• Anonym (..)

    Är det så fel att vilja bli lyxhustru?

    Anonym (Anna den late) skrev 2015-06-20 11:31:48 följande:

    Min dröm är att hitta en snäll stabil man som inte har något emot att försörja mig. Han jobbar och jag sköter hushållsarbetet (i en liten lägenhet), jag behandlas som en prinsessa av honom och kan spendera det mesta av dagarna med att jogga, träna, pyssla, läsa böcker och vara söt. jag vill inte heller behöva gå till arbetsförmedlingen eller låtsas vara sjuk för att bli sjukskriven utan vill kunna strunta i allt det.

    Gärna ett barn, helst inte fler. Jag kräver inte någon lyx, inte några dyra vanor, ingen rikedom. Äter vanlig husmanskost och handlar kläderna på Ullared. Om han får ut kanske 20 000 i månaden så räcker det och vi har till mat, hyra, räkningar och ger mig utöver det kanske 2-3 tusen att shoppa för varje månad så räcker det.

    Är det här verkligen för mycket begärt i livet? Jag tycker inte det, men ändå så måste jag stå här och byta blöjor på senildementa som inte vill byta blöjor på självaste midsommardagen....vilket jävla öde.

    Jag är jävligt snygg dessutom, och bara 22 år gammal. Skall livet vara såhär?  


    Det är inte alls konstigt, det finns en hel del tjejer som tänker så, samt även killar. Dock så har västerländsk feminism gjort det tabu att ens tänka på det sättet, för det är "kvinnohat" och "förtryckande" samt 15 andra blaha-ord som de uppfinner.
    Följden är att många kvinnor blir hjärntvättade att de "måste" arbeta 40 timmar i veckan, annars är de inte lyckliga! Samtidigt som du själv har märkt att du är inte alls lycklig och skulle hellre vara hemma och ta hand om barn och familj. Självklart kan du dock inte säga detta, för som du ser blir du attackerad av både män och kvinnor från alla håll, "var glad att du har ett jobb och är självständig! du skall vara glad att du har privilegiet att slita 40+ timmar i veckan!" Detta är dock ingenting jämfört med om en MAN skulle säga att han föredrar en hemmafru som tar hand om deras familj. Smärre bombnedslag skulle ske om han ens vågade yttra sådana känslor, för att inte tala om att han skulle tappa allt förtroende på arbetsplats, sociala cirklar, m.m.

    Oavsett, det finns en anledning till att svenska män letar efter kärlek utanför Sverige, där finns det fortfarande kvinnor som vill ha och uppskattar att kunna vara hemma (iaf hemma mer) och ta hand om familjen. Antagligen är det också anledningen till att svenska tjejer dras mycket till utländska killar, de flesta vill helt enkelt ha en start och manlig man, inte någon feministisk jämställdhetsnörd.

    PS. Obligatorisk disclaimer: Jag hatar inte kvinnor, jag vill inte ta bort deras rösträtt. Jag är helt för att ge kvinnor samma möjligheter som män, men alla dessa kvoteringar och annan bs är löjligt. Kalla mig egalitarian eller humanist, aldrig en feminist.
  • Anonym (..)
    Anonym (Anna den late) skrev 2015-06-22 13:00:07 följande:

    Jag tänkte inte "slava" efter mannens behov utan vara hemma och göra saker som jag vill göra - dvs. inte jobba. Givetvis sköta en del av hushållsarbetet men inte allt. 25-50% kanske.


    Hrm, ja där slutade nog även de som tycker det är okej att vara hemmafru att hejja på dig. Tycker du med andra ord att han skall göra 100% av arbetet samt upp till 75% av hushållet? Du gör 0% respektive 25%? Den relationen tar nog slut väldigt snabbt du, oavsett hur "jävligt snygg" du är.

    Är du seriös med att faktiskt vara hemmafru får du räkna med upp mot 100% hemma, och även det tar ju knappast 40 timmar i veckan. Diska/dammsuga/bädda/handla/laga mat, tar knappast 8 timmar om dagen. Om du tycker att din man skall arbeta 8 timmar om dagen för dig får du åtminstone vara beredd att lägga ner några timmar om dagen på huset (det kommer ju aldrig att ta 8 timmar som din man arbetar). Ja, det betyder att du behöver fixa så att han inte behöver ställa sig med dammsugaren direkt efter han kommer hem från 8 timmar på jobbet. Ja, det betyder att du t.ex. pysslar om honom när han kommit hem (han pysslar nog gärna om dig också).

    Om du efter att ha hört detta inte längre tycker att det låter så attraktivt så borde du nog tänka om angående detta, och angående dina prioriteringar. Om du tycker det skall vara ok för dig att gå hemma och göra vad du vill och kanske lyfta en socka varje dag medan han gör allting, ja, då borde du nog tänka om, och var nog aldrig riktigt seriös angående hemmafru. Du ville nog bara ha någon som arbetade för dig.
Svar på tråden Är det så fel att vilja bli lyxhustru?