• GoC

    Avsaknad av spermier

    Vi var också ner till calanderska på ett konsultationssamtal men bestämde oss efter det att gå vidare med donerade spermier då vi kände att det var så liten chans och för mycket pengar. När vi kom hem gjorde vi en insemination och idag är jag gravid i 5:e veckan:) Det känns helt overkligt efter allt vi gått igenom men nu väntar ultraljud och inskrivningssamtal:) Nu hoppas vi bara att den lill* vill stanna kvar så vi kan få träffa henne/honom till sommaren=) 

  • GoC
    999 skrev 2015-11-25 19:22:09 följande:

    Verkar som alla har hittat spermier via biopsi förutom vi... Känns jävligt hopplöst allt just nu.


    Det stämmer verkligen inte. Jag är också här. Jag vet att du är starkare än vad jag är och att du fixar det här! Man får känna att allt är skit men det är endel av bearbetningen! Om du hade sett min systers reaktion igår när jag berättade att vi har en liten i magen då skulle du känna samma lycka som jag. Våra barn har all rätt att söka upp donatorn så det finns inget han eller hon inte kommer att kunna få reda på. Och tro mig. Idag är det min sambos barn och ingen annans. Våga hoppa, jag tror på dig!
  • GoC
    Tevira skrev 2016-01-02 10:49:09 följande:

    Ja det är jättesvårt att väga det mot varandra, att vänta eller söka privat. Vi är också kluvna. Hade ju varit såå mycket lättare om man hade kunnat veta i förväg hur lång tid de olika vägarna skulle ta och vad som är möjligt.. Speciellt svårt också när det enbart är ett barn som man kan få hjälp med via landstinget. Då blir det att söka privat om man sedan vill ha fler barn. Min dröm var innan att ha en stor familj.. Vi fick råd av en privat klinik att göra de första stegen i utredningen via landsting eftersom det är kostsamt att ta allting privat plus att de ofta är mer kunniga gällande just manlig infertilitet medan privata oftast kan mer om kvinnan och IVF. Vi väntar på svar på kromosomtest och att förhoppningsvis få veta när biopsi kan bli. Om det verkar som att biopsi kommer att dröja då gör vi den privat istället.


    I vårt landsting, Örebro, så har man rätt till fler barn det enda är att de första behandlingarna är lanstibgsfinansierade och vill man sedan fortsätta eller ha syskon så bekostar man detta själv. I örebro får vi antingen 3 ivf-försök eller byta ut dessa till 6 inseminationer. 1 ivf är alltså värt 2 inseminationer och det kan man dela upp hur man vill. Ex 2 inseminationer och 2 ivf.
  • GoC

    Behöver hjälp här! Vad gäller spermiedonation.... Vad är det som gäller egentligen. Får donatorn ge upphov till max sex barn eller sen familjer och inget maxantal på barn. Vad har ni hört? Vår läkare säger sex familjer och hur många barn man vill i varje familj... Dvs kanske 12 barn i af... Och så har ju kanske donatorn egna barn... Men när jag läser om det BÖR sjukhusen följa rekommendationen om max 6 barn... Vad gäller i örebro?

  • GoC
    999 skrev 2016-01-10 12:48:37 följande:

    Hej vännen. Det finns inget regelverk för hur många barn en donator får ge upphov till, men det finns säkert rekommendationer även fast de inte är tvingande. Om läkaren säger att det är 6 familjer så är det säkert så, då har de bestämt att begränsa varje donator till 6 familjer men flera barn i varje familj. Innebär det att man är säkrad att få syskon från samma donator?


    Det är svårt att säga helt säkrad men säger man till innan så har de alltid i örebro kunnat tillgodose önskan om man vill ha samma till syskon. Sen kan det ju alltid ta slut eller att han dragit sig ur... Så man kan aldrig garantera... Men så är det ju den naturliga vägen också tänker jag...
  • GoC

    När vi var på carlanderska så frågade vi hur många som hittat spermier som inte hittat på biopsin. Svaret vi fick var att den senaste tekniken Micro tese som de nu använder har 5 par genomgått varav de hittat på 2 och 1 av de paren hade lyckats bli gravida på dem spermier de hittat. Det var den statistiken vi fick.

  • GoC

    ... Så 15-20% chans stämmer ju i så fall ganska bra. Hon sa även att ett förhöjt fsh-värde betyder att det är svårare att hitta oavsett hur högt det är...

  • GoC
    lompan skrev 2016-02-05 18:52:20 följande:

    Jag skulle vilja höra era tankar - det är så att jag sökt ett nytt jobb som jag är väldigt sugen på. Känns som att chansen på detta jobbet inte kommer så ofta och dom har uttryckt stort intresse för mig. Nu till det svåra - hur gör man? Ska jag berätta att vi försöker bli gravida? Kommer de inte vilja anställa mig? Plus att det känns jävligt privat. Hur tänker ni?


    Jag tycker inte att de har med saken att göra. Hade man varit kille hade man ju inte berättat så varför ska man göra det som tjej? Nej det har inget med saken att göra tycker jag så jag skulle va tyst om det. Man vet ju heller aldrig hur lång tid det tar innan det tar sig! :)
  • GoC
    Hannis83 skrev 2016-02-25 04:54:38 följande:

    Efter en miss på ett blodprov från labb i november, julledighet och sedan en utebliven mens i januari så är det äntligen dags för vårt första inseminationsförsök :) I går på ultraljudet hade äggblåsan växt till bra storlek så på kvällen blev det att ta ägglossningssprutan. På fredag åker vi in... Känns så konstigt efter att ha väntat på detta så många år, nästan lite overkligt :)


    Stort lycka till! Håll oss uppdaterade! :)

    Vi själva var på rul igår. Allt såg bra ut och igår hade jag gått halvtid. Så nu väntar vi på att börja mäta magen och föräldrakurser. Sen är det dags! :)
  • GoC
    MariaC skrev 2016-04-24 07:40:32 följande:

    Inget av de två embryon tog sig, jag är inte gravid :( Efter 1 års psykisk berg och dalbana är jag nog i chock och har inte fattat det än.....


    Åh...Maria var tråkigt:( Tänker på er. Hemsk med ett sådant besked när man lagt så mycket energi och pengar på det. Vad händer nu? Hur går ni vidare? Blir ni tvungna att betala lika mycket till? Usch...denna jäkla barnvärd alltså...Så otroligt orättvist livet är!
Svar på tråden Avsaknad av spermier