• Djungelfjunet

    Vad heter din son i tilltalsnamn?

    Som rubriken lyder; vad heter din son i tilltalsnamn?

    Är du nöjd med valet av tilltalsnamn så här i efterhand? Har du varit nöjd med namnet från början? Om nej, vilket namn skulle du då egentligen velat välja?

  • Svar på tråden Vad heter din son i tilltalsnamn?
  • Embla twopointoh
    Sockervaddspinnen skrev 2015-07-12 17:48:28 följande:
    Jag heter Ingrid och är född 1985. Det var inte så kul kan jag säga, när man hela tiden fick höra att "så heter min mormor", "så heter min farmor", "varför har du ett tantnamn", osv. Jag träffade aldrig på någon jämnårig Ingrid någonsin under min barndom. Den första Ingrid jag mötte på, som var någorlunda jämngammal, var född 89 eller 90 och henne träffade jag på när jag var 26 år!
    Det där är ju så individuellt efter vilka erfarenheter man själv har.

    Föräldrar som har vanliga namn, de ger i allmänhet sina barn mer ovanliga namn, eftersom de vet hur jobbigt det är att alltid kallas "Anna L",  "Johansson" eller "Blonda Micke" för att särskiljas från alla andra med samma förnamn.

    Föräldrar med ovanliga namn ger i större utsträckning sina barn ett vanligt, enkelt namn, eftersom de vet hur jobbigt det kan vara att mötas av ett: "Va?" när de säger vad de heter och att behöva bokstavera namnet.

    Sedan finns det såklart de med ovanliga namn som gillar att ha ett ovanligt namn, och tvärtom.
  • Indigo

    Felix.

    Det bestämde jag mig för redan som mycket liten, jag älskade både ketchup och namn med bokstaven X i. Hade han fått bröder skulle de fått heta Max och Sixten. 

    Sonen är vuxen nu och gillar sitt tilltalsnamn ganska bra, säger han. Han är en sådan person som skulle byta namn ifall han inte var nöjd med det han har.


    Det är lätt att tänka bakåt när förvirringen tar fart
  • aleakim
    aleakim skrev 2015-06-09 17:28:19 följande:

    Vår pojk heter Wilmer, är och har alltid vart nöjd med vårt val. Han är en Wilmer i mina ögon.


    Och nu har vi en David också :)
    W och liten i magen :)
  • Mooomin
    charlie00 skrev 2015-07-12 17:44:35 följande:
    Ja alltså, Johannes är ju inte jätteovanligt och ger inga "stackars unge"-vibbar någonstans. Jag lider mer med barnen som tvingas heta typ Liam, Neo, Melody och Tindra. Eller värst av allt, det finns flickor med namn som Tingeling och Starchild!

    Sen tycker jag det är skillnad på att döpa sin unge till ett ovanligt namn på barn idag, men som ändå är gångbart(typ Helena), och att döpa sitt barn till ett namn som är ovanligt för ja, ovanlighetens skull(typ Melizzah-Li).
    Haha, håller helt med. En vuxen man som heter Neo liksom.. Nä, det funkar inte. 
    Är oxå sjukt less på "vi vill vara så himla speciella"-namn. "Vi är de enda i heeeeela Sverige som valt den stavningen till vårat barn", osv.. *kräks i munnen*
  • Mooomin

    Just ja, kanske ska svara på frågan i tråden oxå. :D
    Våran son heter Frank. Vi var helt överens från början och vi hade heller inga andra riktigt bra alternativ. Jag tycker att det är ett namn som varken är för vanligt, för ovanligt eller för konstlat/hittepå.

  • smurfan8402

    Min son heter Jonathan :) fast vi valde mellan Linus o Jonathan. När han föddes så såg vi direkt att de var en liten jonathan

  • Seven Costanza
    smurfan8402 skrev 2015-11-24 05:35:11 följande:

    Min son heter Jonathan :) fast vi valde mellan Linus o Jonathan. När han föddes så såg vi direkt att de var en liten jonathan


    Åh, Jonathan är så fint! Vi väntar första sonen nu och han kommer få ett släktnamn men om vi får en son till har vi Jonathan på lista .
  • SoulsWillRise
    C060908 skrev 2015-07-13 08:21:29 följande:

    Hamza och Santino heter de idag efter många om och men.

    Hamza fick sitt namn för att han var oerhört stark inuti magen och sedan när han föddes visade sig att han var jätte stark då med. Han föddes för tidigt. Jag är nöjd med hans namn idag men ifrån början ville jag att han skulle heta Mathieu eller Noé.

    Santino, hans namn var nog mest omdebatterat. Han fick heta många namn tills vi några dagar innan betänketid var slut bestämde oss. Hans betyder litet helgon, och det är just vad han var som bebis väldigt lugn och nöjd. Likadan idag 4 år senare. Så idag är jag nöjd med hans namn och han lever upp till det. Men ifrån början fanns bla Massimo, Matteo och min absoluta favorit Giorgio men det kanske man får skaffa någon liten hund som heter i framtiden hahaha.


    Santino, oj vad fint namn!!!!!
  • Snultan

    Matheus.

    Vi är nöjda. Det var de ENDA namnet vi kom på som vi faktiskt gillade. Tycker Matheus är fint och relativt ovanligt.


    Matheus 131002!
  • Jag8710

    Min son heter Cleo

    Nej det är absolut inget jag ångrar o inte han heller. Det jag däremot ångrar är alla jävla fördomar, kommentarer som "men de är ju ett tjejnamn". Vilket det inte är. Det är ett unisex namn!! Det som är mest komiskt är att det är bara här jag mött på såna kommentarer men inte hos folk man stöter på.

  • Snultan

    Det enda namnet jag reagerat på är Lykke. Var bombis på att det var ett tjejnamn. Men just i detta fall var det en pojkes namn.

    Cleo tycker jag är vilket som :)


    Matheus 131002!
Svar på tråden Vad heter din son i tilltalsnamn?