• Djungelfjunet

    Vad heter din son i tilltalsnamn?

    Som rubriken lyder; vad heter din son i tilltalsnamn?

    Är du nöjd med valet av tilltalsnamn så här i efterhand? Har du varit nöjd med namnet från början? Om nej, vilket namn skulle du då egentligen velat välja?

  • Svar på tråden Vad heter din son i tilltalsnamn?
  • yellow88

    Mina söner heter Adrian, Alfred och Silas.

    Adrian bestämde vi redan när han låg i magen, och vi tyckte han såg passade som det när han var nyfödd så det fick det bli. Har aldrig ångrat det :) Enligt sambon så är han döpt efter Adrian Smith i Iron Maiden ;)

    Alfred var inte alls lika självklart som Adrian. Vi hade en lång lista med namn som vi pratade om och när han väl föddes så testade vi olika namn men vi hittade inget båda gillade förutom Alfred som vi tyckte var rätt okej. Det tog dock några veckor att vänja sig men nu så är det helt självklart att han är en Alfred.

    Silas var det Adrian (då 3) som kom på, en förskollärares pappa hette det och det hade han snappat upp och "bestämde" att bebisen skulle heta det. Vi var lite osäkra på om det var för ovanligt och folk var ganska negativa till det.. Men det slutade med att han blev en Silas och vi är väldigt nöjda med det.


    ♥ Adrian 10-04-17 ♥ Alfred 11-08-08 ♥ Silas 13-07-16 ♥
  • fluu
    WSalma skrev 2015-06-09 22:26:12 följande:
    Leander och Raphael.

    Hade helst velat ha en Elian istället för Raphael, men nu känns Raphael bättre!
    Leander är fantastiskt!
    Jag är Narcissus, en fåfäng fakir SAVE ME KAIZER!
  • elinvd

    Harry heter min son. Jag är nöjd, men favoritnamnet va Levi. Maken gillade dock inte det.

  • Miracle2015

    Han heter Johannes. JAG är jättenöjd med namnet, sonen själv tycker det är för opopulärt, han har inte stött på många Johannes under sin uppväxt. Han är 13 år.

  • Annelie 76

    Wilhelm och Fredrik heter mina. Namnen kändes ovana i början men de har växt i dem. Jag bestämde, pappan hade inga invändningar.

  • charlie00
    Miracle2015 skrev 2015-07-03 00:35:21 följande:

    Han heter Johannes. JAG är jättenöjd med namnet, sonen själv tycker det är för opopulärt, han har inte stött på många Johannes under sin uppväxt. Han är 13 år.


    Det ÄR jättefint!
  • Sockervaddspinnen
    charlie00 skrev 2015-07-12 16:38:50 följande:

    Det ÄR jättefint!


    Ja, men hur kul är det för ett barn med ett så pass ovanligt namn? Att aldrig möta på någon med samma namn, förutom ett gäng gubbar?!

    Tycker synd om alla de som får dessa konstlade namn, för att föräldrarna vill att de ska ha unika namn. Jaha, men tänk på barnet! Det är barnet som ska bära namnet!

    Nu är förvisso inte Johannes ett sådant namn, men ändå. Point given.
Svar på tråden Vad heter din son i tilltalsnamn?