• Monkii

    Är det så fel att vilja bli lyxhustru?

    Ja jag skulle säga att det är fel faktiskt. Nu drabbar det såklart ingen annan än din tilltänkte som får offra enormt mycket av sin lön på 20K netto för att du ska kunna jogga och läsa varje dag men människan har en naturlig drivkraft att försörja sig och den drivkraften verkar saknas hos dig.

  • Monkii
    Camilla Carolina 1 skrev 2015-06-21 10:26:16 följande:
    Nä, där tror jag du har fel - gifta kvinnor har oftast varit hemmafruar genom historien. Endast de fattiga männen har varit tvungna att skicka ut sina hustrur att t.ex. städa trappor eller stå i butik, eller tidigare att tvätta, städa och diska hos storbonden eller godsägaren, eller ta in spinning eller hemsömnad. Det är en väldigt ny idé det där, att mannen och hustrun inte ska ha alla pengar ihop, och att hustrun ska arbeta ute fast det inte är nödvändigt. Det har bara varit så i c:a 40 år.
    Helt fel, det har oftast varit kvinnans lott att sköta barn och hem helt utan moderna maskiner och utan att köpa halvfabrikat, samt att sy och lappa och laga och ta hand köksträdgård och ofta hushållets djur på det. Att sitta hemma och läsa och jogga och shoppa på Ullared är ett väldigt nytt påfund förutom bland de allra rikaste.. förutom det där med Ullared då.
  • Monkii
    Camilla Carolina 1 skrev 2015-06-21 15:46:58 följande:

    Fast så som du beskriver ser det ju inte ut, om man inte har förlorat någon inkomst utan ifrån början anpassat sin ekonomi till den inkomst man har. Då behöver man inte ha fler räkningar än hyra, telefon/mobil och ett busskort för den som arbetar. Sedan köper man mat förstås, och kläder och skor vid behov. Inga amorteringar eller avbetalningar, ingen indrivning från KF.


    El? Försäkringar? Bredband? Tv-licens? Aktiviteter? Sparkonto?
  • Monkii
    Camilla Carolina 1 skrev 2015-06-21 16:02:18 följande:
    Glömde el. Bredband och TV kan man faktiskt vara utan. Sparkonto också. Aktiviteter kan vara billiga eller gratis. Kommunerna har mycket kul gratis eller till självkostnadspris.
    Nejmen vilket kul liv det låter som. Ingen bil, inga resor, inga nöjen, inga aktiviteter som kostar pengar.
    - Mamma jag vill spela innebandy!
    - Det är för dyrt Liam du får gå på Rotarys poängpromenad istället!
    Alltså vissa gör verkligen vad som helst för att slippa jobba, tillochmed lever ett urtrist liv.
Svar på tråden Är det så fel att vilja bli lyxhustru?