• Anonym (B)

    Är det så fel att vilja bli lyxhustru?

    Upptagenmeninte skrev 2015-06-21 17:33:50 följande:

    Fast det värsta är att det finns massor av folk numera i Sverige som bara skiter i att varken skaffa sig en "lyxman" eller annan försörjning, eller jobb.

    Jag träffade på en klasskamrat från bygglinjen, ungefär ett år efter att vi gått ut gymnasiet. "Ah, tjenare! Hur är det?, osv, osv". Sedan kom man naturligtvis till frågan "Har du fått något jobb än då?" (vi hade ju gått ut gymnasiet nyligen, naturlig fråga).

    Hans svar var: "Nej, varför då? Man behöver ju inte jobba i Sverige."
    Jag blev liksom: "... Eh, jaha... men du måste väl ha en inkomst, du behöver ju pengar?"
    Hans svar: "Man får ju pengar ändå. Det är ju inte som att de låter en svälta, man får pengar till hyra och mat, och så får man vara ledig hela dagarna och kan göra vad man vill."

    Kanske inte direkt ontopic, men lite förknippat till att man kan klara sig med lite pengar. Men vilka jäkla blodiglar det finns. Vår välfärd är för givmild, många gånger.


    Fast hurdå?
    Även om han går på socialbidrag så måste han ju stå till arbetsmarknadens förfogande.
    Om han kliver in där och bara vill ha pengar utan att behöva motprestera något så får han ju inget.
    Man behöver inte jobba,det är valfritt men om man vill bli försörjd av skattebetalarna så måste han göra det han kan för att bli självförsörjande.
  • Anonym (B)

    Ts, fel och fel vet jag inte om det är.
    Om du hittar nån som är villig att ställa upp på ditt upplägg så är det väl bara att tuta och köra.
    Det är ju upp till er och ingen annan. 

  • Anonym (B)
    Camilla Carolina 1 skrev 2015-06-22 07:15:38 följande:
    Det är nog rätt lätt att komma undan, om man vill. Af och soc kräver att du söker ett visst antal jobb, ja. Men ingen har tid att kolla om du verkligen har sökt dem (Af kan ta stickprov men då ska du ha maximal otur), eller kvaliteten på ansökningarna. Skickar du mycket slarviga, generiska ansökningar - samma till varje typ av arbetsplats - så undgår du antagligen att bli kallad på intervju. Och blir du det, så kan du lätt göra ett slarvigt, opålitligt eller underligt intryck där, med lite skådespelarbegåvning. Eller komma för sent...
    Absolut, det förstår jag. Men fortfarande är det ju krav som ställs, det funkar inte att gå in på socialkontoret och säga att man inte vill jobba, men man vill ha bidrag.
    Vilket ju var vad den här skribenten hävdade. 
    Det ställs krav men det går säkert att fuska sig ur dom om man vill.
  • Anonym (B)
    Anonym (Anna den late) skrev 2015-06-22 13:00:07 följande:

    Jag tänkte inte "slava" efter mannens behov utan vara hemma och göra saker som jag vill göra - dvs. inte jobba. Givetvis sköta en del av hushållsarbetet men inte allt. 25-50% kanske.


    Ok, så vad ska du göra för honom i gengäld hade du tänkt.
    Vad tror du skulle motivera honom att ställa upp på dom där premisserna.
    Om du är seriös behöver du tänka även på det och inte bara på vad du vill ha, du måste vara klar över vad du måste göra för att få det du vill.
    Så vad tror du han vill ha i gengäld?
Svar på tråden Är det så fel att vilja bli lyxhustru?