Inlägg från: Petite Chérie |Visa alla inlägg
  • Petite Chérie

    Är det så fel att vilja bli lyxhustru?

    Tjänar han bara 20k så är du inte en lyxhustru, utan en hemmafru och knappt det. Hur klarar sig 3 personer på 20k? Ni behöver ju minst en trea så att barnet får eget rum och vad kostar en sån idag? 9-10k i månaden? Eller tänkte du att ungen skulle dela rum med er för att du inte pallar jobba?


     


     


    Crazy people don't know they're crazy. I know I'm crazy, therefore I am not crazy. Isn't that crazy.
  • Petite Chérie
    Anonym (k) skrev 2015-06-21 12:15:07 följande:
    Varför? För att här i Sverige anpassas mycket efter hur mycket pengar man drar in. Om du inte vill jobba så ska du i alla fall se till att gifta dig jävligt rikt utan äktenskapsförord så att om det skiter sig så har du det ekonomiska på det torra ändå. Hur kul blir det den dagen din man dör/ni separerar och du sitter där helt barskrapad utan arbetslivserfarenhet? Händer det när du är i pensionsålder får du ju typ leva på luft. Och tänk inte ens tanken att gå på soc för de kommer kolla eran gemensamma ekonomi X antal månader bakåt och har ni levt för minsta krona över deras gräns så kan det dröja riktigt länge innan du får bidrag.

    Lyxhustru är inte så himla lyxigt som det låter heller. Tänk dig att du har pms, grinig som fan men måste tvingas med på nån jäkla representation eller hålla i nån trist tillställning, eller "måste" suga av din make till frukost varje dag (du måste ju inte men eftersom han ser till att du lever i överflöd så känner du dig på nån nivå ändå tvingad). Du kan inte äta den där chokladtårtan på konditoriet eftersom du måste gå ner fem kg den här veckan för att komma i den svindyra coutoreklänningen han köpte till middagen ni ska på hos hans chef. Du kan inte säga och tycka vad du vill, du är mer en möbel när ni umgås med andra. Glöm lata pyjamasdagar med näven i chipspåsen. Du måste vid varje tillfälle representera din man för alla hans pengar som ser till att du lever lyxliv är byggt på hans rykte och fina fasad.
    Jaha, du blev gravid, vad roligt, grattis! Du mår illa och har foglossning men upp och sminka dig, för nu ska ni inviga en båt. Du ploppar ut ungen och förväntas vara tillbaka i matchvikt helst igår. Sen ska du umgås med andra lyxfruar och gå på bebisyoga och vakta dig noga för hur du klär ungen och hur länge du ammar, vad du ska mata den med och hur du ser ut. Yta, yta, yta, hela dagen lång inget annat än yta.
    Behaga din man varje sekund annars får du slängt i ansiktet att Wangklänningen du bar på ditt bröllop minsann inte var gratis.
    Jag vantrivs.

    Det där har nog mer att göra med din make än något annat.


    Jag är vad andra kallar en "lyxhustru" (jag hatar ordet) och jag gör vad jag vill, när jag vill. Vill jag inte gå på ett event så struntar jag i det. Vill jag inte suga av honom så gör jag inte det. Jag vill absolut inte umgås med de andra fruarna, så jag säger nej helt enkelt och han är helt okej med det. Skulle han försöka kontrollera mig bara för att han är den som tjänar pengar så skulle jag dra. Simple.


    Crazy people don't know they're crazy. I know I'm crazy, therefore I am not crazy. Isn't that crazy.
  • Petite Chérie
    Anonym (Anna den late) skrev 2015-06-22 13:00:07 följande:
    Jag tänkte inte "slava" efter mannens behov utan vara hemma och göra saker som jag vill göra - dvs. inte jobba. Givetvis sköta en del av hushållsarbetet men inte allt. 25-50% kanske.
    Va? Du skämtar, väl? Jag gör inte allt hemma, men jag gör ca 90%. Visst, det är skittråkigt och ibland kan jag bli "utbränd" och funderar på städerska, men jag skulle aldrig kunna ha en okänd människa i mitt hem. Dessutom har jag städmani och vill att grejer läggs tillbaka så fort man är klar med dem. Gärna tidigare.
    Crazy people don't know they're crazy. I know I'm crazy, therefore I am not crazy. Isn't that crazy.
  • Petite Chérie
    Anonym (k) skrev 2015-06-23 11:47:10 följande:
    Jag blir ju naturligtvis inte tvingad till att göra saker, men det känns som en tyst överenskommelse. Skulle kännas så fel att inte ställa upp på honom, jag spenderar trots allt väääldigt mycket av hans pengar. Jag är inte livegen och han gör saker för min skull också ibland även om han inte är jättesugen på det. Så ska jag inte ljuga och säga att det inte är rätt härligt att få en spahelg ensam i Paris med fullservice... Men ibland önskar jag att jag hade valt ett annat liv.
    Och jag spenderar väldigt mycket av "hans" pengar men jag tänker inte göra saker som jag verkligen inte vill iallafall. Med tanke på allt jag gav upp för att vara med honom så har han nog inte mage att ställa några krav på mig. Missförstå mig rätt, han var värd det men jag har gjort så pass många uppoffringar redan och har inga planer på att göra fler än jag verkligen måste.
    Crazy people don't know they're crazy. I know I'm crazy, therefore I am not crazy. Isn't that crazy.
  • Petite Chérie
    Anonym (Anna den late) skrev 2015-06-23 18:38:33 följande:
    Nu är jag väldigt ung och har inte så stor erfarenhet av relationer men på er låter det konstigt. Enligt er ska kvinnan sköta allt i hemmet, ge avsugningar mm. på kommando som något slags straff om hon inte jobbar?

    Jag skulle aldrig ställa upp på att suga *** och sköta allt i hemmet som en slags affärsöverenskommelse??? Jag suger gärna *** om jag själv vill eller om han frågar snällt men inte som en slags jäkla betalning för att jag inte vill jobba...fan heller!!

    Jag är snygg, ung, söt och smart. Detta tillsammans med att man älskar varandra borde räcka för att få slippa jobba tycker jag...

    Smart?


     


    Ja, du ska sköta i princip allt i hemmet om du inte jobbar. Varför i hela helvetet skulle han jobba dag ut och dag in för dig, så att du kan shoppa och vara "söt", för att sedan komma hem och göra 50-75% av allt hemma? Vad för verklighet lever du i egentligen? Jag, som faktiskt är hemma, blir riktigt förbannad på ditt sätt att resonera.


    Crazy people don't know they're crazy. I know I'm crazy, therefore I am not crazy. Isn't that crazy.
Svar på tråden Är det så fel att vilja bli lyxhustru?