Inlägg från: Anonym (Mjo.) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Mjo.)

    Är det så fel att vilja bli lyxhustru?

    Men menar du verkligen lyxhustru och inte hemmafru? Lite skillnad.. Skulle inte kalla det där för att vara lyxhustru. Missförstå mig inte, det låter bra, men lyxhustrun shoppar nog för lite mer än 2000-3000 kr och på andra ställen än Ullared. Men alla har vi olika syn på lyx ifs. :D

  • Anonym (Mjo.)

    Och en sak till.. Din pension? Tänkt något på den?

  • Anonym (Mjo.)
    Alvina skrev 2015-06-20 21:53:13 följande:

    Lyxhustru? Vad har det att göra med trådstarten? Det du beskriver är ju raka motsatsen?


    Min teori är att hon menar hemmafru, eller blandar ihop begreppen. 
  • Anonym (Mjo.)
    Anonym (Anne) skrev 2015-06-20 22:36:29 följande:

    Jag tror inte att det är så många här som vet hur det är att jobba med senildementa. Att arbeta med en gammal j**el som har bajs fulla blöjan men ska slå dig för att du ska byta. Den dagen det kommer ett parti som är för "human avlivning av människor" så kommer jag att rösta på dom. 


    Tyckte det var ett bra, givande jobb. Lite långtråkigt kanske.. Tur att alla inte har din vidriga inställning. Dom är ju sjuka!? Hoppas inte du hamnar där som gammal! Eller dina egna föräldrar. Då önskar du nog en annan inställning från vårdpersonalen.
  • Anonym (Mjo.)
    attid89 skrev 2015-06-20 23:36:44 följande:

    Jag hade också kunnat tänka mig att vara lyxhustru, men det blir man knappast om mannen får ut 20000. Min man får ut mellan 50-60 000 i månaden och jag jobbar ändå... Vi hade såklart klarat oss på hans lön men är det allt livet skall gå ut på - att "överleva"? Du kan ju inte direkt hitta på en massa kul grejer om dagarna utan lär ju bli VÄLDIGT låst till att göra ingenting alt. sånt som kostar gratis. Med andra ord - du lär ha sjukt långtråkigt! :O


    Fast, vadå långtråkigt!? Jag har sällan långtråkigt, tränar, promenerar o gör saker med hunden/vänner. Pysslar med handarbeten osv. Finns dessutom massor att se/göra som inte kostar mycket alls. Jag o min sambo har "vanliga" inkomster, dvs tillsammans får vi ut ca 35.000kr och jag känner inte att vi måste göra saker som inte kostar.. Visst, resor måste vi ju spara till osv..
  • Anonym (Mjo.)
    attid89 skrev 2015-06-21 00:17:13 följande:

    Men det är ju också skillnad på 20 000 och 35 000. Men passar det dig så är det väl bara att bli hemmafru. Jag skulle känna mig jävligt låst av att mest gå hemma och knappt ha råd att käka lunch på stan om dagarna. Allting kostar ju. En dag på ex. Liseberg med ett knippe ungar blir ju lätt ett par tusen. Har man ju knappast råd med om man får ut 20 000.


    Det är skillnad, ja, men jag menar bara på att allting inte behöver kosta.. Man gör ju mycket dagligen som inte kostar. Istället för fika/lunch med vänner så kan man ta en promenad o köpa en glass.. :) men jag förstår inte heller hur man vill/kan leva som "lyxhustru" på någons 20.000...
  • Anonym (Mjo.)
    Camilla Carolina 1 skrev 2015-06-21 16:41:11 följande:

    Fast till och med den lägsta pensionen klarar man sig på i Sverige. Jag skulle inte heller arbeta i äldrevården hela livet bara för att få pension, om jag hade ett alternativ. Då förstör man ju livet hela tiden MEDAN man lever, och sedan när man fyller 65 eller 67 är man helt värkbruten och utsliten och kan inte göra något med pensionen ändå.


    Har aldrig fattat det här med att folk tycker att det är så tungt att jobba inom vården? Vad är det som är så tungt ? Det är betydligt sämre för kroppen att sitta still hela dagarna framför en dator..
  • Anonym (Mjo.)
    Anonym (.....) skrev 2015-06-21 17:40:35 följande:
    Min mamma började jobba i vården på 70-talet innan alla dessa hjälpmedel fanns och naturligt så fick hennes höft lida för det och gick nästan 10 år innan de opererade henne 2004. Hur bra var det att jobba i vården med en dålig höft och lyfta de äldre från golv och liknande?
    Ja men det är ju en sak..  Då var då, det lider inte vi av idag. Det är ju inte tungt NU!
  • Anonym (Mjo.)
    Anonym (.....) skrev 2015-06-21 18:59:34 följande:
    Jo det kan det väl fortfarande vara? De som jobbar inom hemtjänst tex, som åker hem till äldre och inte har bra hjälpmedel? Så det kan fortfarande vara tungt
    Jag jobbar inom hemtjänsten. Det är ytterst få som inte har bra hjälpmedel. Ett par tunga lyft om dagen ska en frisk människa klara av. Dessutom ser jag till att styrketräna på fritiden för att göra kroppen starkare och tåligare..
  • Anonym (Mjo.)
    Anonym (.....) skrev 2015-06-21 19:10:00 följande:
    Beror på var i landet man jobbar oxå. Vet många inom hemtjänsten som har problem med rygg, höfter, knän och liknande. Hur lätt är det att få upp en man på 140 kg som ligger på golvet och inte kan komma upp eller äldre som väger 70 kg men ändå inte kommer upp? Händer det göra gånger om dagen utan hjälpmedel över huvudtaget så kan man få problem med kroppen. Inte så att man har en lift med sig i bilen
    Grejen är att man inte har någon skyldighet att lyfta upp någon som väger såpass mycket att det är skadligt. Vi har en kund som ramlar ofta och väger ca 120kg och som vägrar ha lyft hemma, och vi har blivit förbjudna av våran chef att lyfta upp henne utan vi ska istället ringa brandkår/ambulans. Och sedan är ett annat stort problem att folk inte vet hur de ska lyfta på rätt sätt. En människa är inte så tung om man lyfter rätt, och man lyfter ju aldrig ensam. Ett simpelt "midjebälte" eller ett lakan är allt som behövs egentligen. Friskvård får man ju betalt av arbetsgivaren så fler borde även hålla efter sina kroppar och se till att ta hand om dom. 
  • Anonym (Mjo.)
    Camilla Carolina 1 skrev 2015-06-21 20:38:27 följande:

    Jag har arbetat som uska i äldrevården och det var VÄLDIGT tungt. Jag skulle inte kunna göra det idag av rent fysiska skäl. Dessutom måste de gamla bli ännu mycket äldre, skröpligare och mer dementa innan de kan få en plats på ett äldreboende idag, än på "min tid" då det var blandat, och de lättaste boende knappast behövde hjälp med personlig hygien alls, utan endast med städ, tvätt, handlande, servering av mat, fylla i blanketter, läsa för, prat, sällskap o.s.v.. Idag är det endast de allra tyngsta, samtidigt som det är färre personal nu i förhållande till antalet boende. 

    Om du har småbarn, eller har haft, så kan du kanske föreställa dig att göra allt det du gör med dem - byta blöjor, duscha, bada, mata, lyfta från sängen till en stol och tillbaka... fast med personer som väger 80 kg, ibland 100 kg, ja till och med 120 om du har otur. Tänk dig att du måste göra detta, och de gamla är förvirrade, och du måste jäkta hela tiden och kan inte stanna fast den gamle är rädd och förvirrad och försöker hålla dig kvar... Det är både fysiskt och psykiskt tungt.


    Jag har jobbat både på sjukhus, demensboende och nu i hemtjänsten. Det finns vissa bitar som är "tunga" men dom jag skrev till nån annan, en frisk stark kropp bör klara av ett par tunga lyft om dagen. Som jag även skrev, i hemtjänst har man inhen skyldighet att lyfta nån som väger så mycket så det är skadligt för en själv och på boende finns det garanterat hjälpmedel. Med rätt teknik är det inte lika tungt. Man är ju dessutom två vid tunga förflyttningar. Jag har tillomed en rygg/nackskada som inte far så illa av mitt jobb som att sitta still tex. Stressigt upplever jag sällan de jobben heller, det blir lite vad man gör det till. Det enda jag kan tycka är "tungt" är duschar, pga att det är svårt att utföra ergonomiskt. Men det är ju bara nån enstaka om dagen som sagt..
  • Anonym (Mjo.)
    Camilla Carolina 1 skrev 2015-06-21 20:52:01 följande:

    ...och förutom lyften är det stå, gå eller springa hela tiden, d.v.s. man blir väldigt svullen i benen och fötterna och får ont, och i värsta fall får man åderbråck.

    Egentligen tycker jag inte att någon borde arbeta mer än sextimmarsdagar på ett boende eller en avdelning. Inte efter 40 i alla fall, och inte om man har familj och barn och hem att sköta på den lilla fritiden sedan, dessutom.


    Hör faktiskt sällan mina kollegor klaga.. Hur klena är folk nuför tiden? Bra skor är a och o, stödstrumpor på det så är problemet löst! ;) och springa? Då är det nåt fel med planeringen. Jag tyckte det var långtråkigt på boende, därför jobbar jag nu i hemtjänsten, men även där kan det bli lite långdraget om en kund tackar nej till tex 1h promenad...
  • Anonym (Mjo.)
    Anonym (.....) skrev 2015-06-21 21:21:14 följande:

    Min pappa har hemtjänst och de klagar alltid på att de ha så stressigt och mycket att göra men så stannar de 5-10 min och ser på tv om det är något som är intressant. Så jag förstår inte den logiken att de ska ge pappa insulin, har bråttom men ändå har tid att stanna lite extra. Det är inte alla som gör det men det finns vissa


    Jadu, vad ska man säga.. För det första får vi aldrig ens säga att vi är stressade eller underbemannade, även om det skulle vara så. Sjukt oproffsigt. Sen tror jag tyvärr det handlar om vikarier och annan oengagerad personal, de HAR tid, men VILL INTE stanna så de säger att de inte har tid. De bryr sig helt enkelt inte om sitt jobb utan gör det endast för lönen.
  • Anonym (Mjo.)
    Anonym (.....) skrev 2015-06-21 23:13:41 följande:

    När de kör ut maten under lunchen så kommer de ändå mitt i för att ge pappa insulin trots att han säger hela tiden att de kan komma efter och stannar ibland 5-10 minuter eftersom pappa sitter på toa eller att det är något på tv. Sedan säger de " oj nu måste jag åka iväg för maten blir kall" och då är det fast personal som säger det. Pappa får ju betala för de extra minuterna. De säger ofta oxå att det är många sjuka och att de bara är 4 stycken på morgonen. Förstår du varför jag låter förundrad över det du skriver om ditt jobb?


    Vi har oxå mycket sjukfrånvaro men det brukar gå ändå. I värsta fall får man flytta promenader och sociala aktiviteter till dagen efter eller så..

    Konstigt att han måste betala, insulin går ju under "hsl"?
  • Anonym (Mjo.)
    Anonym (.....) skrev 2015-06-21 23:26:02 följande:

    Hsl? De kommer 4 gånger om dagen. På morgonen för att AB p stödstrumpor och ge insulin, vid lunch och vid 17 för att ge insulin och vid 21 för att ta av stödstrumporna och ge insulin. 2 dagar i veckan för att duscha. Det kostar 1268 kr i månaden, larmet 212 kr och hemsjukvård 300 kr. 1780 är maxbeloppet så det är därför det är så på hemtjänsten annars hade han fått betala 550 kr mer


    Allt medicinskt, stödstrumpor, mediciner, insulin, rehabiliterande gåträning/promenader osv går under "HSL" och det betalar inte kunden själv för. Inte här i Uppsala iaf. Är osäker på om det är landstinget eller försäkringskassan som ersätter det, men...
  • Anonym (Mjo.)
    Anonym (.....) skrev 2015-06-21 23:49:30 följande:

    Gångträningen och promenaderna vet jag att han inte behövde betala för men det andra har han fått betala för hela tiden. Duschningen förstår jag att han betalar men det andra förstår jag inte alls. Så när ni ger insulin och tar på stödstrumpor så behöver inte patienten betalar ågot för det alltså?


    Nej, inte som jag förstått. Jag är ingen expert men.. Vi måste alltid bocka i "hsl" i våra telefoner som vi loggar in hos kund med, och ange antal minuter för hsl om vi utfört annat, frukost, dusch, hygien osv. Om vi bara är där för att ge medicin går hela brsöket under hsl.
  • Anonym (Mjo.)
    Duckan skrev 2015-06-23 13:38:17 följande:

    Hahahaha, dagens roligaste!

    Du vill bli lyxhustru, men äta husmanskost, bo trångt och handla på Ullared? Det ska nog ordna sig för dig ts tror jag.


    Låter som vilket soc-fall som helst. Piece of cake! ;D
  • Anonym (Mjo.)
    Anonym (Anna den late) skrev 2015-06-23 18:38:33 följande:

    Nu är jag väldigt ung och har inte så stor erfarenhet av relationer men på er låter det konstigt. Enligt er ska kvinnan sköta allt i hemmet, ge avsugningar mm. på kommando som något slags straff om hon inte jobbar?

    Jag skulle aldrig ställa upp på att suga *** och sköta allt i hemmet som en slags affärsöverenskommelse??? Jag suger gärna *** om jag själv vill eller om han frågar snällt men inte som en slags jäkla betalning för att jag inte vill jobba...fan heller!!

    Jag är snygg, ung, söt och smart. Detta tillsammans med att man älskar varandra borde räcka för att få slippa jobba tycker jag...


    Avsugningarna håller inte jag med om det ska inte behöva ingå för den sakens skull, men jag tycker det ganska självklart att kvinnan sköter allt i hemmet om hon inte jobbar och dessutom får fickpengar av mannen. varför ska han både jobba och ta hand om hemmet medans en bara är hemma? skulle inte du få dåligt samvete? Jag jobbar 75 % medan min man jobbar heltid, jag sköter inte allt i hemmet men jag sköter nog faktiskt det mesta, och det tycker jag är så det ska vara..
Svar på tråden Är det så fel att vilja bli lyxhustru?