemination, för bästa resultat :) Är du oroad över att inte bli gravid? Jag har blivit det sedan vi startade karusellen, vågar inte ta något för givet.

    Ja, om man väljer insemination ja. Vi var inne på IVF för att maximera oddsen men vet inte om jag ska göra det när läkarna tror jag kan bli gravid via insemination. Det är väl mest att jag inte orkar fler negativa besked. Har ni köpt något 3-pack eller köper ni en i taget? Vad kostar det?

    [/

    Jag är väldigt oroad över att inte bli gravid! Men försöker inte tänka så. Hur mycket otur kan ett par ha! Så försöker intala mig att det kommer gå!

    Varje insemination kostar 14.000 kr. Det finns 4-pack för 45.000 men det ska vi inte ta. Sen olika kostnade runt om ca 12.000. Så minst 25.000 och Max ??( förhoppningsvis 25)

    Förstår att du inte orkar fler jobbiga besked , har tänkt tanken på ivf också men det görs inte på carlanderska med domderade spermier. Ska ni kontakta Spanien innan sista biopsi är gjord i september?


    Kände samma. Fick hem brev idag från min läkare på SU som skrev i ett brev att hon fått svar på de tester jag lämnat 10/4 (lämnade inte ens några tester då!). TSH var tydligen förhöjt till 3,3 men sist jag var där så sa hon att det var normalt (2,2). Hur fan kan det höjas på 3 månader? Det är något som inte stämmer.

    Vad är det som kommer kosta er ca 12k bortsett från inseminationen?
  • NZZZZ
    Lee*** skrev 2017-06-29 23:58:19 följande:

    Be om att få levaxin direkt, värdet måste ner.

    Jag hade 2,6 o de sa till mig att man bör ligga under 2-2,5


    Ska jag ringa direkt imorgon och be om levaxin? De ville jag skulle lämna nytt test men då måste jag vänta ännu mer! Först låg det på 2,2 (mars) och nu 3,3. Någon som vet vad en sådan höjning kan bero på? Har gått på diet och undrar om det kan ha någon samband.

    Hjälper levaxin? Hjälpte det dig? Försvinner riskerna med missfall etc när man fått ner värdet?
  • NZZZZ
    Lee*** skrev 2017-06-30 01:23:04 följande:

    Jag tycker att du skall be om levaxin. Hade 0.7 (till 1.1?) (kom inte riktigt ihåg )när jag blev gravid andra gången, första slutade med ma


    Ska be med det. Dröjde det lång tid innan dina värden sjönk?
  • NZZZZ
    Lee*** skrev 2017-06-30 01:52:02 följande:

    Kommer tyvärr inte ihåg. Började i juni 2015 med 0.25 som ökades till 0.5 efter sommaren. Första ivf okt 2015 tror jag att jag låg på 1.7 andra i jan 2016 1.3 tredje 0.7 är 2016 ( tyvärr inte hundra, men jag gick ner till ok värde rätt fort)


    Barnmorskan ville inte skriva ut Lexavin då jag har haft ett bra värde innan. Hon ville avvakta fram tills de öppnar i augusti innan hon sätter in någon medicin då det kunde vara en tillfällig höjning. Jag kommer släppa bebisverkstaden under sommaren och fokusera på att må bra. Vi har ändå inga planer på att göra bebis nu under sommaren så då är det ingen idé att lägga mer tid på det.

    Vi ska däremot förmodligen ansöka om att få gå över till Malmö då de i princip inte hade någon donationskö, så det är det jag ska pyssla med endast.

    Ha en skön sommar :)
  • NZZZZ
    MariaC skrev 2017-07-05 13:34:33 följande:

    Hur har det gått för dig med fria vårdvalet?


    Malmö hade kö på 3-4 månader, men i och med att vi blivit beviljade en TESA/PESA på SU i september så kanske det är dumt att hoppa ut från kön nu... :/ Hur går det för er?
  • NZZZZ
    nosslo skrev 2017-07-09 21:13:36 följande:

    Hej! Jag vill bara hoppa in och berätta vår historia, som ännu inte är över. 2015 fick vi reda på att min sambo inte hade några spermier i spermaprovet så vi gick vidare med TESA/PESA, vilket där de heller inte hittade några spermier. Läkarna här i Sverige berättade för oss att det inte fanns något att göra men vi gav inte upp utan vi åkte och träffade en läkare i Tyskland, där visade det sig att min sambo hade höga värden av prolaktin (Detta tittade de inte upp i Sverige). Detta resultat visade sig vara en godartad tumör i hypofysen som bidrar till att kroppen tillverkar alldeles för mycket kvinnligt östrogen. Här i Sverige säger de att detta inte är orsaken till att min sambo inte producerar spermier, men läkaren i Tyskland påpekade att detta var en stor bidragande faktor varför det inte fanns några spermier. Vi fick ändå chansen att göra om TESA vilket resulterade i att de hittade 8 orörliga spermier (Sambon hade ätit medicinen mot den godartade tumören i 9 månader och den hade minskat lite grann i storlek). De kunde tyvärr inte frysa ned dessa, så nu till hösten ska de starta upp mig för IVF och göra en till TESA på min sambo, så nu håller vi tummarna på att de hittar spermier igen.

    De första resultaten visade på att min sambo hade låga värden av testosteron, höga värden av FSH och skyhöga värden av prolaktin. Efter att ätit medicinen mot den godartade tumören i 11 månader så har testosteronet ökat (men ligger ännu inte där den ska) och FSH ligger tyvärr på samma värde.


    Hej och välkommen till tråden. :)

    Vilken klinik vände ni er till? Här har min man helt normala värden så det finns ingen förklaring till varför just han inte producerar spermier. :(
  • NZZZZ
    MariaC skrev 2017-07-14 09:09:50 följande:

    Ok, då är det ju lika bra att köra på SU om ni ska dit så snart. Håller tummarna för er!

    Min sambo ska ringa till Örebro v. 34 och då får vi förhoppningsvis en tid...


    Ja precis. Men när vi är klara med det ska jag nog byta landsting. Fortfarande flera års kötid.

    Vad skulle ni få tid för?
  • NZZZZ
    MariaC skrev 2017-07-15 18:56:24 följande:

    Det blir tid för läkarbesök, kuratorsbesök samt barnmorska för planering av insemination eller IVF. När man åker långt så ordnar Örebro så man får gå på alla besöken på samma dag så man ska slippa åka flera gånger . Det tycker jag är väldigt bra!


    Shit. Ni som fått vänta så länge. Hur mår er relation? Det är otroligt vad relationen tar stryk i det här kaoset, iaf för min del. Svårt att tänka positivt och läser för mkt på nätet.
Svar på tråden Avsaknad av spermier