Inlägg från: Mamma till två gullegrisar |Visa alla inlägg
  • Mamma till två gullegrisar

    BF Februari/Mars 2016 :)

    Hej. Plussade i måndags med tredje barnet :)))) tror bf är 27 februari. Men blir nog ett mars barn då jag gick över 17 respektive 15 dagar med mina två äldre:)

  • Mamma till två gullegrisar

    Jag åt Apoteket Kvinna fram tills plusset. Bytte sen till Apoteket Gravid som har lite mer folsyra i och mindre Vitamin A. Samt att jag äter OmegaForte tror jag den heter. .


    Miracle09 skrev 2015-06-22 10:14:44 följande:

    V6 idag. Illamåendet börjar krypa fram och gaserna likaså :S 

    Detta är mitt andra barn och med första mådde jag fruktansvärt illa och kräktes från v8 fram till ca v 16 så hoppas verkligen inte det blir så igen.

    Tänkte höra med er vad ni tar för kosttillskott. Gravid multivitamin eller bara folsyra?


  • Mamma till två gullegrisar

    7 Feb blivandeungmamma94

    13 Feb Marie14

    15 Feb trulsatruls

    18 Feb danosani

    19 Feb Lindakarlsson4380

    23 Feb Johlin87

    23 Feb Delacore 

    24 Feb Längtan så stor 

    24 Feb KatrinAndersson 

    24 Feb Izzard

    26 Feb Aling

    26 Feb MiniQ 

    27 Feb sain essay

    27 Feb Mammatilltvågullegrisar

    28 Feb Gullan83

    28 Feb Svurkbebis

  • Mamma till två gullegrisar
    Miracle09 skrev 2015-06-22 13:09:20 följande:

    Tack. Köpt Apoteket Gravid nu :) hade också kvinna tills igår. Något annat speciellt man ska tänka på? Glömt mycket på 6 år sen mitt första. Men vet iaf. det med mögelostar och pålägg. Eller äter ni pålägg?


    Jag käkar omega 3 just för att jag äter så dåligt med fisk.

    Mögelostar och all opastöriserad ost och mejeriprodukter ska man undvika. Insjöfisk ska man undvika. Pålägg får man absolut äta. Tror det är bättre att äta vaccumförpackad pålägg som redan är uppskuren än att köpa från delikatessen. Typ stora slinker som ligger öppet och som man sedan skär upp.. Så har jag lärt mig iallafall ;)
  • Mamma till två gullegrisar
    Miracle09 skrev 2015-06-23 07:55:54 följande:

    Okej. Men t ex brie är gjord av pastöriserad mjölk, även camenbert. Därför jag blir lite förvirrad. Sen står det att man ska undvika vakumförpackad pålägg eftersom bakterierna frodas där. :/


    Men då borde det vara ok med den osten. Antar jag eftersom den är pastöriserad. Jaså inte vad jag fått lära mig.. vet dock att man ska undvika vaccumförpackat om det är nära utgångsdatum för då har det legat länge. Jäkla djungel. Vet inte hur jag gjorde sist.. får väl ha ost på bara haha..
  • Mamma till två gullegrisar
    Lisa 236 skrev 2015-06-24 08:54:46 följande:

    SÅÅ JOBBIGT! Hej vänner!Trots att alla tester ser bra ut fick jag åka in akut till gyn igår. Fick först ont i magen max 10 min men när jag sen gick på toa kom en ljusrosa blödning. Inte alls mycket men ändå. Med min historik fick jag verkligen panik.Man gjorde ultraljud man såg en fin uppklarning med trolig hinnsäck (så sa hon) Och att det var för tidigt för att se mer men hon sa att jag låg precis så som jag skulle i v 5+0 som jag var igår. Alltså v5+1 idag.Återbesök nästa vecka.... hur ska jag stå ut med väntan, Dock ingen mer blödning idag och alla gravidsymtom kvar .. VAD SKA JAG TRO EFTER 11 MISSFALL kan detta gå vägen???? Skriv gärna nått säg nått vad ni tror


    Men kära vän.. Lider verkligen med dig :(

    Jag hoppas verkligen och håller alla tummar och tår på att det ska gå vägen för dig.. det är ju ett bra tecken på att ingen mer blödning har kommit och att du fortfarande har graviditetssymtom kvar.. Kan inte ens förstå din oro och panik nu men försök och ta de lugnt och grubbla inte över det. Du behöver inte någon stress nu. Ta hand om dig..
  • Mamma till två gullegrisar
    gullan83 skrev 2015-06-24 13:58:04 följande:

    Ringde dagen innan midsommar och fick två tider av henne :) fick tid för inskrivning och glukos tesr


    När ska du göra glukos? Vilken vecka? Får alla göra det hos er?
  • Mamma till två gullegrisar
    Rocket skrev 2015-06-24 14:41:58 följande:

    Jag fick inskrivning 28/7 vilket är rätt sent. Enligt sista mens kommer jag då vara i 11+1 vilket blir precis i senaste lagen för att lämna blod till KUB.

    Dock har mina cykler varierat mellan 19-37 dagar så jag tror inte alls att uträkningen stämmer. Här blir alla erbjudna kub oavsett ålder så det ska vi göra, (gjorde med första barnet också) men jag hade velat ha ett tidigare vul för att fastställa hur långt jag gått. Men då får jag göra det privat och jag har inte bestämt mig än för om det är värt pengarna :p


    Vilken vecka är du i nu? Fick också tid för inskrivning då..
  • Mamma till två gullegrisar

    Var på hälsosamtal idag. Går in i v6 idag. Inskrivning 28/7 . Samt om jag vill göra kub så blir det mitten av augusti. Sen fick jag tid till ul och en tid till v23. Sist jag var gravid så gick man till bm både i v16 och v 20. Men nu är det förutom kub och ul 13 veckor ungefär mellan bm besöken .. skillnad sen innan..

    Bm sa iallafall att bf är 24 februari istället :)

  • Mamma till två gullegrisar
    gullan83 skrev 2015-06-24 15:13:33 följande:

    Jag gör

    Ja jag skall göra det den 21 augusti. Jag har gjort det med.dom två.andra med. Det är om.diabetes finns i släkten.eller man är överviktig som.jag är. Risken finns för.graviditetsdiabetes


    Ja, blir nog till att göra för mig med eftersom jag också är överviktig :(
Svar på tråden BF Februari/Mars 2016 :)