Inlägg från: Upptagenmeninte |Visa alla inlägg
  • Upptagenmeninte

    Är det så fel att vilja bli lyxhustru?

    Byt yrke om du inte trivs med jobbet. Hitta en rik snubbe om du vill bli lyxhustru. 20 tusen i månaden räcker inte någonstans om ordet "lyx" ska vara med. Det räcker inte ens till ett fullt normalt liv, om ni ska få ett barn eller två.

    Du kanske inte har räknat med att barnen kostar pengar? De äter, de ska ha leksaker, cyklar, datorer, osv. Ni ska väl ha råd att åka på semester, kanske till fjällen och åka skidor? Det är inte gratis.

    Ungarna kommer förhoppningsvis att ha något de VILL göra på regelbunden basis, som att spela fotboll, ta sånglektioner, gå på dans? Inget av detta är gratis.

    Och... du har inte räknat med att din man kanske har ett intresse han också? Han kanske vill spela golf, hålla på med skytte, cykla (fina cyklar är dyyyyyra), hålla på med någon motorsport, whatever?

    Men han kommer att förskjuta sina intressen, eftersom ni inte har råd, och tycka att det är helt OK att du bara kliver omkring hemma i lägenheten, joggar om dagarna, och "är söt"? Ledsen, men jag tror knappast det. Så söt är ingen. ;)

    Och det låter inte som ett ultra-lyckligt liv heller, om det ska vara så strypt på tillgångar att pengarna bara räcker till hyran och till mat för dagen. Har du inga intressen?

  • Upptagenmeninte

    Hemmafruar som mer eller mindre varit lediga hela dagarna har funnits i alla tider, bland den rikaste klicken i överklassen.

    I övrigt så har de fått dra sitt strå till stacken. Till och med barnen har ju fått hjälpa till och arbeta!

  • Upptagenmeninte

    Fast det värsta är att det finns massor av folk numera i Sverige som bara skiter i att varken skaffa sig en "lyxman" eller annan försörjning, eller jobb.

    Jag träffade på en klasskamrat från bygglinjen, ungefär ett år efter att vi gått ut gymnasiet. "Ah, tjenare! Hur är det?, osv, osv". Sedan kom man naturligtvis till frågan "Har du fått något jobb än då?" (vi hade ju gått ut gymnasiet nyligen, naturlig fråga).

    Hans svar var: "Nej, varför då? Man behöver ju inte jobba i Sverige."
    Jag blev liksom: "... Eh, jaha... men du måste väl ha en inkomst, du behöver ju pengar?"
    Hans svar: "Man får ju pengar ändå. Det är ju inte som att de låter en svälta, man får pengar till hyra och mat, och så får man vara ledig hela dagarna och kan göra vad man vill."

    Kanske inte direkt ontopic, men lite förknippat till att man kan klara sig med lite pengar. Men vilka jäkla blodiglar det finns. Vår välfärd är för givmild, många gånger.

Svar på tråden Är det så fel att vilja bli lyxhustru?