• NZZZZ

    Avsaknad av spermier

    mooonwalker skrev 2017-03-17 18:31:52 följande:

    Hypotyreos (underproduktion av sköldkörtelhormon) kan göra att det är svårare för kvinnan att bli gravid. Det ökar även risken för komplikationer under graviditet, såsom missfall, placentaavlossning, havandeskapsförgiftning mm.


    Lee*** skrev 2017-03-17 18:31:20 följande:

    Om värdet är för högt så är det svårt att bli gravid. Bra att börja itid isf oavsett vilken väg ni blir tvungna att ta.

    Lycka till o hoppas hoppas att de finner spermier med pesa. Håll oss uppdaterad.


    Är så glad att det finns människor som er som tipsar om saker och ting! Ringde Sahlgrenska och dem berättade att proven hade tagits och mina värden var normala! Även hiv/klamydia osv var negativt. Så skönt. Om VUL var bra & även mina prover- har jag goda förutsättningar för en graviditet eller finns det annat jag har missat som kan göra det svårt? Exempelvis dåliga ägg eller ngt annat? Är 27 år, kanske ej nämnt det innan :) Ska göra en spolning av äggledarna efter nästa mens.
  • NZZZZ
    Vifårse skrev 2017-03-20 14:39:06 följande:

    När vi hamnade i kö i december sa de 3-6 månader, troligen 3-4. Nu när 3 månader gått pratade jag med dom igen och nu var det längre kö märkligt nog, definitivt 6 månader. Så har vi tur får vi tid i juni, annars blir det efter sommaren... Klart man är orolig och funderar mycket. Hur mycket kommer det synas, hur blir det när barnet är äldre? Även om jag är övertygad om att det blir bra i slutändan är denna process inte något jag önskar att någon ska behöva gå igenom :/


    Var gör ni utredningen? Har ni övervägt åka till Danmark för att påskynda processen? Läste några som gjort behandlingarna där och sökt för försäkringskassan här hemma för att få tillbaka pengar de lagt på behandling.
  • NZZZZ
    Lee*** skrev 2017-03-20 17:18:05 följande:

    Väntetiden var mycket den anledning vi gjorde spermaprov o tesa/pesa privat . Spermaprovet fick vi resultatet , antingen samma dag några timmar senare eller dagen efter. Tesa /pesa omgående ( fick vänta 14 dagar innan ingreppet) Dagen efter hade vi vårt första samtal om ivf o kunde börja nästkommande mens.

    Utredningen gjorde vi ej privat, kvinnokliniken men gick relativt fort det också.

    Väntan är hämsk. Själv väntade vi hela sommaren innan vi visste att det var så smidigt att beställa tid för pesa/tesa


    Minns du vad ni betalade för pesa/tesa? :)
  • NZZZZ
    Lee*** skrev 2017-03-20 21:07:54 följande:

    6000 kr 1200 kr inskrivning 1000 kr för nedfrysning . Detta var i sep 2015


    För både tesa och pesa? Trodde det var två separata behandlingar.
  • NZZZZ
    Vifårse skrev 2017-03-20 21:46:10 följande:

    Först privat på Linnékliniken i Uppsala i jan -16, sen blev vi vidareskickade till ackis höstas. Vi hade bara försökt i dryga 6 månader när vi vände oss till Linné, bara för att kolla att allt var som det skulle. Och det var det ju inte. Så egentligen har vi vår process varit väldigt snabb man jämför med många andra och det känns som att även om väntan är fruktansvärd är det ändå inom räckhåll nu. Så Danmark är inget vi funderat på än :)


    Då förstår jag! Manlig eller kvinnlig faktor?
  • NZZZZ
    Vifårse skrev 2017-03-20 22:55:21 följande:

    Manlig, total avsaknad av spermier... Som tur är verkar allt vara tipptopp för en insemination med donator så vi håller tummarna för att det går!


    Där ser man. Samma här troligtvis, får se om de vill genomföra en till tesa på honom.

    Är det vanligt att man endast kör på insemination om kvinnan är frisk? Är chansen att lyckas större om kvinnan är frisk vid exempelvis ivf än kvinnor som har svårt att bli gravida eller har alla lika stora chanser? Är det något du har kännedom om? Är så rädd att förbli barnlös efter detta trauma med avsaknad av spermier.
  • NZZZZ
    Anonym (Ulle) skrev 2017-03-21 07:47:47 följande:

    Inget illa menat men hur känner era män för att bli "pappa" till en annan mans avkomma?

    Jag undrar helt seriös.


    Klart du får undra. Har fått frågan förut. Min man längtar lika mycket som mig. Han uttrycker längtan efter att få dela föräldraskap med mig och ser avkomman som hjälp till att få göra det. Vi har pratat så otroligt mycket kring det här. Jag ville vara säker på att han genuint vill och inte för jag längtar men har insett att så är inte fallet. Häromdagen sa han att han har så mycket kärlek inom sig som han längtar efter att få ge och jag kan inte göra annat än instämma. Jag har blivit chockad gång på gång över hur han resonerar och hur accepterande han är över sitt "öde". Han fick dock beskedet för flera år sedan så han har bearbetat tanken ordentligt. Han är otroligt säker på sig själv och uttrycker att han är inte mindre man för han saknar spermier och så är det. :) Vi längtar massor efter få dela livet ihop och därför spelar genetiken inte stor roll. Han är mitt livs kärlek och jag SKA ha honom som pappa till mina barn. :)
  • NZZZZ
    Anonym (Ulle) skrev 2017-03-21 08:07:52 följande:

    Tack för ditt svar!

    Jag önskar er verkligen lycka till, ja alla i er sits också förstås. 


    Tusen tack snälla du.
  • NZZZZ
    Lee*** skrev 2017-03-21 09:30:48 följande:

    Se till att de även göra pesa på honom.

    Om ni finner spermier så är det ivf som gäller.

    Läkaren kommer att tala om hur era chanser ser ut. Har de kollat ths värde? Ägg mängd?


    THS-värdet var normalt på mig, inga konstigheter. När jag frågade om ägg efter VUL sa hon "det finns det gott om". :) Det tryggade mig att veta. Inga synliga cystor osv. Nästa månad blir det spolning av äggledarna också så vi är verkligen i gång. Om de ej tänker göra tesa på honom eller om det är lång väntetid kommer vi göra det privat. Självklart även PESA då!!
  • NZZZZ
    Lee*** skrev 2017-03-21 11:43:48 följande:

    Då har du bra förutsättningar med insemation.

    Om de hittar spermier på din man, som vi verkligen hoppas på så görs ivf.( Har inte hört att ngn har gjort insemation)


    Du menar så! Absolut! Jag tänkte utifrån donerade spermier, om man måste göra ivf eller om det räcker med insemination men förstår att det är svårt för dig/folk att svara på.
Svar på tråden Avsaknad av spermier