• sextiotalist

    Är det så fel att vilja bli lyxhustru?

    Anonym (Anna den late) skrev 2015-06-21 09:16:06 följande:

    Jag vill bara att en snygg, lång, muskulös,  ljusblond blåögd kille i 30-årsåldern skall glida fram till mig efter en lååång dag på demensavdelningen.

    Glida fram i en rostig Volvo-240, veva ner rutan och säga: "-Tjena Kexet! Går du här och smular?" Sedan hoppar jag in i bilen och startar mitt drömliv.

    Inget jobb att gå till, ingen klocka som ringer utan jag går upp ur sängen när jag själv vill det. Han jobbar kontorstider. Jag har hela förmiddagarna för mig själv då jag kan gå runt och pyssla, jogga en runda. Klä mig i mysbyxor och sunkig t-shirt. Se på dagtids-tv och läsa en bok.

    Sedan lagar han middag som vi äter framför tv-n, går till gymmet ihop, kommer hem och har sex, ser på tv och somnar lyckliga. Från nu tills vi dör av hög ålder. Är det så mycket begärt av livet?


    Nja livet ser inte så enkelt ut. Ni kan bli sjuka, få barn, man bråkar ibland och sexlivet går i vågor.

    Jag lovar, jag har ofrivilligt varit där, med två a-kassor och barn och det var ett helvete att varje månad prioritera bland räkningarna, att ständigt titta på röda lappar i affären. Vi hade inte fixat (jo vi hade det men det hade varit ännu tuffare) om vi inte hade haft vårt nätverk omkring oss. Som kunde ge grabben det där extra. Nu hade jag turen att ha en kolonilott som gjorde att jag inte var hänvisad till en lägenhet. Vi hade ändå möbler och slapp sådana utgifter.

    Men inte mer än ett eller två nya plagg per år (om inte mamma tog med mig ut på shopping eller kompisar som gav mig kläder som de inte kunde ha längre)

    Nu fick vi arbete igen och har det bra idag.

    Vi har ju ändå fått behålla SGI under hela tiden, tack vare att denna period endast var under 4 år så kommer jag få en tillräcklig hög pension. Så om drygt tio år kommer jag leva som du önskar men med egen inkomst, betydligt högre än a-kassan. Men då har jag ett uppbyggt hem, vårt barn står på egna ben.

    Att som 20-åring se fram mot det liv jag levde under 4 år för all framtid visar att 20-åringen än har mycket att lära av livet.

    Förresten just att söka jobb var det son gjorde att man mentalt klarade av det.
  • sextiotalist
    Camilla Carolina 1 skrev 2015-06-21 10:26:16 följande:

    Nä, där tror jag du har fel - gifta kvinnor har oftast varit hemmafruar genom historien. Endast de fattiga männen har varit tvungna att skicka ut sina hustrur att t.ex. städa trappor eller stå i butik, eller tidigare att tvätta, städa och diska hos storbonden eller godsägaren, eller ta in spinning eller hemsömnad. Det är en väldigt ny idé det där, att mannen och hustrun inte ska ha alla pengar ihop, och att hustrun ska arbeta ute fast det inte är nödvändigt. Det har bara varit så i c:a 40 år.


    Vänd på det. Det har varit få familjer där man endast levt på att en arbetade. Även om kvinnor generellt inte haft ett lönearbete så har de alltid arbetat.
  • sextiotalist
    Anonym (Anna den late) skrev 2015-06-21 14:20:34 följande:

    Vid närmare eftertanke så vill jag nog inte sluta jobba ändå. Men jag vill sluta behöva jobba övertid och sluta behöva ta dubbla pass på storhelger. Dessutom vill jag hitta en snygg lång ljusblond muskulös kille. Vad han tjänar spelar då ingen roll alls eftersom jag jobbar. Är det verkligen så mycket begärt?


    Nej det är inte för mycket begärt. Men begränsa dig inte när det gäller utseendet. Drömmannen kan vara en kort mörkhårig kille.
Svar på tråden Är det så fel att vilja bli lyxhustru?