• NZZZZ

    Avsaknad av spermier

    Lee*** skrev 2017-04-05 12:39:36 följande:

    Vilket otroligt negativt svar... sa hon verkligen att du är ung och du kan vänta i 3år...


    Japp. Men gav ej upp och ringde till en annan som hjälpte mig klargöra allt! Det stämmer att man kan ansöka om ersättning för vård utomlands om man är berättigad vården i Sverige! :) och åldern har ingen betydelse!
  • NZZZZ
    Vifårse skrev 2017-04-07 22:36:52 följande:

    Periodvis pratar vi mycket om det. Ibland blir det bara för mycket att "älta" i väntan på tid så då försöker vi fokusera på annat. Men det är nog superviktigt att prata mycket med varandra, det är ju en livskris man går igenom. En bra kurator/psykolog är guld värd!

    Från att alla undersökningar och samtal var klara tog det nog typ en vecka eller två tills vi fick "godkänt" och hamnade på kö. Men om man ser från det att vi bestämde oss för att köra med donator (efter microtesen) tog det väl max två månader. Beror ju lite på hur snabbt man får tid hos kurator och läkare för samtal samt hur ens livssituation ser ut. Kan nog variera väldigt från fall till fall.

    Ja, vi blev "godkända" innan jag gjorde spolningen. Äggreserven hade de ju redan sett var bra på vul så spolningen gjordes bara för att se om det var möjligt att göra insemination eller om vi skulle få köra på ivf direkt.

    Allt såg bra ut så nu blir det insemination som första försök.


    Hur gamla är du och din man "Vifårse"?

    Tack för ditt svar. Är du rädd för att inte bli gravid? Innan jag träffade min kille tänkte jag aldrig i de banorna... var förvisso inte ens sugen på barn då på samma sätt som nu.

    Frågan kanske låter konstig men... har jag samma chanser till ett barn NU med en man som har avsaknad av spermier där vi ska använda donator i jämförelse med om jag hade haft en fertil partner och skaffat barn på naturlig väg? Är det mindre chans för mig för min partner är infertil och där jag måste få hjälp av klinik med donation?
  • NZZZZ
    Vifårse skrev 2017-04-08 15:33:58 följande:

    Nej, det är jag inte, tror jag! På ett eller annat vis tror jag det kommer bli vår tur att bli föräldrar. Men i början var det så sjukt omtumlande, har absolut tänkt tanken att vi kanske inte får ett friskt barn men aldrig att det inte skulle gå alls... mer rädd för missfall nu och sen är ivf lite avskräckande, rätt spruträtt.

    Jag är 27 och min man strax över 30. Vi har m.a.o "gott om tid" som så många säger. Hjälper inte mycket, vi har velat ha barn länge innan vi började försöka.hur gamla är ni?

    Inga frågor är konstiga i den här svängen! ;) Som jag förstått det är det ju olika från fall till fall men är du ung och fullt frisk ska iaf insemination med donator ge samma chanser som vid naturlig befruktning. Vid ivf vet jag inte riktigt...


    Jag och min blivande är i exakt samma ålder som ni är! Jag 27, han 30. Vi har också bra om tid men det hjälper inte ett skit i detta sammanhang men känns bra att inte behöva stressa pga ålder iaf. Är ni gifta/varit ihop länge? :)

    Jag minns att ni väntat ett tag nu, har det hänt ngt nytt på fronten?

    Vad skönt att du inte är rädd för det, vet inte vad min rädsla grundar sig i! Min syster sa: bara för han är infertil så har inte du också gått och blivit det. Kanske mest för jag inte hade en aning hur vanligt detta är! Levt i en fantastivärld innan. Ska bli så kul att följas åt för du fortsätter väl att uppdatera här hoppas jag :)
  • NZZZZ

    Tänkte uppdatera lite i tråden.

    Genomförde precis en HSS (spolning av äggledarna) som gick smärtfritt! Jag är nu färdigutredd och är helt frisk. Min killes spermieprov visade 0 spermier igen och han bedöms som infertil. Vi har fått remiss skickat till att ställa oss i kö för donation. Ja, vad gör man nu är frågan. Längtan är större än någonsin.

  • NZZZZ
    mooonwalker skrev 2017-04-10 17:16:01 följande:

    Skönt att du är helt frisk i alla fall, då borde ju inseminering fungera, eller kommer ni göra IVF? Vet du hur lång väntetid är det för donation i ditt landsting? Vad menas egentligen med att ni har fått en remiss skickat till att ställa er i kö för donation, ni är godkända för donation men ännu inte uppsatta i kön, eller?

    Jag håller i alla fall tummarna för att det går fort för er!


    Hon sade att det ges sex inseminationsförsök och sedan kan man slå ihop två försök till ett IVF. Jag kommer nog testa med insemination 3 försök iallafall med tanke på att jag är ung och frisk. Det känns ju såklart som det är högre odds med IVF men vi börjar och ser om vi kan klara oss utan det. Lär säkert ångra mig en miljard ggr tills dess ;). Jag och min kille kommer dock ej köra i Sverige då han vill se bilder på donatorn så det blir Köpenhamn. Har redan kontaktat kliniken för att se vilka prover de vill ha och ordnat så jag kan ta de prover som saknas här hemma... kommer ni köra på IVF?

    Sist sade vår läkare att det var minst 3 år, idag sade en annan att det var 2 år. Vår läkare sade att de skickar remiss till donationsteamet så vi kan ställa oss i kön. Jag antar det innebär att de ska godkänna oss först där och därefter ställa oss. Hur går det för dig och din man, något nytt?
  • NZZZZ
    mooonwalker skrev 2017-04-10 18:59:12 följande:

    Nej, inget nytt =( Det senaste jag hörde var att vi skulle få vänta 2-3 månader för att få träffa en läkare som kommer berätta för oss om vi har någon möjlighet att få göra  micro-tese + IVF eller om vi måste använda oss av en donator. Jag tycker bara att det är så sjukt att vi måste vänta så länge på att bara få träffa en läkare. Om vi nu måste använda oss av en donator så vill jag göra det nu på en gång!


    Just det. Håller såklart tummarna för att ni slipper donerade spermier. Behöver du IVF ifall det skulle bli donation eller är du frisk nog för insemination? :) det är surt med tanke på att man förlorar tid i kön... men ni kanske också överväger Danmark?
  • NZZZZ
    MariaC skrev 2017-04-11 09:16:06 följande:

    Vill bara komma med ett tips, om det är lång väntetid på donation i ens landsting så har man rätt att utnyttja det fria vårdvalet (inte samma som vårdgarantin). Vi tillhör egentligen Sahlgenska men när vi blev uppsatta i deras kö så var väntetiden 2-3 år. Vi valde då att istället bli uppsatta på kö i Örebro. Där sa de att väntetiden är 3 månader. Nu ligger de lite efter så det verkar bli 4 månader. De trodde vi skulle få komma i början på maj.


    Ringde ett annat landsting men då skulle vi behöva komma på en utredning där och dessutom vara folkbokförda i kommunen :(
  • NZZZZ
    MariaC skrev 2017-04-11 11:11:45 följande:

    Nej, det stämmer inte. Detta är en ny lag som började gälla i början på förra året men ex Sahlgrenska kände inte till det. Att man får välja vård på vilket landstingsfinansierat sjukhus man vill är en rättighet vi patienter har. Även vissa privata vårdgivare med avtal ingår. Så har vi fått de förklarat.

    Vi fick kontakta vårdvalskansliet och de hjälpte oss hur vi skulle göra och vi fick välja vilket offentligt sjukhus som helst. Sjukhusen har inte rätt att neka för att man inte är skriven där och man betalar samma taxa som de som tillhör sjukhuset.

    Du kan söka på 1177 och fria vårdvalet så kan du läsa mer där.


    Detta hade jag ingen aning om. Tack för du tog dig tiden att skriva! Min kille är dock fast besluten att han vill se bilder så får se vad han säger..: Ska du också ta emot donerade spermier? Ivf eller insemination?
  • NZZZZ
    MariaC skrev 2017-04-11 12:04:38 följande:

    Ingen fara, det är viktigt att vi hjälper varandra i denna sits! Och det är mycket som sjukvårdspersonalen inte känner till som man själv måste kolla upp och stå på sig kring.

    Vi vet inte än om det blir insemination eller IVF. Vi väntar på att få träffa läkaren. Vi har tidigare gått på Carlanderska och gjort två Mikro-Tese + IVF. Jag var med från början i denna tråd och vår resa är lång...


    Berätta gärna din historia kort. Misslyckades mikro-tesen?
  • NZZZZ
    MariaC skrev 2017-04-11 13:06:12 följande:

    Först gjorde vi en biopsi där man hittade några få spermier som var för dåliga för att kunna frysas ner. Då blev vi rekommenderade att göra Mikro-Tese för att öka chansen att få ut de bästa spermierna. Man hittade spermier så att alla äggen som plockades ut från mig, 11 st, kunde befruktas. Två embryon sattes in men tyvärr tog det sig inte.

    Som rutin görs bara en Mikro-Tese men vi ville så gärna prova en gång till eftersom man ändå hittade spermier. Och vi fick ok till det. Tyvärr hittade endast en spermie som man förde samman med ett ägg men utvecklingen stannade av. Nu är min sambos spermier slut och han har ingen mer produktion. Hans diagnos är "Certoli one cell Only syndrom". Tror det heter så.

    Så nu är det donation som gäller för oss och eftersom vi redan lagt ut långt över 100.000 kr så vill vi utnyttja gratisförsöken. Men väntan inom landstinget är ju olidlig. På Carlanderska var ju inga väntetider så detta känns jobbigt...


    Då är jag med! Din man fick en diagnos iaf. Hur kan de veta att inga nya spermker tillverkas om han haft spermier? Min har svårt att acceptera detta för läkaren kunde ej ge en diagnos. Han har oförklarlig avsaknad av spermier vilket knäcker honom. Är du frisk i övrigt?
Svar på tråden Avsaknad av spermier