• GoC

    Avsaknad av spermier

    999 skrev 2015-08-25 21:14:58 följande:
    Japp! Så nervös, har ingen ro i kroppen alls. Sömn kommer väl inte på fråga inatt antar jag. 
    Nej det är ju inte det lättaste att sova i en sådan situation... ett tips är att lägga dig vid tv:n och slå på typ solsidan eller något annat lättsamt! jag plöjde första säsongen av welcome to sweden, solsidan, ack värmland...etc... första tiden efter beskedet. Vi håller alla våra tummar för er! Stor kram!
  • GoC
    MariaC skrev 2015-08-26 17:06:35 följande:

    Vi fick brev hem idag att min sambo både har förhöjt FSF värde samt förhöjt LH värde. Någon som vet vad detta innebär och om det finns någon behandling för att få normala värden?

    Är så förbannat trött på sjukvården som skickar massa papper hem med provsvar etc utan att förklara vd det betyder. Tydligen måste man ta reda på all information själv.....Tur det finns google och Familjeliv!


    Jag vet inte om du menar Fsh-värde? I så fall betyder det förhöjda värde att kroppen försöka producera spermier men inte gör det i normal mån. Jag tror det är hypofysen som styr. Den skickar ut signaler om att producera spermier och när kroppen inte riktigt gör det så får hypofysen ett högre värde då den "ansträngs". Så fick vi det förklarat. Skulle det varit en för lågt värde kan detta hjälpas med mediciner men ett förhöjt finns tyvärr ingen hjälp till. Men det behöver inte betyda att det inte finns några spermier utan kan visa att kroppen inte producerar så myclet som den borde. Men det är som sagt Fsh-värdet jag pratar om nu. De andra vet jag inte mycket om.
  • GoC
    999 skrev 2015-08-31 19:22:42 följande:
    Den tiden fick vi först, men sen såg hon att de hade en ledig tid 6/10 också, så då bokade vi den istället :) 
    Hon sa att om vi ville komma den 22/10, så skulle vi få tid med läkaren som utför mikro-tese, Jörgen tror jag han heter,  men om vi ville ha en tidigare tid så var det en annan läkare som hade en ledig tid då.  Egentligen hade jag helst velat träffa han, men det kändes viktigare att få en tid tidigare. Hon sa att alla ändå blir involverade i ens vård, oavsett vilken läkare man träffar vid läkarbesöket. 

    Skönt att ni är igång nu i alla fall! Nu vet ni vad ni väntar på, det är jobbigare att vänta när man inte vet hur länge man måste vänta. 
    Vi har bokat en telefontid imorgon kl 14:30 då vi ska ställa lite frågor angående nefrysning av spermier bland annat. Då hoppas vi också få en tid för att få komma till Göteborg och då vi redan har skickat ner våra journaler så hoppas vi på att få en tid för själva undersökningen. Hur tänker ni kring den. Är ni beredda att även betala 52.000 kr om det behövs utan garantier? Vi är osäkra där... så mycket pengar som skulle kunna gå till behandlingar...
  • GoC

    Vi känner också självklart att vi skulle vilja göra undersökningen oavsett... men 52.000kr.... Har hört att man kan göra bruttolöneavdrag hos vissa arbetsgivare. Kan ju vara värt att kolla upp den möjligheten. Å andra sidan kan jag känna att är det det vi vill veta om det finns eller inte så kan det ju räcka med de 20.000 kr... men vi får se vad läkarna säger idag... de ska ringa på em och jag hoppas att de kollat våra journaler så att vi kan komma någonstans. Jag är så glad att jag har er här i tråden att bolla med! Skulle bli galen annars! Hru mår ni i övrigt? Det här gör mig så ledsen att jag inte sover om nätterna.... minns inte när jag sov en hel natt senast... Jag somnar på kvällen men vaknar oftast mellan 1:30-2:00 och är sedan vaken till runt 5-tiden... och det gör jag att jag mår ännu sämre.

  • GoC

    Stort Grattis till er Hannis83. Måste va jätteskönt att Äntligen vara framme i kön! Nu håller vi våra tummar för er!

    Hur gör det för er andra? Vad händer och hur mår ni? Kram

  • GoC
    MariaC skrev 2015-10-14 12:55:31 följande:

    Vi fick besked idag att vi får bruttolöneavdrag via min sambos jobb. Yes!!! :)


    Åh Grattis vad skönt för er! Vi jobbar inom kommunen så det är nog tyvärr inte möjligt för oss men jag ska ändå dubbelkolla!

    Vet inte hur långt ni kommit i er bearbetning men är ni inne på donerade spermier om de inte skulle hitta några hos din sambo?
    M82 skrev 2015-10-14 09:16:24 följande:

    Jag tror det var ett lättare beslut för mig än för mannen. Jag hade haft det som plan B i flera år, att skulle jag va själv när jag närmade mig 30 skulle jag åka till Danmark o fixa barn på egen hand. Var nog svårare för mannen att ta in, men om vi ville ha barn så stod valet mellan adotion eller insemination och med de köer och den process det är att adootera ett barn så tyckte han till slut att insemination var ett bättre alternativ även om vi allra helst hade fått göra barn på vanligt sätt. Vi ställde även in oss i adoptionskö inför framtiden utifall att vi vill ha syskon men inte lyckas så kan vi tänka oss att adoptera. Mannen har tagit till sig dottern helt o hållet o älskar henne precis som sin egen. Myser med henne, byter blöjor och pysslar varje dag. Hon har även våra färger på hår och ögon så det e inga konstigheter. Att va förälder är så mkt mer än bara det biologiska/genetiska.
    Vad härligt att han kommit över det nu! Stort grattis till er lilla tjej! Ta mig inte på fel sätt nu, jag frågar mest för att jag är nyfiken på hur man känner när barnet väl är där. Har ni några som helst funderingar om er dotter kanske vill ha kontakt med donatorn i framtiden etc? Eller försvinner sådana oroligheter iom att man faktiskt får barnet? Det är så mycket tankar angående halvsyskon (iom donerade spermier) och allt möjligt som man har nu.... som jag hoppas försvinner när man väl får barn. Jag är också väldigt rädd för att jag skulle leva med ett dåligt samvete att jag satt mitt barn till världen utan biologisk pappa när jag egentligen vill ge mina barn allt. Nu är jag helt ärlig och menar verkligen inget illa! Försvinner sådana tankar och oroligheter? Hur upplever du det? Grattis igen!!!
    Kram

  • GoC

    Hallå, imorse var vi på calanderska. Fick veta att det visst kostar 52.000 kr och inte 45.000 kr som vi fptt höra innan. Hon bad om ursäkt för att hon sett fel i datorn. 45.000 var med den tidigare tekniken. Vi fick ocksp veta att man gjort detta på 5 stycken innan oss och där man hittat spermier på 2 st. Dock hade dem inga förhöjda eller onormala värden. Vi fick ocks veta att det förhöjda fsh-värdet inte har någon roll om det ligger något förhöjt eller mycket örhöjd då det endast visar att det är svårare att hitta spermier men behöver i själva verket inte betyda något. Man kan ev skicka frysta ägg till sitt eget landsting om de inte skylle hitta spermier så att inte själlva behandlingen för kvinnan varit förgäves. nu ska man ta ställning till om det är värt dem pengarna, om det är värt risken att inte kanske f biologiska syskon...etc etc.... hur tänker ni?

    MariaC Hade du en korallfärgad tröja på dig idag?=) tror att vi var där samtidigt nämligen:)

  • GoC
    999 skrev 2015-10-22 14:53:39 följande:

    Vilken läkare träffade ni?


    Såhär var det enligt henne. de 50-tal som er läkare och de 45.000 kr som han sa är också en micro-tese men en annan teknik. De använde förut en lupp för att hitta spermieområden, nu använder de ett microskåp där man mer tydligt ser vilka områden man ska plocka ut. och den nya tekniken kostar 52.000kr och är ganska ny därför har den endast användts på 5 stycken hittills. Så det är nog den de i så fall gr på er också, som jag förstod det så anvnder de den på alla nu vilket låter självklart:)
  • GoC
    999 skrev 2015-10-22 16:01:54 följande:
    Jaha då hänger jag med. Men vad tror de om era chanser? Vad gjorde ni där idag?
    Ja de kan ju inte säga så mycket. det är ju som ett lotteri. Det finns ju stora risker att de inte hittar men samtidigt en möjlighet att hitta... Vi ska höra med usö om de kan bekosta själva ivf:en, alltså att vi får göra den där istället för i örebro. Men jag vet inte... det är ju det där med syskon också.Jag vill nog hellre ha två biologiska syskon... men det kan ju finnas en möjlighet i af även när vi gör det här undersökningem. Det är så svåra beslut! 
  • GoC
    999 skrev 2015-10-22 21:19:01 följande:

    Nej. Det finns olika typer av biopsier. Den som gjordes på min man innebar att man plockade fem vävnadsprover från varje testikel och inte en enda spermie hittades. Då kan man räkna ut att chansen att det finns spermier överhuvudtaget inte är så stor. Om min man inte hade gjort en biopsi av den typen så hade man kanske sagt 50% chans att lyckas på en mikro-tese. Som GoC skrev, det är ett lotteri.

    Skönt att ni fick tid för biopsi så snart! Håller tummarna för er verkligen!


    Ville bara lägga till att man inte gör micro-tese om man inte gjort biopsi först :)
Svar på tråden Avsaknad av spermier