Inlägg från: Anonym (Rebecca) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Rebecca)

    Är det så fel att vilja bli lyxhustru?

    Anonym (..) skrev 2015-06-22 10:12:22 följande:
    Det är inte alls konstigt, det finns en hel del tjejer som tänker så, samt även killar. Dock så har västerländsk feminism gjort det tabu att ens tänka på det sättet, för det är "kvinnohat" och "förtryckande" samt 15 andra blaha-ord som de uppfinner.
    Följden är att många kvinnor blir hjärntvättade att de "måste" arbeta 40 timmar i veckan, annars är de inte lyckliga! Samtidigt som du själv har märkt att du är inte alls lycklig och skulle hellre vara hemma och ta hand om barn och familj. Självklart kan du dock inte säga detta, för som du ser blir du attackerad av både män och kvinnor från alla håll, "var glad att du har ett jobb och är självständig! du skall vara glad att du har privilegiet att slita 40+ timmar i veckan!" Detta är dock ingenting jämfört med om en MAN skulle säga att han föredrar en hemmafru som tar hand om deras familj. Smärre bombnedslag skulle ske om han ens vågade yttra sådana känslor, för att inte tala om att han skulle tappa allt förtroende på arbetsplats, sociala cirklar, m.m.

    Oavsett, det finns en anledning till att svenska män letar efter kärlek utanför Sverige, där finns det fortfarande kvinnor som vill ha och uppskattar att kunna vara hemma (iaf hemma mer) och ta hand om familjen. Antagligen är det också anledningen till att svenska tjejer dras mycket till utländska killar, de flesta vill helt enkelt ha en start och manlig man, inte någon feministisk jämställdhetsnörd.

    PS. Obligatorisk disclaimer: Jag hatar inte kvinnor, jag vill inte ta bort deras rösträtt. Jag är helt för att ge kvinnor samma möjligheter som män, men alla dessa kvoteringar och annan bs är löjligt. Kalla mig egalitarian eller humanist, aldrig en feminist.
    Håller helt med! Jag och min man kom överens innan vi gifte oss om traditionella könsroller. Får vi barn så kommer jag vara hemmafru på heltid. Vi vill inte ha barn på förskola så jag kommer vara hemma med dom och ha hela ansvaret för hemmet, och han kommer stå för försörjningen. Detta är ett mycket medvetet val, och jag har en akademisk examen så det är inte för att jag inte har andra möjligheter. Det är för att vi tror att familjen mår bäst så. Och man slipper tjafs och gnäll om hushållssysslor. För oss fungerar det jättebra, även om många ser mig som en feministisk förrädare. Jag säger inget om hur andra gör så det är förvånande hur ofta andra lägger sina värderingar och åsikter på mig.
  • Anonym (Rebecca)
    Anonym (ABSOLUT) skrev 2015-06-22 12:44:16 följande:
    Hej!

    Det är inte alls mycket begärt om detta är det livet du önskar dig. Många män skulle ÄLSKA Detta!!   Men du är bara 22 år nu och tyvärr väldigt ung, detta kommer du troligtvis ångra om några år när din hjärna blir lite mognare.

    Du kommer ångra att du inte valde att utbilda dig eller gjort något roligare av ditt liv än att "slava" för en man och hans behov.  Men som sagt det inte alls omöjligt, speciellt inte om du kan tänka dig göra alla hushållsysslor för 2000 - 3000 (månadslön). Eller så satsar du på något vettigare än att byta blöjor på dementa.


    Menar du att det bara är lågutbildade unga som kan göra ett sådant val? Behöver ju inte alls ha med ålder eller utbildningsnivå att göra att man vill vara hemmafru? Och det är inte alls att slava för mannens behov. Man har sina barns behov, sina egna behov och mannens behov. Det handlar väl om vad man har för värderingar och för prioriteringar, hur man vill fördela sin tid och energi?
  • Anonym (Rebecca)
    Anonym (tja) skrev 2015-06-22 14:33:05 följande:
    Oftast är det lågutbildade som vill vara hemma, eftersom det ofta handlar mindre om att man drömmer om att sköta allt hemma (vilket de flesta ändå gör utan problem paralellt med arbete då "hemarbete" idag jämfört med förr inte är särskilt tidskrävande eller betungande)  än om att det är roligare än alternativet (lågbetalda jobb man inte är intresserad av, vilket är vanligare bland lågutbildade kvinnor - och män -). Eller har du någon annan erfarenhet?
    Jag kan inte säga vad som är vanligast, där kan du säkert ha rätt, det vet jag inte. Men jag har en annan erfarenhet. Jag känner flera kvinnor som är hemmafruar, som är högutbildade och väljer detta för att man inte tror på ett system där allt ska delas exakt lika och vara "jämställt". Själv tror jag att man har olika styrkor och svagheter som man och kvinna och att man har olika uppgifter. Som jag ser det så, speciellt efter barn, så mår barnen och familjen bäst av att mamman är hemma. Min åsikt är att det är djupt orättvist att kvinnor ska förvärvsarbeta, bära barn och sköta merparten av hushållet (som det ofta det ut oavsett hur jämställda par är). Jag tror det är sundare att kvinnan är hemma och sköter hemmet och mannen jobbar och drar in pengar. Men detta utgår från min syn på att barn inte bör gå på förskola från ung ålder, ofta så tidigt som ett år? Det är befriande att inte tjafsa om disk och tvätt, jag gör allt och får mycket uppskattning. Sen blir man inte utsliten heller som när man jobbar + sköter merparten av hushållet och kan värna sin man och relationen. För mig är det win-win, men inget lyxliv direkt om mannen inte har hög inkomst. Men för mig ger det mer livskvalitet. Har tid och ork att laga mat från grunden och så vidare. Vilket jag inte har när jag jobbar. Det är kanske beroende på min kapacitet men så fungerar jag. Vi finns alltså också, med vilja hemmafruar av mer ideologiska skäl... :)
  • Anonym (Rebecca)

    Ja, precis. Den som jobbar utanför hemmet har inte ansvaret för att sköta hemmet efter arbetstid. Sen är det ju så att bara för att man delat upp uppgifter så betyder det ju inte att man inte kan underlätta för varandra eller hjälpa till. Jag ser det som en ansvarsfördelning. Man har förhoppningsvis ingått i relationen med spelreglerna klara. Och målet är väl att ha en bra, kärleksfull och hälsosam relation. Så länge alla mår bra i den så kör på...

Svar på tråden Är det så fel att vilja bli lyxhustru?