• NZZZZ

    Avsaknad av spermier

    mooonwalker skrev 2017-09-21 18:36:00 följande:

    Hej!

    Jag och min man kommer att få MicroTese betald av landstinget. Jag har börjat spraya ned Synarela nu för att jag ska göra äggutplock samma dag som min man göra MicroTesen. Jag tror att anledningen till att vi får det betalat av landstinget är för att de hittade tio orörliga spermier när de gjorde en öppen testikelbiopsi på min man och därför anser att vi kanske har en chans att göra MicroTese. Så för att svara på din fråga hur vi gick tillväga, så gick vi den vanliga vägen =) Jag kontaktade landstingets klinik i Sthlm och sa att vi hade försökt bli gravida i över ett år utan att lyckas. Men det var över två och ett halvt år sedan, så pga inkompetenta läkare som skickat remisser till fel ställen och massa annan otur har det tagit extremt lång tid.


    Hur har det gått??
  • NZZZZ
    Toritori skrev 2017-10-08 02:06:52 följande:

    Tack! (och förlåt för sen respons - det har varit mycket i livet men nu är jag på banan igen) Ja, vi har äntligen börjat prata om alternativ. Vi pratar om det mycket vilket är skönt. Jag har dock inte velat pusha för mycket då jag har känt att det måste få ta den tid det tar för min sambo att bearbeta detta. Vi är ju i samma båt. Det är VI som troligtvis inte kan få barn på det vis som det oftast går till, men just nu tror jag att han känner att det är han som inte kan. Och därför blir det jobbigare för honom. För mig har det gått ganska snabbt att börja se på det hela annorlunda. Ett barn är ett barn och vi skulle bli en jättefin liten familj, biologiskt eller inte. Men jag tror att min sambo känner en väldigt stor sorg i att inte kunna få biologiska barn. Om inte micro-tesen visar resultat så är spermiedonation den väg vi kommer att försöka oss på. Men han behöver göra första steget först, för att förstå tror jag. Och jag har aldrig varit gravid heller, så även om mina värden är normala vet man aldrig om det fungerar eller inte. 


    Du reflekterar väldigt klokt tycker jag! Jag håller med dig angående familjebildningen och att ge honom tid för att komma till samma insikt som du. Jag har inte heller varit gravid någon gång men hoppas såklart det ska fungera, hade jag vetat det hade jag nog varit lugn nu. Har inga problem längre med att det är donerade spermier men man vill ju det ska ge resultat med :)
  • NZZZZ
    Toritori skrev 2017-10-09 00:35:14 följande:

    Tack! Jag är väldigt tacksam över att jag och min sambo är så säkra på varandra, att jag valde honom utifrån att det är just honom jag vill vara med, och inte för att jag var redo för att bilda familj. Även om detta är skitjobbigt så gör det faktumet det hela lättare och vi blir ännu starkare i detta. Nu är det bara att vänta på Micro-Tesen  - all denna jobbiga väntan. Var är ni i processen? Står du i kö för spermiedonation i Sverige? Eller ska ni vända er utomlands? Kram 


    Jag håller med dig. Jag visste dock från start att han inte kunde bli biologisk pappa men valde honom enbart av kärlek, men barn ville jag såklart ha redan från start!

    Vi står i kö men kommer vända oss utomlands för spermiedonation. Har gjort TESA/PESA med misslyckat resultat så vi har stängt dörren till biologiska barn. Såklart en sorg som kommer sitta i för evigt.

    Hur gamla är ni?
  • NZZZZ
    Toritori skrev 2017-10-10 00:40:00 följande:

    Jag förstår det. Spännande med donation. Är det Danmark ni vänder er till? Håller själv på att fundera på alternativen då jag gärna vill ha dessa klara för mig när vi får ett definitivt svar. Är jag förberedd kommer det att vara lättare. Just nu tror jag och känner också att det alltid kommer att vara en sorg, samtidigt litar jag på att jag en dag kommer att vara tacksam och lycklig över att det blev precis så som det blev. Vi är 34 och 35 år gamla. 


    Danmark eller Spanien beroende på utbudet av donatorer i Danmark med annan etnicitet då ingen av oss har svenskt påbrå. :)

    Hur ser dina hormonvärden ut etc?

    Vi är 28 (jag) & 31 (han).

    Tack för positiva ord i din tråd, tror också vi kommer vara tacksamma en dag över att det blev såhär.
  • NZZZZ
    Ontopic skrev 2017-10-16 17:37:05 följande:

    Hej alla!

    Jag har läst igenom heeeeela tråden och lider med er alla som tvingats genomgå en sorg som ett sådant här besked upprättar.. Jag och sambon påbörjade vår utredning i mars detta år och fick nu i september reda på att jag har PCO, samt att sambon inte har några spermier. Han har fått lämna två prover, helt tomt... Har varit så ledsen och uppgiven ända sedan vi fick detta till oss och det kändes som om att världen bara försvann, eller snarare att allt kändes meningslöst!

    Vi har blivit remitterade till Linköping (hoppas jag) men kontaktade min gyn läkare i veckan om att en förfrågan att bli kallad till Göteborg i stället. Sköterskan skulle återkomma om svar så vi får se..

    Känns som om allt är så ovisst och att man inte kan styra över så mycket.. och framförallt att man känner sig så ensam och ?alla andra? bara lyckas! Bitter, inte alls ????????


    Beklagar. Känner med dig i allt du skriver, det är hemskt men jag försöker verkligen tänka att något bättre väntar för annars går man sönder. Hur ser din mans hormonvärden ut? Ska ni göra någon biopsi för att se om det finns spermier i testikeln? Hur gamla är ni?

    Stor kram. Ta er tid och landa. Det har gått snart ett år sedan vårt besked och man accepterar det till slut även fast sorgen alltid kommer sitta i.
  • NZZZZ
    Anonym (Sara90) skrev 2017-10-19 05:59:04 följande:

    Jodå. Vi är inne på 3:e inseminationsförsöket. Tredje försöket i tisdagas. Det tär på en. Försöker va positiv men svårt ibland. Hoppas på att det ska funka denna gången.

    Själv?


    Hej!

    Vad tråkigt att det inte tagit sig! Finns ju dock annat att testa i samband med nya försök, har inte läkaren föreslagit exempelvis ägglossningsspruta för att säkerställa ÄL? Eller VUL?

    Tredje gången gilt då!
  • NZZZZ
    MariaC skrev 2017-10-19 20:50:56 följande:

    Vi väntar på mens som bör komma i början på nästa vecka. Sen blir det IVF med donerade spermier. Hoppas så att vi ska lyckas denna gång, blir tredje försöket men första med donerat.


    Hänger inte med sen senast då det är så många inlägg! Har ni fått besked att donation är aktuellt för er?

    Hur kommer det sig att du går på IVF direkt och inte insemination?
  • NZZZZ
    Vifårse skrev 2017-10-19 22:05:07 följande:

    Ush vad trist! Vi har nu gjort två inseminationer och väntar på läkartid för att påbörja ivf med donerade spermier...

    Hur många försök får ni?


    Var gjorde ni inseminationen? Testar de bara inseminationer 2 ggr innan de går på IVF?!
  • NZZZZ
    MariaC skrev 2017-10-20 13:58:14 följande:

    Vi fick det beskedet för ett år sen ungefär, efter att ha gjort två IVF.er i samband med Mikro-Tese.

    Det blir IVF direkt för att det är mycket större chans att det tar sig än vid insemination. Vi har hållt på länge nu och jag är 34. Mitt AMH värde är på 0,7 så vi kan inte chansa på att försöka för länge för då kanske äggen tar slut. Och vi vill ju gärna ha syskon också...


    Förstår dig! Hur kan ditt AMH ligga så lågt när du bara är 34 år? :( Hur många ägg fick du ut sist?
Svar på tråden Avsaknad av spermier